Gestresste huidoplossingen van huidverzorgingsexperts

lAls je dacht dat hormonen en het vergeten om je gezicht te wassen de enige boosdoeners waren achter de nieuwe puistjes die bij je kin ontkiemen, denk dan nog eens goed na. Naast de gebruikelijke vermoedens die je een minder dan welvarende huid kunnen geven, speelt stress een grote rol in de status van je teint – en de definitie van ‘stress’, volgens je huid, gaat verder dan alleen zorgen maken over werkdeadlines.

“Stressoren veroorzaken ontstekingen en ontstekingen liggen aan de basis van bijna alle huidproblemen, inclusief tekenen van veroudering en puistjes”, zegt Desiree Stordahl, directeur toegepast onderzoek en onderwijs bij Paula’s Choice. “Het voorkomen en verminderen van de impact die stressfactoren hebben, is cruciaal om de gezondste versie van uw huid mogelijk te maken.”

Dus, wat is een gestreste huid precies en hoe voorkom je dit? Volgens Stordahl is een gestreste huid een huid die in een of andere vorm is aangetast. “In sommige gevallen verschijnen de zichtbare effecten van een gestreste huid bijna onmiddellijk, wat resulteert in uitbraakachtige reacties of een overgevoelige, rode en vochtarme huid”, zegt ze. “In andere gevallen wordt het natuurlijke vermogen van de huid om er gezond uit te zien en aan te voelen langzaam afgebroken door jaren van stressoraanvallen.”

“…jaren van stressoraanvallen breken langzaam het natuurlijke vermogen van de huid om er gezond uit te zien en aan te voelen weg.”

De oplossing? Kijk eerst wat uw huid het meest belast (daarover hieronder meer!), en krijg een plan om dit aan te pakken. “We kunnen niet alle stressoren vermijden die het leven ons bezorgt, maar we kunnen wel bepalen hoe we erop reageren”, zegt Bryan Barron, onderzoeksdirecteur bij Paula’s Choice. “Het komt erop neer: hoe meer positieve, bevestigende, gezonde dingen je routinematig doet, hoe beter je geest en lichaam met stress kunnen omgaan, ongeacht de bron.”

Zodra u uw huidstressoren heeft geïdentificeerd, kunt u afstemmen op de door experts ondersteunde oplossingen van Stordahl en de productaanbevelingen van Paula’s Choice om uw (huid)stress te verlichten en uw glans te verbeteren.

Blijf scrollen voor 5 van de meest voorkomende oorzaken van een gestresste huid.

1. Blootstelling aan de zon

Dit komt misschien niet als een verrassing, maar blootstelling aan de zon is een van de belangrijkste huidstressoren die langdurige problemen kunnen veroorzaken. “In wezen vernietigt schade door de zon het vermogen van de huid om de vitale componenten (zoals antioxidanten, essentiële vetzuren, ceramiden, hyaluronzuur en vitamines) te behouden die het nodig heeft om er jong en gezond uit te zien”, zegt Stordahl.

Om dat effect tegen te gaan, zegt Stordahl prioriteit te geven aan producten die al die ingrediënten bevatten die de zon beschadigen, namelijk antioxidanten (die vrije radicalen onderscheppen), hydrators en natuurlijk SPF. Paula’s Choice RESIST Youth-Extending Daily Hydrating Fluid SPF 50 bedekt je basis met kalmerende antioxidanten plus SPF die het een totale multitasking-winst voor je routine maken.

2. Luchtvervuiling

Bescherming tegen de zon? Rekening. Nu moeten we ons zorgen maken over, nou ja, de rest van de atmosfeer die je teint beïnvloedt. Volgens Stordahl veroorzaken alle vormen van vervuiling schade aan de huid door vrije radicalen, waarbij smog een bijzonder schadelijke bron is. “Deze schade leidt tot de afbraak en verslechtering van alles wat de huid nodig heeft om er gezond uit te zien”, voegt ze eraan toe.

