Eiwitvariëteit en hartgezondheid zijn met elkaar verbonden, vindt onderzoek

WWe hebben allemaal de gewoonte om steeds weer dezelfde drie dingen te eten (…en weer opnieuw). Wanneer het leven druk is, is het normaal om terug te vallen op eenvoudige gerechten die je smaakpapillen tevreden stellen. Maar als je regelmatig dezelfde paar eiwitten kookt, is een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift hypertensie suggereert dat het misschien tijd is om een ​​paar nieuwe variëteiten in uw ontbijt, lunch en diner te introduceren.

De studie verzamelde bestaande gegevens van meer dan 12.000 deelnemers die deelnamen aan minimaal twee rondes van de China Health and Nutrition Survey. Onderzoekers probeerden de relatie tussen hypertensie – of hoge bloeddruk – en de verscheidenheid en hoeveelheid eiwitten uit acht belangrijke voedingsbronnen die door deelnemers worden geconsumeerd, te onderzoeken. (De deelnemers aan het onderzoek waren gemiddeld 41 jaar oud.)

Onderzoekers maten de eiwitinname door te kijken naar drie opeenvolgende dagen eten, waarbij ze elke ronde scoorden op basis van het aantal geconsumeerde eiwitvariëteiten (inclusief peulvruchten, vis, eieren, volle granen, geraffineerde granen, verwerkt en onbewerkt rood vlees en gevogelte).

De resultaten? “Van de ‘precies de juiste hoeveelheid’ eiwitconsumenten, hadden degenen die de grootste verscheidenheid aan eiwitten aten de laagste bloeddruk”, legt John Higgins, MD, een sportcardioloog bij McGovern Medical School aan het UT Health Science Center in Houston, uit. Met name degenen die de minste en de meeste hoeveelheid eiwit aten, liepen het grootste risico om hoge bloeddruk te ontwikkelen, terwijl degenen die de grootste verscheidenheid aan eiwitten aten 66 procent minder kans hadden om hypertensie te ontwikkelen tussen de rondes van de enquête .

“De boodschap voor de gezondheid van het hart is dat het consumeren van een uitgebalanceerd dieet met eiwitten uit verschillende bronnen, in plaats van zich te concentreren op een enkele bron van voedingseiwitten, de ontwikkeling van hoge bloeddruk kan helpen voorkomen.” — Xianhui Qin, MD, auteur van de studie

Hoewel de onderzoeksresultaten ingewikkeld klinken – en ja, dat waren ze ook – de afhaalmaaltijd is eenvoudig: “De boodschap voor de gezondheid van het hart is dat het nuttigen van een uitgebalanceerd dieet met eiwitten uit verschillende bronnen, in plaats van zich te concentreren op een enkele bron van voedingseiwitten, kan helpen om de ontwikkeling van hoge bloeddruk te voorkomen, “zei Xianhui Qin, MD, de auteur van de studie, in een persbericht. Met andere woorden: Mix it up! Draai aan het eiwitrad van fortuin en probeer iets nieuws.

Als je niet helemaal zeker weet waar je moet beginnen met het verhogen van je eiwitgehalte, raadt Dr. Higgins aan om dagelijks naar je consumptie te kijken. “De American Heart Association beveelt aan om niet meer dan ongeveer 5,5 gram eiwit per dag te eten, ongeveer een tot twee porties, van gezonde bronnen zoals planten, zeevruchten, magere of vetvrije zuivelproducten en wat mager vlees en gevogelte,” hij zegt. “De beste eiwitten zijn magere eiwitten, waaronder bonen, soja of tofu, vis, kip zonder vel, zeer mager vlees en magere zuivelproducten. Vermijd eiwitten die op het etiket ‘gehydrogeneerd’ staan ​​of veel transvetten of verzadigde vetten bevatten. “

Natuurlijk is er ook altijd ruimte in uw eetplan voor minder voedingseiwitten – probeer deze magere bronnen gewoon op te nemen wanneer u kunt, en vraag uw arts als u vragen heeft over welke voedingsgewoonten geschikt zijn voor uw specifieke gezondheidsstatus en familiegeschiedenis .

Een heerlijke manier om meer gevarieerde eiwitten te eten? Dit heerlijke quicherecept:

B

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.