Een nieuwe huidverzorgingsroutine starten met de regel van twee weken| Goed+Goed

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Met de lancering van elk nieuw en bruisend huidverzorgingsproduct, kan het zijn heel verleidelijk om op “toevoegen aan winkelwagen” te drukken en het zelf uit te proberen. En we snappen het – het proces van experimenteren met nieuwe producten kan spannend zijn, en het voelt altijd geweldig dan wanneer je een ongebruikte formule vindt die voor je huid werkt. Volgens deze recente video van board-gecertificeerde dermatoloog Dhaval G. Bhanusali, MD FAAD, is het echter belangrijk om je huid een aanpassingsperiode van twee weken aan een bepaald product te geven voordat je het toevoegt. een andere nieuwe in uw huidverzorgingsroutine.

De reden? Deze stretch van 14 dagen geeft je huid net genoeg tijd om zich aan te passen en te reageren op de nieuwe ingrediënten die je op je gezicht aanbrengt. “Het idee is dat je ongeveer twee weken nodig hebt om de verdraagbaarheid te beoordelen”, zegt Dr. Bhanusali, “De meeste mensen die binnenkomen met ‘een reactie’ mixen en matchen meestal meerdere producten.” Door de regel van twee weken te volgen, kunt u zien hoe uw huid op iets reageert voordat u er nog een mogelijk irriterend middel op stapelt, wat u uiteindelijk zal helpen overgevoeligheid te voorkomen.

Hoewel je dit als een hoofdregel zou moeten beschouwen om iets nieuws aan je routine toe te voegen, is het cruciaal voor agressieve actievelingen. Hieronder, de drie die Dr. Bhanusali zegt, moeten * altijd * een respijtperiode van twee weken krijgen.

1. Vitamine C

Vitamine C is een krachtige antioxidant die geliefd is vanwege zijn exfoliërende en verhelderende eigenschappen. Maar het is belangrijk om te onthouden dat L-ascorbinezuur (het type vitamine C dat het meest wordt aangetroffen in huidverzorgingsproducten) een zuuren kan irritatie veroorzaken omdat het een lagere pH heeft dan uw huid.

Als uw huid reageert op een nieuw vitamine C-serum, raadt Dr. Bhanusali aan om over te schakelen op een milder product dat THDC (Tetrahexyldecyl Ascorbate) als actieve stof gebruikt, zoals de LiveTinted SUPERHUE Stick. Als dat nog steeds te hard is, kun je overwegen om in plaats daarvan te ruilen voor een niacinamide-serum.

2. Retinoïden

Dermatologen raden retinol aan als een manier om de celvernieuwing te versnellen, wat de productie van collageen en elastine stimuleert, dode huidcellen verwijdert en de textuur en toon egaliseert. Met al die kracht komt echter een groot risico op roodheid, droogheid en algehele irritatie. Volgens Dr. Bhanusali zijn deze bijwerkingen de grootste reden waarom mensen de neiging hebben om hun retinoïde-routine op te geven, maar hij stelt voor om het twee weken af ​​te wachten voordat hij besluit te stoppen.

Derms verwijzen vaak naar deze periode als een “zuivering”, waarin uw huid alles wat onder het oppervlak heeft gebrouwen naar buiten brengt. Als je een droge huid hebt, zal dit er waarschijnlijk uitzien als roodheid en irritatie; als je een vette of acne-gevoelige huid hebt, zal dit waarschijnlijk verschijnen in de vorm van een puistje.

Hoewel het op dit moment misschien ongemakkelijk is, kan de reactie in sommige gevallen een goed teken zijn dat het ingrediënt voor je huid werkt. “Gewoonlijk merken patiënten na twee weken dat de irritatie afneemt en kunnen ze genieten van de voordelen”, zegt Dr. Bhanusali.

Om het proces gemakkelijker te maken, kunt u overwegen retinol met een lage concentratie of met een vertraagde afgifte te gebruiken (zoals hieronder), het langzaam aan uw routine toe te voegen (begin met één keer per week, werk dan vanaf daar omhoog), of meng het met uw vochtinbrengende crème om het draaglijker te maken. Nog een belangrijke opmerking: hoewel zuiveren vrij gebruikelijk is, moet u onmiddellijk stoppen met het gebruik van uw retinoïde als uw huid begint te vervellen, jeuken of branden.

3. Glycolzuur

Glycolzuur is een “alfahydroxyzuur en een chemische exfoliant die dode huidcellen verwijdert door de ‘lijm’ los te maken die de dode cellen aan de bovenste huidlaag vasthoudt”, vertelde board-gecertificeerde dermatoloog Dennis Gross, MD, eerder aan Well+Good .

Vanwege zijn exfoliërende eigenschappen wordt glycolzuur vaak gebruikt voor het gladmaken en ophelderen, maar het kan ook te agressief zijn voor bepaalde huidskleuren. Als je een gevoelige huid hebt, zegt Dr. Bhanusali dat je voorzichtig moet zijn bij het toevoegen van glycolzuur aan je huidverzorgingsroutine. Als alternatief kunt u kiezen voor een zachtere AHA-achtige melkzuur, amandelzuur of appelzuur, die vergelijkbare resultaten zal opleveren met minder risico op irritatie.

Wil je nog meer beauty-informatie van onze redacteuren? Volg ons Fineprint Instagram-account) voor onmisbare tips en trucs.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.