Een hart gezond trainingsprogramma, volgens een cardioloog

Workouts worden meestal gemaakt om zich op bepaalde spiergroepen te richten. Er zijn butt-sculpting-workouts, oefeningen voor het bovenlichaam, borstoefeningen – u begrijpt de essentie. Maar een cardioloog heeft een vriendelijke herinnering voor ons allemaal: de belangrijkste spier in je lichaam zijn niet je biceps of je kern – het is je hart.

“Zonder je hart is er niets anders”, zegt Andrew Freeman, MD, cardioloog bij de Joodse National Health. Dus hoe raadt een cardioloog aan om je hart te werken voor cardiovasculaire gezondheid? “De beste manier om te trainen is minstens 30 minuten per dag kortademigheid”, zegt hij. (Als je een medische aandoening hebt, raadt hij aan eerst met je arts te praten om er zeker van te zijn dat dit veilig is.) Het maakt niet eens uit wat voor soort oefening je doet, zolang je dat niveau maar bereikt.

Om er zeker van te zijn dat je echt buiten adem bent tijdens het sporten, adviseert Dr. Freeman om een ​​ademtest te gebruiken. “Als je kunt zingen of een volledig gesprek kunt voeren met de persoon naast je, werk je niet hard genoeg om de gezondheid van je hart te verbeteren”, zegt hij. Dit betekent natuurlijk niet dat lichte of matige lichaamsbeweging nutteloos is, maar als je echt je cardiovasculaire gezondheid wilt verbeteren, raadt hij aan om gemiddeld 30 minuten per dag buiten adem te zijn.

“Als je een volledig gesprek kunt voeren met de persoon naast je, werk je niet hard genoeg om de gezondheid van je hart te verbeteren.” —Andrew Freeman, MD

Maar als je even stilstaat en erover nadenkt, is 30 minuten non-stop buiten adem zijn niet gemakkelijk. “Als je een minuut heel hard rent en dan stopt, stopt de klok ook”, zegt dr. Freeman. “Dus het kan iemand 90 minuten kosten om die 30 minuten kortademigheid binnen te krijgen. Maar naarmate de tijd verstrijkt, worden de pauzes korter en korter, zodat je snel in één keer op dat niveau kunt komen.”

Idealiter zou je dit elke dag moeten doen, maar het hangt echt af van je doelen. “De American Heart Association (AHA) beveelt 150 minuten lichaamsbeweging per week aan, dus je kunt meer of minder doen, maar het is aan jou”, zegt hij. Iets om in gedachten te houden is dat het volgen van een door cardioloog goedgekeurd trainingsschema geen geïsoleerde oplossing is. “Ultieme hartgezondheid komt niet alleen door te sporten”, zegt Dr. Freeman. De andere vier hartversterkende factoren zijn volgens hem: een vetarme, plantaardige, onbewerkte voeding; lage stressniveaus; liefde, menselijke connectie en ondersteuning (ja, echt); en een goede nachtrust.

Hier is een HIIT-loopbandtraining van 15 minuten om u op weg te helpen:

B

Tussen haakjes, hier zijn enkele feiten over hartaandoeningen die u moet weten. En dit zijn hart-gezonde eettips die u kunt volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.