Advertisement

Gebruik de “Length Breathing”-techniek om snel in slaap te vallen

Advertisement

lGrote kans dat je in ieder geval hebt gezocht en gevonden een paar tips om u te helpen in een recordtijd in slaap te vallen. Maar het kan nooit kwaad om meer hulpmiddelen aan je arsenaal aan slaapgewoonten toe te voegen. Immers, als we niet genoeg slaap krijgen, brengen we onszelf in gevaar voor het leven en echte gezondheidsproblemen, zoals een verstoorde concentratie en een verzwakt immuunsysteem. Om deze effecten van slaaptekort te voorkomen, zeggen drie slaapexperts dat het een goed idee is om vertrouwd te raken met en te oefenen met de liggende ademhalingstechniek, die in feite inhoudt dat je een paar seconden door je neus inademt en dan twee keer zo lang door je neus uitademt. Door het te oefenen, zeggen ze, kun je moeiteloos in slaap vallen door een staat van kalmte te vergemakkelijken.

Over het algemeen bevorderen ademhalingstechnieken een goede nachtrust omdat ze je ademhaling vertragen, wat het comfort en de ontspanning verhoogt en tegelijkertijd stress en angst vermindert, zegt Martin Seeley, CEO en slaapexpert bij Mattress Next Day, een in het VK gevestigd bed, matras en slaap. toebehorendealer. Wanneer u van plan bent uw stressoren of angsttriggers te kalmeren met behulp van de diepe ademhalingstechniek, kan uw geest voldoende kalmeren om een ​​goede nachtrust te krijgen.

Bovendien zegt Raj Dasgupta, MD, FAASM, slaapexpert en woordvoerder van de American Academy of Sleep Medicine, dat diep en rustig ademen door je neus en uitademen door je mond je parasympathische systeem signaleert, dat je helpt te kalmeren, dat “het is tijd om te gaan slapen.”

Als je niet op je ademhaling let, kan deze korter en sneller worden, waardoor je hartslag stijgt, en dat is niet bepaald ideaal om in slaap te vallen.

Volgens Rebecca Robbins, PhD, slaapexpert bij Oura, een slaaptechnologiebedrijf, valt er ook iets te zeggen voor wat er gebeurt als je Niet doen volledig bewust van hoe je ademt. “Onze ademhalingen kunnen kort en snel worden, wat onze hartslag verhoogt en een niet-ideale gemoedstoestand creëert voor het slapengaan”, zegt ze.

Hoe u de lange ademhalingstechniek oefent om binnen enkele minuten in slaap te vallen

Begin met ontspannen in een comfortabele positie, zegt Seeley. Vanaf daar stelt hij voor om twee seconden door je neus in te ademen en vervolgens vier seconden door je mond uit te ademen. Voor het beste resultaat moet u dit een paar minuten herhalen.

Zodra je merkt dat je rustiger bent dan voordat je ging liggen, verhoog je de duur van je inademing tot drie seconden (nog steeds door je neus) en adem je zes seconden uit (nog steeds door je mond), zegt Seeley. Ga hier een paar minuten mee door en zorg ervoor dat je uitademingen twee keer zo lang zijn als je inademing, zelfs als je de duur van je inademing verder verlengt. Dus als je vier seconden inademt, adem je acht seconden uit. Als het een inademing van vijf seconden is, heb je een uitademing van 10 seconden.

Dat gezegd hebbende: “Wees je bewust van je eigen capaciteiten”, zegt Seeley. “Als je je uitademing verder verlengt dan je capaciteit toelaat, gaat je lichaam in overlevingsmodus”, wat het werk dat je probeert te doen ongedaan kan maken. Om dit te voorkomen, begint u langzaam en meet u hoe lang u kunt in- en uitademen.

De reden voor de twee keer zo lange uitademing is dat het gaat om het oefenen van de verlengde ademhalingstechniek om je te helpen eerder in slaap te vallen. controle je ademhaling. De voordelen van deze techniek zijn het grootst wanneer je opzettelijk op deze manier ademt om jezelf te kalmeren.

Bovendien, zegt dr. Robbins, “door de complexiteit van ‘in voor twee en uit voor vier’ toe te voegen, kunnen we ons concentreren op de ademhaling en onze gedachten op afstand houden.” Dus de volgende keer dat je het gevoel hebt dat je niet kunt slapen vanwege angstige gedachten of een andere reden, probeer dan de verlengde ademhalingstechniek om te zien of het voor jou werkt.

Op zoek naar andere manieren om sneller in slaap te vallen? Bekijk deze video voor een recept voor kruidenthee waarmee je kunt slapen als een roos.

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Word lid van Well+, onze online community van insiders op het gebied van wellness, en ontgrendel uw beloningen direct.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.