Geestelijke gezondheid op de Olympische Winterspelen: de plannen van het IOC

WToen olympisch turnster Simone Biles zich terugtrok uit de finale van de damesturnteamcompetitie tijdens de Olympische Spelen van 2021 in Tokio, zette ze een nieuwe gouden standaard voor de spelen. “Ik moet me concentreren op mijn geestelijke gezondheid en mijn gezondheid en welzijn niet in gevaar brengen”, zegt Biles, een overlevende van seksueel misbruik door Larry Nassar, de voormalige arts van USA Gymnastics. “Het is gewoon klote als je met je eigen hoofd vecht”, voegde ze eraan toe. Met die woorden veranderde Biles niet alleen het gezicht van de gymnasten, ze zorgde ervoor dat de mentale gezondheid van een atleet nooit meer op een laag pitje zou komen te staan. De Winterspelen van 2022 beginnen op T-1-dag, en hoewel Biles, Naomi Osaka en andere Spelenveranderende cijfers zullen niet aanwezig zijn, het Olympisch comité heeft nieuwe maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat atleten fysiek en mentaal fit zijn.

In de aanloop naar de wedstrijd heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) een aantal belangrijke stappen gezet om ervoor te zorgen dat atleten zich psychologisch ondersteund voelen in het Olympisch Dorp. Ten eerste met de lancering van Athlete365, een openbaar beschikbare online toolkit voor Olympiërs rond mentaal welzijn met deskundig advies, verhalen van atleten en een 24/7 geestelijke gezondheidslijn. Dit is echt een waardevolle hulpbron als je bedenkt dat naar schatting 35 procent van de atleten psychische crises doormaakt die kunnen leiden tot angst, eetstoornissen, burn-out of depressie. Het IOC heeft ook verklaard dat psychologen en psychiaters ter plaatse zullen zijn in het Olympisch Dorp om de atleten te helpen. “De sportpsycholoog van elk nationaal bestuursorgaan zal ter plaatse zijn in Peking, zich verplaatsend tussen de verschillende dorpen, maar beschikbaar voor alle atleten”, zegt Women’s Alpine Head Physical Therapist, Torey Anderson, PT, DPT. Ze voegt eraan toe dat Olympiërs ook toegang zullen hebben tot andere ‘hulpbronnen voor geestelijke gezondheidszorg’, gratis lidmaatschappen van de meditatie-app Headspace en een hotline voor geestelijke gezondheid.

De Amerikaanse Olympische skiër Bella Wright zegt dat ze, nadat ze in december te maken had gehad met een gebroken talusbot en net op het nippertje was hersteld om te kunnen strijden, “alle dingen” voelt terwijl ze zich klaarmaakt voor Peking. “COVID-19 heeft zeker veel stress toegevoegd aan onze competities en vooral grote evenementen zoals de Olympische Spelen. We zitten allemaal in onze eigen bubbel en proberen zo gezond mogelijk te blijven om op het hoogste niveau te kunnen concurreren”, zegt ze. .

Hoewel Wright op het moment dat we elkaar spraken nog niet in het Olympisch Dorp was aangekomen, zegt ze dat ze – tot nu toe – het gevoel heeft dat het IOC en Team USA stappen ondernemen om het mentale welzijn van de atleet te beschermen. “Ik heb het gevoel dat iedereen zeer attent is geweest op de mentale gezondheid van de atleten en veel middelen heeft geboden aan iedereen die hiervan wil profiteren. We hebben veel verschillende e-mails, Zoom-oproepen en presentaties gehad over hoe om toegang te krijgen tot deze middelen voor geestelijke gezondheidszorg, “zegt ze. Jason Brown, een Olympische kunstschaats voor Team USA, is het ermee eens dat geestelijke gezondheid dit jaar een hoge prioriteit lijkt te hebben voor de Spelen. “De Amerikaanse kunstschaatsen” [team] heeft ook een teampsycholoog die naar Peking komt”, zegt hij.

Brown, die een bronzen medaille mee naar huis nam na de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi, weet uit de eerste hand dat deze middelen voor geestelijke gezondheid een enorm verschil kunnen maken, vooral wanneer je op internationaal niveau meedoet. “Ik wil alleen maar opnieuw het belang van geestelijke gezondheid op de Spelen benadrukken. Tijdens de Olympische Spelen zijn er zoveel emoties om te verwerken, zoveel energie die naar je wordt gegooid, verwachtingen van anderen en jezelf, en liefde die je op de meest verbazingwekkende manier van over de hele wereld wordt gestuurd”, zegt hij. “Het is zo belangrijk om te hebben manieren om jezelf weer op aarde te brengen.”

Alleen de tijd zal uitwijzen of de geestelijke gezondheid van atleten echt centraal staat – niet alleen op de Olympische spelen, maar ook op het middelbare school-, universiteits- en professionele niveau. Zoals met veel problemen waarmee sport tegenwoordig te maken heeft, moeten de oplossingen de problemen aanpakken waar ze bestaan ​​- tegen een systemisch niveau. En hoewel middelen voor geestelijke gezondheidszorg geen holistische oplossing zijn, zijn ze een begin. Voor nu zijn zowel Wright als Brown van plan om het meeste te halen uit de concurrentie die voor hen ligt. “Ik geloof dat iedereen die naar de Spelen gaat, klaar is om een ​​levenslange jeugddroom te ervaren, en ik ben heel dankbaar dat ik de kans heb om te kunnen strijden, ongeacht alle uitdagingen”, zegt Wright.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.