Gevonden: een loopintervaltraining om je hartslag te verhogen

Je hartslag verhogen betekent niet altijd dat je moet zweten of rennen totdat je niet meer kunt. Als je net als ik bent en dagelijkse wandelingen een onderdeel van je overlevingsmechanisme hebt gemaakt om de pandemie het hoofd te bieden, schep dan moed, want de mogelijkheid om je cardiorespiratoire fitheid te verbeteren lag voor je in de vorm van intervalwandelen. Voor niet-ingewijden zijn loopintervallen een soort training waarbij wordt gewisseld tussen perioden van power walking en langzamer lopen.

Zoals veel aerobe oefeningen, kunnen loopintervallen een hoge intensiteit hebben en gezondheidsvoordelen op de lange termijn hebben. Ten eerste is het een vorm van low-impact oefening die gemakkelijk is voor uw gewrichten (met name uw knieën en heupen), omdat uw voeten niet elke keer dat u beweging oppikt tegen de grond slaan. Bovendien helpt de gestage herhaling van bewegingen om uw spieruithoudingsvermogen in de loop van de tijd te vergroten. Zelfs als je gedurende 15 minuten aan krachttrainingsintervallen doet, kun je een goede cardiotraining krijgen, vergelijkbaar met joggen, zegt FitOn’s wandelende fitnesstrainer Sydney Belina.

“Als je aan intervalwandelen doet, is het voordeel dat je cardiovasculaire gezondheid sterker wordt”, zegt Belina. “Als je het ziet als een HIIT-training waarbij het een minuut aan, een minuut af is, als je dat tijdens het lopen bekijkt, duw je je hartslag nog steeds naar diezelfde niveaus.”

De push-in hartslag vindt plaats op het power walking-interval. Het maakt niet uit of je 15 of 30 seconden (of meer) per keer gaat, je wilt ervoor zorgen dat je jezelf tijdens de burst meer uitdaagt dan een gewone wandeling – beschouw dit als een snelheid van waargenomen inspanning of inspanning van 9 tot 10 van de 10. Toegegeven, wat snel is, ziet er voor iedereen anders uit op basis van fitnessniveau, maar je kunt de snelheid meten door te testen of je een gesprek kunt voeren of niet. Tijdens je power-intervallen zou je niet meer dan een paar woorden moeten kunnen zeggen (als je al kunt praten), terwijl je zou moeten kunnen zingen of een gesprek voeren tijdens je rustintervallen.

Leer hoe u uw fitnesstracker kunt gebruiken om uw hartslag te controleren:

“Je probeert in feite buiten adem te raken, waarbij het moeilijker wordt om te praten terwijl je loopt, en dan neem je die rust en herstel voor de helft van de duur en dan duw je jezelf opnieuw”, legt Belina uit. Voor degenen die hopen te nemen hun lopen naar het volgende niveau, hier is een routine op beginnersniveau om te proberen die hartslag te pompen.

Training van 15 minuten wandelen met interval

  • 30 seconden powerwalking
  • 30 seconden normaal wandelen
  • Herhaal dit gedurende 14 minuten

Overweeg uw formulier om het meeste uit deze 15 minuten te halen. “Je wilt ervoor zorgen dat je lichaam goed is uitgelijnd”, zegt Belina. “Je wilt de navel echt naar de wervelkolom trekken.” En houd je voeten parallel aan elkaar voor een geweldige afwerking. Vergeet niet op te warmen en af ​​te koelen terwijl je toch bezig bent.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.