Advertisement

Ellie Smart deelt hoe ze omgaat met angst als rotsduiker

Advertisement

EENHoewel ze misschien een professionele klifduiker is, zweert Ellie Smart dat ze niet verslaafd is aan adrenaline. “Het maakt me bang”, geeft hij toe. “Als je me nu in die seconde naar een platform van 20 meter zou tillen, zou ik het niet doen.”

Voor haar vereist het bereiken van een plek waar ze veilig een gevaarlijke duik kan proberen, een nauwgezette mentale voorbereiding. “We hebben een gezegde over rotsklimmen: als je niet bang bent, moet je het niet doen”, zegt Smart. Hij wijst erop dat angst een natuurlijke fysiologische reactie is op het gevaar dat ons beschermt door ons bewustzijn te vergroten en onze adrenaline te verhogen. “Er is een niveau van angst dat heel belangrijk is om te hebben”, zegt Smart, 26, die verliefd werd op sportpsychologie als universiteitsduiker aan UC Berkeley en vervolgens een master in sport- en bewegingswetenschappen behaalde met de nadruk op geesteswetenschappen prestaties.

Hij zegt dat de truc om angst te benutten om nuttig te zijn, is om het niet zover te laten komen dat het in een “wat zou gebeuren” konijnenhol terechtkomt, wat je kansen op het maken van een fout vergroot. “Angst hebben, maar die angst beheersen, is de sleutel tot onze sport”, zegt hij.

Smart is al begonnen met het controleren van zijn zenuwen voor zijn volgende grote duik, die op 4 juni zal plaatsvinden. Als de omstandigheden goed zijn, zal hij waarschijnlijk de moeilijkste duik proberen die ooit door een vrouwelijke atleet is gemaakt, terwijl hij springt van het Boston Institute of Contemporary Art in Boston Harbor. Ze is de eerste stop van de wereldduikserie Red Bull Cliff 2022 en Smart is de enige Amerikaanse op het vaste roster.

Dus hoe krijgt ze haar gedachten bij het juiste ding om te doen met wat sommigen beschouwen als de “oorspronkelijke extreme sport”?

Haar nummer één strategie om angst te beheersen

De slimme trein rijdt regelmatig in een Olympisch duikbad met een platform van 10 meter hoog, maar veel van zijn duiken zijn vanaf 20 meter en hoger. Zo veel van haar opleiding vindt plaats in haar hoofd. “De visualisatie is enorm”, zegt hij.

Vanaf minstens een paar weken voor een grote wedstrijd, zal ze de tijd nemen om haar ogen te sluiten en zich voor te stellen dat ze op het platform uitkomt. Ze zal zich precies voorstellen hoe een sprong eruit zal zien en zal nadenken over hoe ze zich in haar lichaam zal voelen. Op die manier, als het tijd is om een ​​echte duik te maken tijdens een wedstrijd, heb je bijna het gevoel dat hij het al gedaan heeft. “Het is niet zo buitenlands”, zegt hij.

Onderzoek heeft aangetoond dat jezelf als succesvol visualiseren een positieve invloed kan hebben op de prestaties en een strategie is die voor iedereen kan werken voor een groot evenement – of het nu een marathon is of een grote baanpresentatie. “Visualisatie is een van de krachtigste technieken voor het bereiken van optimale prestaties, omdat het onze neurologie rechtstreeks beïnvloedt, wat essentieel is voor de snelle, vloeiende uitvoering van motorische vaardigheden, emotiebeheer en het omgaan met stress,” Eric Bean, PhD, CMPC, lid van de Raad van bestuur. van de Vereniging van Toegepaste Sportpsychologie, had eerder gezegd Well + Good.

In wezen activeert de verbeelding van een script vrij levendig dezelfde neurale patronen als de uitvoering van de activiteit. Hoe meer zintuigen je kunt aanspreken (denk aan hoe het eruit ziet, hoe het klinkt, hoe het ruikt, enz.), hoe dynamischer deze techniek zal werken.

Wat er nodig is om de geest te kalmeren

We weten allemaal hoe snel onze geest kan rennen in de uren voordat we iets stressvols doen. Smart blijft gefocust door Instagram of iets anders dat haar aan ‘echte dingen’ doet denken te vermijden. Ze zet haar koptelefoon op om de rest van de wereld af te sluiten door steeds naar hetzelfde nummer te luisteren. (Tijdens haar laatste wedstrijd was het Justin Beiber’s “Ghost.”)

Hoewel ze vroeger niet ademde (“Ik weet niet waarom, maar ik haat het als mensen zeggen dat ik moet ademen”, zegt ze lachend), raadt Smart het nu aan als een manier om het zenuwstelsel te kalmeren. De techniek van de overgang is wat haar coach haar leerde box-ademen: ze ademt voor de telling van de twee, dan uit voor de telling van de twee, wat ze herhaalt terwijl ze zich een doos voorstelt met een andere kant dan het licht binnen of buiten. . ademen.

De kracht om een ​​moment aan jezelf te wijden

Ten slotte richt Smart zich op zichzelf met een pre-raceritueel dat het op een gezonde headspace plaatst. “Ik ga altijd op de rand van het platform zitten, kijk naar beneden en waardeer waar ik ben en wat ik doe”, zegt hij. “Voor mij is dit moment als het accepteren van de angst en het gevaar die gepaard gaan met de sport die ik beoefen. Maar ik herinner mezelf er ook aan dat dit niet iets nieuws is – ik duik al sinds ik 5 jaar oud was. uren in het zwembad en de sportschool en ik weet wat ik doe.”

Het is niet alleen een herinnering aan hoe voorbereid ze is, maar ook een moment van dankbaarheid voor de kans om iets te doen waar ze van houdt.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis workouts, kortingen op moderne wellnessmerken en exclusieve Well + Good content. Abonneer je op Well +onze online wellness-community en ontgrendel je beloningen meteen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.