Dit nummer is de sleutel tot het behalen van een goede hartslag voor inspanning| Goed+Goed

lHet einde van de spinles nadert, en je trapt zo hard dat je naar adem snakt, nauwelijks in staat om bij te houden hoe snel je benen onder je cirkelen. Als je het bonzen in je borst voelt, denk je: dit moet wel goed zijn voor mijn hart, toch?

Niet zo snel.

Als het gaat om hart-gezonde lichaamsbeweging, zegt Sidney Glasofer, MD, FACC, een gecertificeerde cardioloog bij de in New Jersey gevestigde Atlantic Medical Group, dat het allemaal draait om het behouden van een matige BPM of beats per minuut. Zijn aanbeveling: bereik een sweet spot van ongeveer 50 tot 70 procent van uw maximale hartslag door middel van matige intensiteitsoefening gedurende 30 tot 45 minuten drie tot vijf keer per week.

“In het algemeen, wanneer mensen op zoek zijn naar een training met het oog op de gezondheid van het hart, hangt het allemaal af van de trainingsintensiteit die ze willen bereiken”, zegt hij. “Voor de meeste van mijn patiënten neig ik naar een meer gematigde intensiteit die ze kunnen volhouden.”

Aërobe activiteit is een van de beste manieren om uw hartspieren te versterken. Volgens Johns Hopkins Medicine gaan de voordelen verder dan fysieke fitheid en hartkracht om uw bloeddruk onder controle te houden, uw bloedsomloop te verbeteren en het risico op diabetes type 2 te verminderen.

Om dat magische getal van 70 procent van je maximale hartslag te vinden, zegt Dr. Glasofer dat je het getal 220 moet nemen en je leeftijd moet aftrekken. Voor een 30-jarige zou de algemene maximale hartslag rond de 190 BPM zijn en 70 procent zou ergens rond de 133 BPM liggen. Maar weet dat deze berekening slechts een richtlijn is – het werkelijke aantal is afhankelijk van uw persoonlijke fysiologie.

“Er zijn altijd bepaalde kanttekeningen”, zegt Dr. Glasofer. “Alsof je bepaalde bloeddrukmedicatie gebruikt of herstellende bent van een hartaanval. De maximale voorspelde hartslag is een richtlijn, en mensen kunnen variëren van 15 tot 20 procent.” Raadpleeg uw arts als u vragen heeft.

Terwijl het doen van krachtigere oefeningen je BPM kan verhogen tot 70 tot 85 procent van je maximale hartslag, als het gaat om een ​​training die zich richt op het versterken van het hart, zegt Dr. Glasofer dat hij neigt naar uithoudingsvermogen. “Ik zou liever hebben dat je de oefening in dat gematigde hartslagbereik kunt volhouden.” Kies voor een cardio-gerichte training waarbij je hartslag hoog blijft en ook nog eens plezierig is. Probeer een stevige powerwalk met een vriend, volg een Zumba-les of ga buiten op de fiets of – met matige intensiteit – tijdens je favoriete spin-les.

Voor nog grotere voordelen voor de gezondheid van het hart, werk aan het toevoegen van spurten van meer intense oefening aan uw training, maar zorg er altijd voor dat u naar uw lichaam luistert. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift oplage ontdekte dat het toevoegen van slechts 12 minuten krachtige training meer dan 80 procent van de metabolieten van het lichaam activeerde, die verband houden met de algehele cardiovasculaire gezondheid.

Hoe weet je wanneer je in de juiste zone bent? De nieuwste fitnesstechnologie is de eenvoudigste manier om uw BPM te controleren. Upgrade je uitrusting met een fitnesstracker zoals een Apple Watch, Garmin of FitBit.

Maar laat je niet zo in beslag nemen door de cijfers om je pols dat je niet incheckt bij de rest van je lichaam. “Ik wil nooit dat mensen alleen trainen voor hun hartslag en niet letten op wat ze voelen”, zegt Dr. Glasofer. “Zorg ervoor en laat je leiden door hoe je je voelt.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.