Harde was versus zachte was voor ontharing: wat is beter?

lAls je graag je lichaamshaar verwijdert, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van harsen (en de soms pijnlijke verhalen die daarbij horen). Maar wist je dat er verschillende soorten ontharingswaxen zijn? Namelijk harde en zachte wassen. Hoewel de beschrijving alleen al ervoor kan zorgen dat u een afspraak wilt maken voor de een boven de ander, is het handig om de voor- en nadelen te kennen als het gaat om harde wax versus zachte wax. Zoals altijd zijn we hier om u te helpen bij het navigeren door het schoonheidsonderwerp met de hulp van een paar experts in het veld. Blijf lezen om erachter te komen welke wax het beste voor jou is.

Harde was versus zachte was voor ontharing: wat is het verschil?

Waxen voor het verwijderen van lichaamshaar zijn er in verschillende formules. Volgens gediplomeerd schoonheidsspecialiste Diedra Green, field training manager bij European Wax Center, kunnen waxen worden gemaakt van verschillende ingrediënten en kunnen ze zelfs componenten bevatten om specifieke huidtypes aan te pakken. Dat gezegd hebbende, onthult ze dat de meeste wassen zijn gemaakt van hars, bijenwas, paraffine of honing.

Hoewel zowel harde was als zachte was van deze ingrediënten zijn gemaakt, is hun consistentie het enige verschil. “Zachte was wordt in een dunne laag aangebracht en vereist papier of doek – meestal mousseline of pellon – om het te verwijderen”, legt Green uit. “Harde was, of strookloze was, heeft een dikkere consistentie. Eenmaal aangebracht, droogt het snel en kan het worden verwijderd zonder dat er papier of doek op de huid wordt aangebracht.” In plaats daarvan wordt harde was verwijderd door deze er eenvoudig af te trekken.

Alles wat u moet weten over harde was

Ondanks dat het agressiever klinkt, is harde wax een geweldige ontharingsoptie. Lees in de onderstaande verdeling waarom.

1. Toepassing en verwijdering

Logistiek gezien zegt Darya Rzaca, een meesterestheticus en mede-eigenaar van Atelier Beauté in Brooklyn, dat harde was wordt aangebracht met een wegwerpspatel en wordt verwijderd door deze er na het drogen af ​​te trekken. “Het is dikker van consistentie in vergelijking met zachte was, en er wordt een dikkere laag op de huid aangebracht”, voegt ze eraan toe, erop wijzend dat harde was van hoge kwaliteit de huid niet plakkerig achterlaat nadat deze is verwijderd.

2. Het belangrijkste voordeel van harde was:

Het beste van harde was is dat het is ontworpen om aan het haar te hechten, niet aan het haar en de huid, zegt Rzaca. “Dat maakt harde wax minder pijnlijk en minder irriterend dan zachte wax”, legt ze uit. En omdat het niet aan de huid hecht, hoeft u zich geen zorgen te maken over harde was die de huid mogelijk irriteert door meerdere toepassingen. “Het grote voordeel van het gebruik van harde was is dat het in beide richtingen op de haargroei kan worden aangebracht”, zegt Rzaca.

3. De keerzijde van harde was

Volgens Green is de enige wax die hard wax iemand negatief zal beïnvloeden, als de techniek niet correct wordt toegepast (daarom is het belangrijk om naar een gerenommeerde waxspecialist te gaan, zoals die bij EWC), of als de persoon een medicijn neemt of een huidaandoening heeft die gecontra-indiceerd is voor harsen.

4. Voor wie is harde was het beste?

Iedereen die zijn lichaamshaar met wax wil verwijderen, zelfs mensen met een gevoelige huid. “Harde wax is sterk genoeg om de grofste haren in de meest gevoelige gebieden te verwijderen”, zegt Green.

Gezien hoe zacht het is, voegt Rzaca eraan toe dat het bijzonder gunstig is voor het gezicht en in de Braziliaanse gebieden, omdat het minder pijn en irritatie veroorzaakt dan zijn zachtere tegenhanger.

Alles wat u moet weten over zachte was

Zachte wax wordt gebruikt in waxsalons in het hele land, maar heeft, in tegenstelling tot harde wax, een aantal nadelen. Lees hieronder meer.

1. Toepassing en verwijdering

Hoewel de applicatie hetzelfde is als harde was, varieert de verwijdering. “Sommige mensen verkiezen nog steeds zachte was boven harde was”, zegt meesterestheticus Aneta Zuraw, mede-eigenaar van Atelier Beauté. “Met een wegwerpspatel wordt een dun laagje zachte was aangebracht en met een mousselinestrip verwijderd.

2. Het belangrijkste voordeel van zachte was:

Zachte wax is misschien een veelvoorkomend ontharingsproduct, maar volgens Green is het belangrijkste voordeel voor de schoonheidsspecialiste – niet voor de persoon die wordt gewaxt. “Het kan sneller worden bereid dan harde was en vereist minder productgebruik voor dezelfde service”, zegt ze.

3. De nadelen van zachte was

Er zijn een paar. Om te beginnen zegt Green dat zachte was irriterend kan zijn voor de huid “omdat zachte was aan de huid en het haar hecht, terwijl harde was alleen aan het haar hecht.”

Bovendien zegt Zuraw dat je met zachte was niet meer dan één keer over hetzelfde gebied kunt gaan, omdat het mogelijk is om per ongeluk de bovenste huidlaag tijdens het proces te verwijderen, waardoor de huid vatbaarder wordt voor irritatie en infectie.

Ten slotte zegt Zuraw dat zachte was de haarzakjes permanent kan veranderen als ze verkeerd worden aangebracht en verwijderd. “Met zachte wax moet je voorzichtig zijn hoe je het aanbrengt, vooral met de richting op het haar, omdat de verkeerde manier de haarzakjes kan vervormen”, waarschuwt ze.

4. Voor wie is zachte was het beste?

TL;DR: Niemand – of degenen die zich geen zorgen maken over pijn, irritatie of mogelijk beschadiging van hun bovenste huidlaag.

Harde was versus zachte was voor ontharing: de grootste kanshebber

Gezien de zachte aard van harde was, zijn Green, Rzaca en Zuraw het er allemaal over eens dat harde was de betere optie is. “De voorkeur van harde was versus zachte was gaat meer over de voorkeur van de techniek van de schoonheidsspecialiste in plaats van gericht te zijn op de gast”, zegt Green. “Waxproducten variëren enorm. Harde wax is echter beter voor gasten met een gevoelig huidtype, omdat de wax alleen aan het haar hecht en niet aan de huid.”

Zuraw speelt hier op in en merkt op dat harde was ook voor klanten een comfortabelere ervaring is. “We geven de voorkeur aan harde was boven zachte was, simpelweg vanwege minder pijn, minder irritatie na de behandeling en omdat er geen plakkerig gevoel op de huid van de klant achterblijft”, zegt ze. ” Meestal is het de voorkeur van de klant, maar we zien in onze praktijk dat hardwaxservices het debat tussen hardwax en zachte was winnen.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.