Dit recept voor een smoothie met chocolade-hazelnoot-smoothie bevordert de slaap

tDe beste soorten desserts zijn degene die je ‘s ochtends, ‘s middags of’ s avonds kunt eten. En als ze een overvloed aan gezondheidsvoordelen bieden en vijf ingrediënten of minder nodig hebben, nog beter. Voer deze chocolade-hazelnoot-smoothiekom met vier ingrediënten in, die elk vakje aanvinkt: het is gemakkelijk te maken, voedzaam en absoluut heerlijk.

Van de creatieve geest van receptontwikkelaar en foodblogger Yumna Jawad, de maker van Feel Good Foodie, is deze smoothiekom een ​​romige en decadente creatie die alleen bananen, melk, hazelnootpasta en cacaopoeder vereist. Het duurt niet meer dan vijf minuten om te maken, en je bent klaar voor succes, of je nu tankt voor een drukke dag of naar bed gaat.

Om te beginnen zeggen geregistreerde diëtisten dat bananen plus notenboter het ideale hersenstimulerende ontbijtduo zijn, de MVP van pre-workout snacks en de perfecte combinatie van snacks voor het slapengaan. “Een middelgrote banaan is voedzaam en levert 24 gram koolhydraten, waarvan 14 suikers en drie vezels”, vertelde Kelly Jones, MS, RD eerder aan Well+Good. “De vezels in bananen zorgen er samen met de gram eiwit voor dat de rest van de koolhydraten niet te snel worden opgenomen, maar er is niet zoveel dat het voedsel in je maag blijft zitten.” Dit is de reden waarom de pectine in bananen heeft is aangetoond dat het constipatie helpt voorkomen.En volgens Tracey Lockwood Beckerman, MS, RD, bevatten bananen ook veel kalium en slaapverhogend magnesium, wat uw spieren kan helpen ontspannen, de vochtbalans van uw lichaam kan reguleren en uw risico op hartaandoeningen kan verlagen .

Ondertussen bevatten notenpasta tryptofaan, een aminozuur dat in de hersenen wordt omgezet in serotonine en fungeert als een voorloper van melatonine. Wanneer het wordt geconsumeerd met eiwit- en tryptofaanrijke notenboter, kunnen de koolhydraten uit de banaan tryptofaan meer biologisch beschikbaar maken voor je hersenen en je slaapvermogen vergroten. “Deze traktatie is een wonder van slaaphulp”, zegt ze.

Melk zit ook boordevol gezondheidsvoordelen: kalium, magnesium, vitamine B12, vitamine D en calcium. Melk is een zeer levensvatbare bron van complete eiwitten, die essentieel zijn voor de groei van uw lichaam, het vermogen van uw cellen om zichzelf te herstellen en de zelfregulatie van uw immuunsysteem. (Volledige eiwitten bevatten alle negen aminozuren die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.)

Foto: Yumna Jawad/FeelGoodFoodie

Om het meeste uit deze smoothiekom te halen, stelt Jawad voor om bevroren bananen te gebruiken, wat volgens haar kan helpen “een echt romige textuur te creëren en je smoothie koud te maken”. Bovendien betekent het toevoegen van bevroren bananen dat je geen ijs hoeft toe te voegen, waardoor het eindproduct kan verwateren.

Gezien de vele gezondheidsvoordelen in dit recept, nemen we het je niet kwalijk dat je deze zoete lekkernij van tevoren wilt maken. Maar een wijs woord: Jawad raadt aan om het indien mogelijk niet vooraf te maken. “Smoothie-kommen kunnen het beste worden genoten kort nadat ze zijn gemaakt voor de beste textuur en smaak”, zegt ze. “Zodra je de bananen mengt, beginnen ze wat voedingsvoordelen te verliezen.”

Houd er rekening mee dat je de verhoudingen van dit recept naar eigen inzicht kunt aanpassen, afhankelijk van hoe je van de consistentie of zoetheid van je smoothiekommen houdt. Als je een plantaardig dieet volgt, kun je gewone melk gemakkelijk vervangen door plantaardige alternatieven zoals die van Ripple of Joi. We houden ook van de chocolade-hazelnootpasta van Deux, die ook veganistisch is, of ga voor klassieke Nutella. Je kunt ook met verschillende toppings spelen om het voor jezelf interessant te houden. Lees verder voor het volledige recept van Jawad.

Chocolade-Hazelnoot-Smoothie-Bowl
Foto: Yumna Jawad/FeelGoodFoodie

Chocolade hazelnoot smoothie bowl recept van Feel Good Foodie

ingrediënten
1/2 kopje melk
2 bevroren bananen
1 eetlepel hazelnootpasta
1 eetlepel cacaopoeder
Chocoladeschilfers voor topping (optioneel)
Gehakte hazelnoten voor topping (optioneel)
Cacao nibs voor topping (optioneel)

instructies:
1. Doe de melk eerst in een hogesnelheidsblender. Voeg vervolgens de bevroren bananen, hazelnootpasta en cacaopoeder toe.

2. Mix gedurende één minuut grondig op hoge snelheid tot het mengsel helemaal glad is. Afhankelijk van de sterkte van de blender die u gebruikt, moet u wellicht even stoppen en de blender leegschrapen.

3. Proef en pas de smaak naar behoefte aan door een zoetstof naar keuze toe te voegen voor extra zoetheid of meer cacaopoeder voor een rijkere chocoladesmaak.

4. Giet in een kom en werk af met chocoladeschilfers, hazelnoten en cacao nibs, indien gewenst. Serveer onmiddellijk voor de beste smaak en consistentie.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.