Advertisement

Een gesprek met Pili Ani moeder-dochter oprichters van Pili Ani

Advertisement

Met de Well + Good SHOP zetten onze auteurs hun jarenlange expertise in om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze auteurs deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links een Well + Good-commissie verdienen. Goed winkelen! Verken de WINKEL

Pili Ani is een huidverzorgingsmerk uit de Filippijnen dat zich richt op de kracht van twee huidvriendelijke oliën: Pili-olie en Elemi-olie (beide afgeleid van de Filippijnse Pili-boom). Hoewel veel mensen bekend zijn met de huidverzorgingsvoordelen van andere kruidenoliën zoals arganolie, tea tree olie en marula-olie, is de magie van Pili nog niet algemeen bekend. Wat Pili ongelooflijk speciaal maakt, zijn de unieke, tweeledige voordelen. Pili-olie, afkomstig van echte noten, is rijk aan antioxidanten en zit boordevol vitamine E en vetzuren, waardoor het de huid beschermt tegen veroudering, vervuiling en vrije radicalen. Dan is er Elemi-olie, die uit het sap van de boom komt. Deze olie heeft verstevigende eigenschappen en is ontstekingsremmend en antibacterieel.

Toen ik Pili Ani voor het eerst ontmoette, voelde ik een speciale band met het merk. Niet alleen omdat ik Filipijns ben en het het eerste Filippijnse beautymerk was waar ik destijds over leerde, maar ook omdat Pili uit het Bicol-gebied van de Filipijnen komt, waar mijn moeder vandaan komt. Ik vond het ook leuk dat het merk werd opgericht door Rosalina Tan en haar dochter, Mary Jane Tan-Ong. Toen ik mijn moeder over Pili-olie vertelde, was ze verrast – ze wist niet dat het zoveel voordelen had voor de huidverzorging. Sterker nog, mijn moeder kende het alleen als eetbare snack!

Ik besloot dat het normaal was dat mijn moeder, Epiphany, ook bekend als Fannie, naar haar eerste Zoom-telefoongesprek ging, zodat we een klein moeder-dochtergesprek konden voeren met Rosalina en Mary Jane over de Filippijnen, wat hun schoonheid Filippijnen zo speciaal maakt . , en de prachtige Pili-boom.

Maria: Mam, kun je ons eerst vertellen hoe het was om op te groeien in Bicol en je eigen relatie met de Pili Tree?

Mamma: Toen ik opgroeide, hadden we deze grote boom op onze rug. Dus ik weet wat Pili is. De vrucht begint groen en wordt bij rijpheid zwart. We kookten een beetje water, deden het erin en aten het toen op. Het is zo goed.

Mary Jane: Dus bij ons waren we nooit echt van Bicol. Het begon meer dan 20 jaar geleden voor mij, ik was in een ander bedrijf, de distributie van Ginebra San Miguel jeans. Dus ik raakte meer in de sterke alcoholindustrie en toen kwamen we echt in de Pili-business omdat [my mom] ontmoette de boer die haar deze Pili-fles verkocht. Mijn mooiste herinnering aan de Pili-boom is toen ik een heel, heel grote boom zag waarvoor waarschijnlijk vijf mensen nodig waren om te omhelzen. En het was een eeuwenoude boom.

Rosalina: We komen niet uit Bicol, maar ik beschouw het als mijn tweede thuis, want toen ik in de productie van organische meststoffen zat, ging ik daar vaak heen. Ik ging naar het ministerie van Landbouw, dus ik ging daarheen en merkte dat de mensen daar erg aardig zijn, weet je, ze zijn erg respectvol. Tot nu toe hebben ze dit mano-mano [a gesture that is made when greeting elders as a sign of respect]. Ik hou van de mensen van Bicol. Ik had gezegd dat wanneer ik zou verhuizen, ik er mijn tweede thuis van zou maken. Dus verhuisde ik naar Bicol en daar kwam ik meer te weten over Pili.

Mamma: Nou, ik verliet Bicol toen ik jong was, op 18-jarige leeftijd, om in Manilla te gaan wonen.

Rosalina: Hoe lang ben je al weg van de Filipijnen?

mama : Oh, ik ben al 51 jaar in de Verenigde Staten. Waar kom je uit de Filipijnen?

Rosalina: Onze basis is in Manilla, maar mijn tweede huis is in Bicol, Pili. Wat een toeval. Ik zeg dat het het lot was. Ik had nooit gedacht dat we een Pili-bedrijf zouden hebben en dan zouden verhuizen [the town of] Poort.

