Drie balansoefeningen voor schaatsen van de profs| Goed+Goed

Oja. Ik kan nog steeds geen genoeg krijgen van de waanzinnige free skate van Nathan Chen of de waanzinnige ijsdanskunsten van het duo Madison Hubbell en Zachary Donohue. Over talent gesproken, om nog maar te zwijgen van een buitenaards evenwicht. De Olympische Spelen van dit jaar in Peking lieten me met ontzag achter en een beetje gefascineerd door wat er nodig is om een ​​viervoudige sprong te maken. Dus sprak ik met twee kunstschaatsers op kampioensniveau, Lindsey Klein en Becky Koenig, voor enkele tips over hoe de rest van ons balansoefeningen op het schaatsen kan opnemen in onze eigen (off-ice) trainingen.

“Tijdens het schaatsen sta je op een vrij dun blad en om je zwaartepunt te behouden, moet je je balans zowel op als op het ijs oefenen”, zegt Klein, een voormalig teamkunstschaatser uit de VS die nu een geregistreerde diëtist-voedingsdeskundige is . Ondanks haar drukke baan, vindt ze nog steeds tijd om haar levenslange liefde voor schaatsen na te jagen en neemt ze regelmatig balansoefeningen op het schaatsen op.

Het maakt niet uit wat voor soort training je doet, Klein zegt dat het handhaven van een sterke kern je zal helpen met de algehele balans. “Begin vóór elke oefening met je kern”, zegt ze. Volgens de Harvard Medical School is een sterke kern de sleutel tot het algehele evenwicht, omdat het leidt tot effectievere bewegingen van de heupen, knieën en enkels. Voeg een stuk ijs en schaatsen op een dun blad toe aan de mix, en die effectieve coördinatie wordt essentieel.

1. Dumbbellpers met één been

Om haar kern te trainen, kiest Klein voor deze dumbbell-oefening met één been: “Sta op je rechterbeen, houd je linkerknie in een tafelbladpositie terwijl je ervoor zorgt dat je je kern aangrijpt, en doe een bicep-krul naar een schouderpers op je rechterarm ” Zegt Klein. Begin met 10 herhalingen op elk been en wissel dan van kant, met als doel drie sets in totaal.

2. Kozakken squats

Koenig, een kunstschaatscoach in de Jackson Hole-regio en een 11-voudig nationaal kampioen synchroonschaatsen, zegt dat balans naast kernstabiliteit ook te maken heeft met beenkracht. Koenig leert skaters van alle leeftijden en vaardigheden, en balans is een belangrijke eerste stap. “Bij skaten is er veel op en neer bewegen waarbij het momentum van het ene been naar het andere moet worden veranderd, terwijl je je kern strak houdt”, zegt ze.

Ze raadt aan om de benen te versterken met diepe squats, zoals Kozakken squats. Met je voeten wijd uit elkaar geplant, op het ene been laten zakken met het andere recht naar voren gebogen, richt deze beweging zich op je adductoren, quads, bilspieren en heupbuigers. Probeer drie sets van 15 herhalingen op elk been.

3. Side lunge met een zweefvliegtuig

De go-to-oefening van Klein om de kracht van het onderlichaam te vergroten, is een zijwaartse uitval met een zweefvliegtuig of een handdoek. Met je rechtervoet op een zweefvliegtuig of handdoek, ga met je linkerbeen in een kraakpand en beweeg je rechterbeen langzaam naar de zijkant. Als je opstaat, breng je je rechterbeen weer onder je.

Deze beweging heeft een dubbele taak: het versterkt je kern en concentreert je gewicht op het been in een gehurkte positie. Voor sets op deze zware zet, luister naar je lichaam en ontmoet het waar het is! Probeer een enkele set van 15 herhalingen op elk been en voeg er nog een toe als het haalbaar lijkt.

Bekijk in deze video hoe het wordt gedaan vanaf ongeveer minuut 6.30:

Hoewel het proberen van deze oefeningen op het ijs misschien niet in mijn toekomst ligt, kan het nemen van een pagina uit het handboek van de profs hopelijk iemands balans een beetje sterker maken.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.