Advertisement

Een geweldige loopstrategie om botdichtheid te helpen

Advertisement

HHeb je je ooit afgevraagd waarom activiteitenschermen een bepaald aantal stappen per dag voorstellen? Het is geen geheim dat het geven van prioriteit aan wandelen in uw normale routine kan leiden tot verschillende spectaculaire gezondheidsvoordelen, waaronder uw botten.

En alles wat kan helpen om je skelet sterk te houden, is een slim idee: volgens de Centers for Disease Control and Prevention heeft 18,8 procent van de volwassen vrouwen ouder dan 50 jaar osteoporose van de femurhals of de lumbale wervelkolom van de wervelkolom, zegt Rachelle. Reed, PhD. Senior Director of Health Science and Research voor Orangetheorie Fitness. “Osteoporose is een skeletaandoening waarbij de botten verzwakken en het risico op fracturen toeneemt”, legt hij uit.

Regelmatig warme wandelingen maken met meisjes (ook bekend als lange ontspannen wandelingen) is een manier om zwakte te voorkomen. In een onderzoek uit 1994 in The American Journal of MedicineDe onderzoekers ontdekten dat vrouwen die meer dan 12 mijl per week liepen, een hogere botdichtheid hadden dan degenen die minder dan een mijl per week liepen, wat effectief onthulde dat wandelen de snelheid van botverlies in de benen kan vertragen.

Hoe graag je ook in de verleiding komt om de deur uit te rennen om stevig in je buurt te wandelen, neem dit: er zijn enkele verbazingwekkende strategieën die experts suggereren als het gaat om het gebruik van botopbouwende wandeloefeningen.

Het geheim achter lopen en botdichtheid

Volgens Loren Fishman, MD, Manhattan Physical Medicine and Rehabilitation Medical Director in New York en MyYogaTeacher-consultant, kan een stevige wandeling je hartslag verhogen, maar het zal niet echt in je voordeel werken als het gaat om het versterken van je botdichtheid.

“De cellen die botten bouwen, de osteoblasten, hebben een bepaalde hoeveelheid constante druk nodig gedurende 12 seconden voordat ze beginnen met het bouwen van botten”, legt hij uit. “Zonder deze druk zal er geen botopbouw zijn. Daarom, hoe vreemd het ook klinkt, vertraag uw lopen zodat u in plaats van twee of drie keer in 12 seconden van been te wisselen, waarschijnlijk voor die tijd of langer op één voet blijft staan. [hone in on] het dijbeen (femur), waar de ergste fracturen optreden”.

Voor een bonus verander je de richting van je stappen om je balans op de proef te stellen (nog steeds met dit tempo van 12 seconden per stap). “Zijwaarts lopen zou het voordeel hebben dat het de femurhals versterkt, evenals de heup en de wervelkolom, aangezien het zeker is dat er veel rotatie en links-rechtsbeweging zal plaatsvinden”, legt Dr. Fishman uit.

Andere manieren om je botten op te bouwen

Als je denkt dat 12 seconden lang is om in één stap te zetten, heb je het niet mis – het is onwaarschijnlijk dat het een comfortabel tempo is om over het plein te lopen. In zekere zin lijkt 12 seconden op één been staan ​​meer op een balansuitdaging, vergelijkbaar met wat je kunt doen in yoga of tai chi. Dit is geen toeval: van beide methoden is aangetoond dat ze de botsterkte bevorderen.

Experts van de Harvard Medical School hebben ontdekt dat langzame bewegingen die betrokken zijn bij Chinese tai chi-vechtsporten, het evenwicht kunnen verbeteren, het risico op vallen kunnen verminderen en zelfs kunnen beschermen tegen leeftijdsgebonden botverlies.

En volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Open Access Problemen met geriatrische revalidatieeen dagelijks yogaprogramma van 12 minuten kan OMKERING osteoporotisch botverlies. “Deze yogastudie documenteert botopbouw vergelijkbaar [to] of beter dan de meest populaire medicijnen”, bewondert Dr. Fisman. “Er zijn tot nu toe geen fracturen, hernia’s of ernstige verwondingen van welke aard dan ook geweest, met meer dan 200.000 uur aan mensen die het beoefenen, van wie ongeveer 80% osteopenie of osteoporose heeft.”

Naast het verhogen van de botdichtheid, is aangetoond dat yoga-asana’s de houding, balans, kracht en bewegingsbereik verbeteren, evenals de coördinatie verbeteren, zegt hij. “Bovendien, in tegenstelling tot medicijnen, [yoga] het kan zo lang doorgaan als men leeft”.

Probeer deze yogaflow die kracht verhoogt:

Iets om in gedachten te houden

Als het gaat om botdichtheidsoefeningen, wijst Dr. Reed erop dat de beste benadering een veelzijdige benadering is. “De botdichtheid piekt meestal op de leeftijd van 30 jaar. Op dit punt verschuift de focus van accumulatie van botmassa naar het handhaven of verminderen van botverlies”, zegt hij. “De beste manier om de botmassa te behouden, is een uitgebreid oefenprogramma dat zowel aerobe als weerstandstraining omvat.”

Volgens de richtlijnen voor fysieke activiteit van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services voor Amerikanen moeten alle volwassenen deelnemen aan ten minste 150 minuten matige aërobe activiteit (of 75 minuten krachtige aërobe activiteit) en ten minste twee dagen weerstandstraining. groepen per week.

Dus zweet op verschillende dagen op verschillende manieren. je skelet zal je dankbaar zijn.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis workouts, kortingen op moderne wellnessmerken en exclusieve Well + Good-content. Abonneer je op Well +onze online wellness-community en ontgrendel je beloningen meteen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.