Een specialist in corrigerende oefeningen noemt de top 3 fouten in de sportschool

De functietitel van Tatiana Lampa is ‘specialist in corrigerende oefeningen’. In haar eigen woorden betekent dit dat ze “cliënten helpt blessures te voorkomen, spieronevenwichtigheden te verbeteren, bewegingstekorten te verminderen en strategische, geïndividualiseerde programma’s te creëren die disfunctie identificeren en corrigerende trainingsresultaten implementeren.” Ze is een professional als het gaat om ervoor te zorgen dat je jezelf niet verwondt in de sportschool.

“Als we bewustzijn kunnen creëren over hoe we goed kunnen bewegen, kunnen we het percentage blessures verminderen”, zegt Lampa. “Blessures kunnen leiden tot angst om voor een langere periode te sporten, wat nooit het geval zou mogen zijn.” Hoewel elk lichaam uniek is, zegt Lampa dat er een paar veelgemaakte fouten zijn die ze keer op keer in de sportschool ziet. (En natuurlijk kan elk probleem worden opgelost met een snelle formuliercontrole).

De 3 sportschoolfouten die een corrigerende bewegingsspecialist mensen ziet maken in de sportschool

1. Opdrukken

“Ik zie veel mensen hun voorhoofd naar voren buigen als ze een push-up doen”, zegt Lampa. “Het is die illusie dat ze helemaal naar beneden gaan, maar de voorwaartse actie van het hoofd zorgt voor overmatig gebruik van de nekspieren en uiteindelijk beklemmingen in hun vallen.” Tegelijkertijd, zegt de specialist, zal ze mensen met hun heupen naar de hemel zien buigen.

De oplossing: “Mijn cue om te helpen bij het aanpassen van het voorwaartse hoofd is ‘om hun borst naar beneden te brengen en niet hun hoofd'”, zegt Lampa. Ze spoort haar cliënten ook aan om zich voor te stellen dat hun dijen de grond zullen raken als ze naar beneden komen. “Als ze nog steeds moeite hebben met spieren” [strength] op de grond zou ik naar een doos gaan en een helling push-up of muur push-ups doen.”

Beheers je push-upvorm:

B

2. Squatten

Ieders favoriete buitbrekende zet staat ook op Lampa’s lijst. “Ik zie dat klanten het grootste deel van hun gewicht op hun tenen verplaatsen omdat ze niet de juiste enkelmobiliteit hebben om te hurken”, zegt de specialist.

De oplossing: “Mijn eerste cue zou zijn om hun houding wat breder te openen. Als ik nog steeds een probleem zie, zou ik een wig onder hun hielen plaatsen (een plaat kan ook werken), dit zou helpen bij hun enkelmobiliteit”, zegt Lampa. Als je merkt dat dit voor jou geldt, voeg dan wat mobiliteitsoefeningen voor de enkel toe aan je warming-up.

De juiste manier om een ​​squat te doen:

B

3. Omgekeerde lunges

“Voor een omgekeerde uitval zie ik mensen het achterste been voorbijschieten in de uitval. Dit maakt het moeilijk om de achterste knie te buigen en voegt ook een heupbuiger toe. Je zult mensen horen zeggen: ‘Ik voel gewoon mijn heupbuigers’ ’, zegt Lampa.

De oplossing: “Een goede manier om dit aan te passen, is door de cliënt te vertellen zijn been niet te ver naar achteren te brengen en zijn achterste knie onder zijn heupen te houden,’ zegt ze. De truc is om je achterwaartse uitval korter te maken dan je denkt.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.