Een stuk zeep gebruiken voor krampen in de benen (en beter slapen)

Wwakker worden uit een hele nare droom is vreselijk, maar wakker worden dankzij een barstende pijn in je been? Ja, dus veel slechter. Iedereen die ooit een charley-paard heeft meegemaakt – oftewel de kramp die je voelt wanneer je kuitspier besluit een eigen leven te gaan leiden met een moeilijk te kalmeren spierspasme – zou zo ongeveer alles doen om te voorkomen dat het ooit nog eens zou gebeuren . Het goede nieuws is dat er inderdaad oplossingen zijn die het proberen waard zijn – een daarvan is gewoon een stuk zeep gebruiken voor krampen in de benen.

Voordat u het krampprobleem probeert op te lossen, is het echter belangrijk om eerst tot op de bodem uit te zoeken waarom het in de eerste plaats zou kunnen gebeuren. Volgens de Cleveland Clinic zijn er een handvol oorzaken achter de vervelende charley-paarden, waaronder uitdroging, geen goede balans van elektrolyten in je dieet, niet genoeg rekken, te veel sporten en een slechte bloedsomloop hebben. Maar afgezien van het verhogen van de waterinname en het eten van meer bananen, is er een vrij nietsvermoedende behandelingsoptie voor u beschikbaar, waaronder het gebruik van een stuk zeep voor krampen in de benen.

Het klinkt misschien een beetje daarbuiten, maar door een stuk zeep tussen je lakens te leggen, bij je benen, kun je van die vervelende krampen in de benen afkomen.

Het klinkt misschien een beetje daarbuiten, maar door een stuk zeep tussen je lakens te leggen, bij je benen, kun je die vervelende krampen in de benen kwijtraken, volgens voldoende anekdotisch bewijs. En hoewel er quasi-gerelateerd onderzoek is om de claim te ondersteunen, is de correlatie geen slam dunk. Bijvoorbeeld, in een studie uit 2008 gepubliceerd in de Tijdschrift voor Multidisciplinaire Gezondheidszorg, had een onderzoeker een klein aantal deelnemers – die allemaal aanhoudende spierpijn en spasmen hadden – wat naar zeep geurende olie op een stukje huid gebruikten. De verlichting kwam vrijwel onmiddellijk en duurde tussen 18 en 30 uur, waardoor ze meer rustgevende slaap kregen zonder bijwerkingen.

Op dit moment is er niet veel inzicht beschikbaar over: hoe zeep kan mensen van krampen in de benen verlossen, behalve de bevindingen van een studie gepubliceerd in de European Journal of Painwaarin wordt opgemerkt dat het ingrediënt limoneen – een geur die vaak in zeep wordt aangetroffen – de pijn zou kunnen stoppen.

Hoe dan ook, misschien wilt u de oplossing gewoon zelf proberen, want, zoals een document het in wezen zegt, waarom niet? “Ik verdeel medische behandelingen in twee categorieën: behandelingen die al dan niet werken maar enig risico met zich meebrengen, en behandelingen die wel of niet werken en geen risico met zich meebrengen”, zegt Jordan D. Metzl, MD, een in New York City gevestigd sportcentrum. medisch specialist. “Of een stuk zeep medisch geldig is of niet, de sleutel vanuit mijn perspectief is dat het je geen pijn kan doen – en het kan zeker geen kwaad om het eens te proberen.” Aangezien het proberen van een stuk zeep voor krampen in de benen inderdaad een optie is met een super laag risico en anekdotische stemmen van vertrouwen, is er niet veel te verliezen. Zelfs de Harvard Medical School raadt aan om de behandeling een kans te geven, ondanks het gebrek aan wetenschappelijke hypothesen om uit te leggen hoe het werkt (of niet).

Uiteindelijk, als je in slaap wilt vallen met de rustgevende geuren van zeep en mogelijk wat verlichting wilt krijgen, probeer het dan eens. Gezien de beweringen van de effectiviteit en lage kosten, hebt u niet veel te verliezen.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.