Gezondheid en geluk zijn verbonden voor een lang leven

Ssoms kan de zoektocht naar een gezond leven afleiden van wat het belangrijkste is: ervan genieten. Het is een herinnering die rechtstreeks afkomstig is van ‘s werelds oudste levende persoon, een pittige 119-jarige vrouw die in Fukuoka, Japan woont, genaamd Kane Tanaka.

Toen hem werd gevraagd naar het geheim van haar levensduur, noemde Tanaka geen toegewijde trainingsroutine of een specifiek eetplan. Tanaka heeft haar hele leven zelfs zoveel cola gedronken dat het bedrijf Coca-Cola haar op haar 119e verjaardag twee gepersonaliseerde flessen van haar geliefde drank schonk, die haar achterkleindochter Junko Tanaka op Twitter deelde. Het bijschrift luidt: “Verjaardagscadeau 1: Maak kennis met de cadeaus die voor Kane’s verjaardag zijn ontvangen. Stel dit geschenk zeer op prijs. Het Coca-Cola-bedrijf heeft een herdenkingsfles voor verjaardagen gemaakt. Het lijkt erop dat (Kane) nog steeds zoals gewoonlijk Coca-Cola drinkt.”

Dus, wat heeft Tanaka tot ver na 100 jaar geïnspireerd en gemotiveerd gehouden? Volgens haar kleinzoon, Eiji Tanaka, is het niet stilstaan ​​bij het verleden, maar focussen op het huidige moment. “Ik kan me niet herinneren dat ze veel over het verleden heeft gepraat”, vertelde hij aan CNN. “Ze is erg vooruitstrevend – ze geniet echt van het leven in het heden.” Haar familie heeft ook gezegd dat ze haar lichaam en geest betrokken houdt door wiskunde, kalligrafie en nieuwsgierig te blijven. Ze werkte zelfs in de winkel van haar familie tot ze 103 jaar oud was.

Het verband tussen gezondheid, doel en geluk is goed ingeburgerd. In feite hebben vier van de negen levensduurpijlers (kwaliteiten van mensen die in Blue Zones wonen, waar inwoners regelmatig 100 worden) niets te maken met dieet of lichaamsbeweging. Een lang leven wordt toegekend aan diegenen die een doel in het leven vinden, stress beheersen, zich inleven in een gemeenschap en dicht bij familie blijven.

“Doel is gerelateerd aan geluk, en geluk wordt geassocieerd met een betere gezondheid dan verdriet of onverschilligheid”, zegt Richard Honaker, MD, medisch hoofdadviseur bij Your Doctors Online. Als we naar Tanaka’s leven kijken, is het al lang zinvol geweest – en zij blijft leren, tijd doorbrengen met degenen van wie ze houdt, en elke dag groeide haar eigen mentale kracht en nieuwsgierigheid.

Dit alles wordt gesynchroniseerd met informatie van Het Human Longevity Project, een negendelige documentaireserie over de lokale bevolking van de langstlevende en gezondste bevolkingsgroepen ter wereld, naast experts, genezers en artsen. Enkele van de belangrijkste punten van dit project zijn dat hard werken, het bevorderen van zinvolle verbindingen en het minimaliseren van stress allemaal verband houden met een lang, gezond leven.

Een andere manier om geluk te brengen, ondersteund door de wetenschap: vriendschap. Een studie toonde aan dat het hebben van goede vrienden deel uitmaakt van het verband tussen gezondheid en geluk. Je hebt niet veel vrienden nodig, maar liever een paar betrouwbare mensen in je leven die je aan het lachen maken.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.