Heb je voetpijn? Probeer Teen Spacers

jaonze persoonlijke ervaring heeft u misschien geleerd dat de enige taak van teenafstandhouders is om te voorkomen dat uw teennagels na de pedi uitlopen. (*Kijk naar mijn opgezwollen babyteen*.) Maar tegenwoordig gebruiken fitfluencers, sportliefhebbers en CrossFit Games-atleten teenafstandhouders om hun prehab, revalidatie en prestaties te verbeteren.

Vraagt ​​u zich af hoe u in godsnaam uw tenen een beetje ademruimte kan geven om atletisch te worden? We belden Emily Splichal, DPM, een functionele podotherapeut en CEO van herstelmerk Naboso, en Stephanie Carter Kelley, PhD, een board-gecertificeerde specialist in orthopedische fysiotherapie en een Hatha yoga-instructeur. Ze leggen de ruis achter de tootsie-trend uit en delen wat je moet weten om aan de slag te gaan met je eigen teenspacer-routine.

Wat zijn teenafstandhouders?

Deze gereedschappen, ook wel teenspreiders genoemd, kijk bijna identiek aan het goedkope soort dat de pedicure tussen je te schilderen tenen weeft. En inderdaad, sommige zijn gemaakt van hetzelfde zachte piepschuim dat je in de salon ziet. Maar vaker zijn deze teenspreiders gemaakt van rekbare siliconen.

Simpel gezegd, ze zijn ontworpen om de schade ongedaan te maken die moderne schoenen aan onze voeten toebrengen. Het is natuurlijk de bedoeling dat onze tenen zich vrij en wijd kunnen verspreiden, legt Dr. Splichal uit. Om te bewijzen hoe mobiel onze tenen zouden moeten zijn, kun je een kijkje nemen bij enkele babyvoetjes. Behalve dat ze schattig zijn, zijn die kleine tenen super flexibel!

Helaas verliezen onze voeten die flexibiliteit na uren en uren en jaren (!) in nauwsluitende schoenen te hebben doorgebracht. “De meeste platte schoenen, loafers en sportschoenen zijn letterlijk ontworpen om smaller te zijn dan de vorm van de menselijke voet”, legt Dr. Kelley uit. “Dus zelfs mensen met een smalle voet knijpen in schoenen die te smal zijn door de teenendoos.”

Na verloop van tijd kan deze beperking chaos in je voeten veroorzaken, zegt ze. “De spieren en gewrichten worden zo strak, stijf en onbeweeglijk dat je voeten niet optimaal kunnen functioneren”, zegt ze. “En dat kan leiden tot pijn, niet alleen in de voeten, maar ook in de enkels, knieën, heupen en lage rug.”

Wat zijn de voordelen?

Door je tenen meer van elkaar te scheiden dan ze gewend zijn, strekken teenafstandhouders zachtjes alle piepkleine spieren die de tenen omringen en ondersteunen, zegt dr. Splichal. Als ze routinematig worden gedragen, kunnen ze helpen om uw voeten en tenen weer in hun natuurlijke uitlijning te brengen.

En wanneer is uw voet weer in zijn natuurlijke uitlijning? Elke pijn veroorzaakt door gewrichts- en spierafwijkingen en zwakte kan beginnen af ​​te nemen. “Het strekken van de kleine spieren en ligamenten rond de tenen en voorvoet kan vooral gunstig zijn voor aandoeningen zoals hamertenen en neuromen”, zegt Dr. Splichal. Mensen met eeltknobbels kunnen ook verlichting van teenafstandhouders opmerken, voegt ze eraan toe.

Naast het rehabiliteren en voorbehandelen van voet- en teenblessures, zegt Dr. Kelley dat teenafstandhouders mensen ook kunnen helpen hun atletisch potentieel te bereiken. “Als je tenen kunnen bewegen zoals ze van nature zijn ontworpen, ben je fysiek in staat om de voetboog op te tillen”, legt ze uit. “En wanneer de boog de juiste hoeveelheid en op het juiste moment optilt, kan de voet krachten overbrengen naar de rest van het been.” Het resultaat? Meer kracht tijdens elke vorm van sport waarbij rennen, lopen of springen vereist is. Hallo, PR!

Precies hoe u aan de slag kunt gaan met teenafstandhouders

“Toen spacers kunnen voor iedereen gunstig zijn”, zegt Dr. Splichal. Immers, tenzij je een surfinstructeur bent of een nomadische strandbabe die van het zand tussen hun tenen houdt, breng je waarschijnlijk het grootste deel van je dag door in voetafgietsels (eh, sluipschutters of hakken).

Eerste volgorde van bewerkingen: zoek een set. Een paar van merken als Jeobest Mind Bodhi of The Toe Spacer levert niet meer dan 12 dollar op. “Maar je hebt geen speciale apparatuur nodig”, zegt dr. Kelley. “Je kunt zelfs gewoon een sok nemen en die in en uit je tenen weven.” Dat is genoteerd.

Hoe moet je teen spacers gaan gebruiken? Langzaam. Begin met slechts 5 tot 20 minuten per dag, stelt Dr. Splichal voor. Langer dan dat kan soms irriterend zijn voor de tenen. Stel dus een timer in en “draag ze terwijl u tv kijkt, aan uw bureau zit of zelfs ‘s nachts om een ​​lage belasting te bieden”, stelt Dr. Kelley voor.

Naarmate uw tenen zich aanpassen aan de sensatie en manipulatie, kunt u geleidelijk de dagelijkse slijtage opbouwen. Ervan uitgaande dat er ruimte is in de teenendoos van je schoenen, raadt Dr. Splichal aan om ze in je schoenen te dragen op het werk of tijdens het sporten. (Opmerking: als je dit echt wilt, moet je misschien een paar brede sneaks bestellen. Reebok, Brooks en New Balance staan ​​er allemaal om bekend dat ze breder zijn).

Onthoud dat pijn de manier is waarop het lichaam aangeeft dat er iets mis is, dus als je je ongemakkelijk begint te voelen, doe ze dan uit. Dit is vooral belangrijk als u hamertenen, eeltknobbels of een andere onderliggende voetaandoening heeft.

Tot slot, voor het geval u dit moet worden verteld: Was uw teenafstandhouders regelmatig. Als u ze niet schoonmaakt, kan dit leiden tot geur- en bacteriële opbouw, zegt Dr. Splichal. Ick. Als uw specifieke set reinigingsinstructies heeft, volg die dan. Maar zeep en warm water zijn meestal voldoende.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.