Maria: Hoe zag de schoonheidsroutine van iedereen eruit toen je jonger was?

Mamma: Ik had geen moeder die me opvoedde en mijn tante was heel streng. Je kon niet eens lippenstift opdoen.

Mary Jane: Laat ik daar nog aan toevoegen. Dit is eigenlijk de schoonheid van Filippino’s, heel eenvoudig, natuurlijker. We omarmen graag alles wat natuurlijk is. Net als de kokosnoot in de achtertuin. En waarschijnlijk een beetje kleur. Je kunt het waarschijnlijk zoveel gebruiken als je kleur, maar het is eigenlijk algemeen, ik denk dat de Filippino’s erg blij zijn. Het straalt dus dit blije gevoel uit en verschijnt met deze glow op je gezicht. De Filippino’s zijn erg veerkrachtig. Dus het straalt als je gelukkig bent. Van binnenuit straal je natuurlijk. Dus ik had geen schoonheidsroutine zoals jouw moeder en zij. Hoe was je beautyroutine? Wat gebeurt er eerder?

Rosalina: Wat heb ik gedaan? Alleen mijn wenkbrauwen en ik was mijn gezicht. Dit is! Alleen gebruik ik nu lippenstift omdat het mijn product is.

Mamma: Toen ik een tiener was en weg van mijn tante, begon ik lippenstift te dragen. Nu ga ik niet meer de deur uit zonder lippenstift en wil ik altijd een rode, rode. Ik weet niet hoeveel verschillende soorten lippenstift ik heb, Marie brengt me er steeds een paar.

Mary Jane: Lipboters zijn perfect voor je moeder.

Maria: Dus dat past bij mijn volgende vraag, wat voor beautytips heb je van je moeder gekregen? Net als bij mijn moeder was het rode lippenstift, ik draag altijd zo rode lippenstift. Het verlicht mijn gezicht en geeft me een gelukkiger en zelfverzekerder gevoel. En ook om altijd te hydrateren.

Mamma: Een vriend vroeg me, waarom draag je altijd graag rode lippenstift? zei ik omdat ik je gemakkelijk mijn lippen kan laten zien. [laughs]

Mary Jane: Weet je, het is de basis, dat zijn de wenkbrauwen, de tatoeage [brows], en lippenstift. En het gaat goed met ons. Ik denk dat als je tevreden bent met jezelf, het vertrouwen toont. En dan is vochtinbrengende crème eigenlijk het meest elementaire dat je nodig hebt.

Maria: Het is echt geweldig om te zien dat er in de Filipijnen nog meer beautymerken zijn. Ik voelde het gewoon, eindelijk!

Mary Jane: We hadden ook zoveel Miss Universe-winnaars. Dus we hebben dit talent en dat [impact on] schoonheid daarbuiten.

Maria: Het is geweldig om te vieren wat Filippijnse schoonheid uniek maakt. Ik ben zo opgewonden dat jij en andere Filippijnse merken meer in de VS circuleren en dat mensen er meer over leren.

Mamma: Ik ook, ik ben trots dat je dit doet met Pili van Bicol. Ik had nooit kunnen bedenken dat je er zoiets mee zou kunnen doen.

Mary Jane: Ja, veel Filippino’s weten niet eens dat Pili op de huid kan worden gebruikt. En dat is iets waar we aan werken – om de kennis naar buiten te brengen, het verhaal te vertellen en mensen te vertellen wat we zijn en hoe geweldig deze twee soorten oliën zijn.

Koop onze favoriete Pili Ani-opties

pili ani gezichtsset

Pili Ani lip- en gezichtsset – $ 34,00

Als je nieuw bent bij Pili Ani, vinden we deze set leuk, die twee lipboters bevat (kies tussen “Barely There” en “Berry” en je hebt ook een schone, midiaanse lipkleur) en twee gezichtsoliën (Ageless Concentrate en Night terugwinningsolie).

Pili ani jeugdige glow cream

Pili Ani Jeugdige Glow Cream, $ 32- $ 70

Deze formule is rijk aan Elemi- en Pili-olie (deze helpen fijne lijntjes glad te strijken en trekken in de huid met intense hydratatie), samen met haverextract dat de huid helpt beschermen tegen UV-stralen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) SHOP-productkortingen, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze auteurs selecteren deze producten onafhankelijk. Een aankoop doen via onze links kan een Well + Good commissie verdienen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.