Een hardlooptraining van 20 minuten voor beginners met intervallen

WAls het erop aankomt om elke dag tijd vrij te maken voor beweging, ben ik niet typisch iemand die worstelt met motivatie. Als het er echter op aankomt mijn gymschoenen aan te trekken en de deur uit te gaan om te gaan hardlopen, zelfs een beginnersrun van 20 minuten, kan ik ongeveer duizend redenen bedenken om het niet te doen: Mijn goede legging is niet schoon, ik ben niet opgewarmd, ik heb geen tijd, morgen zou beter zijn, ik heb net mijn haar gewassen, ik sta op het punt mijn haar te wassen, het is een donderdag, kwik gaat achteruit… moet ik nog meer zeggen?

Hoewel ik er geen voorstander van ben om jezelf te dwingen een training te doen die je niet wilt doen, zijn er dingen aan hardlopen die ik echt leuk vind. Als overdenker vind ik het heel meditatief om de ene voet voor de andere te zetten. Bovendien geeft het volhouden van zelfs een semi-regelmatige hardlooptraining je zeker een gevoel van voldoening.

Mijn vroegste herinnering aan hardlopen was niet zo positief: de presidentiële fitnesstest. (Sindsdien heb ik geleerd dat dit specifieke trauma wijdverbreid is), waaronder het rennen van een mijl in een bepaalde tijd of je werd als ‘ongeschikt’ beschouwd. Ik heb in mijn hele leven nog nooit een enkel, eenzaam moment gerend, ik gaf alles voor ongeveer 20 seconden, stierf snel weg en faalde voor de test. Vanaf dat moment was het besloten: I. Hate. Rennen.

Maar een paar jaar geleden realiseerde ik me dat ik niet één moment in groep 7 mijn hele leven moest laten bepalen, en het was tijd om hardlopen een echte kans te geven. Ik begon langzaam, bouwde uithoudingsvermogen op en begon er, schokkend genoeg, van te genieten. Helaas, net toen ik meer zelfvertrouwen kreeg als hardloper, blesseerde ik mijn schouder en moest ik een pauze nemen. In mijn gedachten was hardlopen fysiek te veeleisend, en ik zou waarschijnlijk nooit genoeg hersteld worden om het weer op te pakken.

Toen, twee jaar en een schouderoperatie later, bracht mijn fysiotherapeut het goede nieuws: ik kreeg officieel toestemming om oefeningen met een hogere intensiteit te proberen! Ze legde uit dat ik waarschijnlijk een mentale blokkade rond hardlopen had ontwikkeld en dat het volkomen veilig zou zijn om langzaam te beginnen met intervallen van één minuut. Bovendien zijn er, zoals ze uitlegde, enkele echte voordelen aan intervallopen: het kan het risico op blessures verminderen, het stressniveau verlagen en uw algehele aerobe capaciteit vergroten.

Voor mijn eerste run terug hield ik de snelheden aan de langzamere kant, maar zelfs nadat ik een tijdje weg was van de sport, kon ik nog steeds momenten vinden om mezelf te pushen. Ik heb er alle vertrouwen in dat als ik doorzet, ik binnen de kortste keren langzaam vooruitgang zal zien. Als je zelf weer aan de sport wilt beginnen, probeer dan te beginnen met deze 20 minuten durende hardlooptraining.

Intervalloop van 20 minuten voor beginners

Minuten 1-3: opwarmen in een stevig wandeltempo (2,5 mph 3,5 mph)

Minuten 4-19: wissel elke 60 seconden af ​​tussen snel joggen of hardlopen (5 mph – 7 mph) en uw stevige wandeltempo

Minuut 20: afkoelen met stevige wandeling (2mp-3mph)

Vergeet niet je core op te warmen voordat je aan de slag gaat:

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.