Om deze vrije radicalen te bestrijden, kies je voor Paula’s Choice DEFENSE Antioxidant Pore Purifier, dat – zoals de naam al doet vermoeden – fungeert als een dagelijks verdedigingssysteem tegen vervuiling van je gezicht. “Het salicylzuur helpt bij het opruimen van vuil in de porie, terwijl speciaal geselecteerde antioxidanten verontreinigende stoffen in de lucht neutraliseren”, zegt Stordahl.

3. Harde producten

Zelfs als je denken je huid kan alles aan, maar dat betekent niet dat je dat ook zou moeten doen, aangezien agressieve producten soms meer kwaad dan goed kunnen doen. Sommige topovertreders variëren van schurende gezichtsscrubs, supergeparfumeerde formules en producten die aan de voorkant zijn geladen met drogende vormen van alcohol, zegt Stordahl.

Als je last hebt van een rode, geïrriteerde huid, bevat Paula’s Choice Redness Relief Repairing Serum de ultieme hydraterende mix van ingrediënten, zoals glycerine, ceramiden en hyaluronzuur, evenals superverzachtende antioxidanten om je dat instant gevoel van “ahh .”

4. Krachtige actieve stoffen

Hoe vaak ben je in een gloednieuw product of routine gesprongen zonder de actieve lijst te bekijken? (Schuldig.) “Het kan verleidelijk zijn om alle superster-ingrediënten van de hoogste sterkte te gebruiken die je kunt krijgen, maar dat kan averechts werken in de vorm van een gevoelige, reactieve of schilferige huid”, zegt Stordahl. “Het is altijd slim om langzaam te beginnen met actieve stoffen en langzaam naar binnen te gaan.”

Breng je levendige teint terug met Paula’s Choice RESIST Barrier Repair Moisturizer die zorgvuldig een laagwaardig retinol combineert met huidverzachtende antioxidanten. “Deze formule combineert zorgvuldig een innovatieve mix van in onderzoek bewezen ingrediënten om de huidbarrière te versterken – en dat allemaal zonder overboord te gaan en de huid te belasten”, voegt Stordahl toe.

5. Psychologische stress

Als je gestrest bent door je werk of gewoon door het leven, weet je hoe je lichaam – inclusief je huid! – kan reageren. Volgens Stordahl kan psychologische stress een signaal zijn voor een toename van ontstekingsstoffen in de huid, terwijl tegelijkertijd de kalmerende peptiden die de hersenen normaal zouden afgeven, verminderen. “Hierdoor kan de huid er vermoeid uitzien door de ondersteunende structuur te verzwakken”, zegt ze.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat stress uw slaap beïnvloedt, en Stordahl zegt dat chronisch slaapgebrek uw lichaam in een bijna constante staat van stress houdt, wat uw algehele gezondheid en uiterlijk verder beïnvloedt. (Er is een reden waarom ze het ‘schoonheidsslaapje’ noemen.)

“Voor een ontspannende reinigingservaring, probeer de Omega+ Complex Cleansing Balm en sluit je routine af met het Radiance Renewal Mask om de gestreste huid te resetten”, zegt Stordahl. “Soms is jezelf verwennen precies wat de dokter heeft voorgeschreven.” Hoe is dat voor een ontstressende slogan?

Wil je je ontstressende producten pakken voor een koopje? Klik hier en gebruik de code WELLGOOD en je krijgt 20 procent korting en gratis verzending op de hele site tot en met 15 april!

Voorwaarden: Prijzen zijn zoals aangegeven op in aanmerking komende artikelen. Kits, sets, sale, sample maten en nieuwe artikelen zoals vermeld op de betreffende productpagina’s zijn uitgesloten. Aanbieding kan niet worden toegepast op eerdere aankopen, automatische aanvullingsbestellingen of worden gecombineerd met andere kortingen of aanbiedingen. Geldt alleen voor artikelen die op voorraad zijn; geen regencheck. Aanbieding vervalt op 15 april 2022 om 23:59 uur PT.

Bovenste foto: Getty Images/Klaus Vedfelt

Leave a Reply

Your email address will not be published.