Glute en Core Workout met Alex Lyons

Elke maand neemt een nieuwe trainer ons mee door vier van de beste trainingen die ze in hun achterzak hebben. Volg wekelijks voor nieuwe manieren om het samen met ons uit te zweten. Alles zien

Het verbeteren van je heupkracht en mobiliteit kan helpen om beklemming en pijn te verlichten – en als die zin begon te klinken als de leraar in? Charlie Brown, laat me dan toevoegen dat het versterken van die externe heuprotators ook betere seks ondersteunt. Als dat geen reden is om te gaan sporten, dan is IDK dat wel. Gelukkig de core en glute workout in deze aflevering van Trainer van de Maand Club bevat een versie van de clamshell die geweldig is voor je externe rotators en helpt je heupen te openen.

Het wordt verhoogde clamshell genoemd, en volgens Alex Lyons, maker en oprichter van The Workup, kan deze eenvoudige aanpassing aan de reguliere clamshell het veel effectiever maken als je strakke heupen hebt. Je begint in een normale clamshell-positie: op je zij, met je elleboog op de grond en je knieën gestapeld. Maar in plaats van je hielen op de grond te houden, til je ze op.

“Het voelt niet geweldig, vooral als je aan je heupmobiliteit werkt zoals ik”, zegt Lyons. “Houd je hielen omhoog. Het zorgt er gewoon voor dat je niet vals speelt. Wat er meestal gebeurt als je hielen naar beneden zijn, is dat je er echt tegenaan leunt. Dus als je [your heels] omhoog, je heupen kunnen niet bewegen. Ja, misschien is je bewegingsbereik iets kleiner. Maar je weet dat je alleen die externe rotators isoleert.” (PS: had ik al gezegd dat het versterken van die externe rotators van de heup ook betere seks ondersteunt, volgens een bekkenbodemtherapeut?)

De hele training duurt ongeveer 15 minuten en zit vol met andere glute- en core-versterkende bewegingen. “Je hebt voor alles bilspierstabiliteit en kernstabiliteit nodig”, zegt Lyons. “Ik ben dol op glute-workouts, vooral met een miniband, omdat we die extra spanning echt kunnen voelen”, zegt ze.

Als je bewegingen zoals squats doet – wat je in deze training gaat doen – dwingt een miniband je om je buitenste heup echt te gebruiken om te voorkomen dat je knieën naar binnen draaien, zegt Lyons. Maar maak je geen zorgen als je geen band hebt, want ze zegt dat je nog steeds de verbranding zult voelen als je deze training alleen met je lichaamsgewicht doet. “We beginnen te staan. We eindigen op de vloer. Alles wat rechts gebeurt, gebeurt dan links”, zegt Lyons. klaar om te beginnen? Druk op play in de video hierboven.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.