Advertisement

Dit is wat u moet weten over de geestelijke gezondheid van Gen Z

Advertisement

BHet leven op de middelbare school is al ingewikkeld genoeg, maar wat gebeurt er als je Gen Z-indierockster Claud of geliefde Gen Z-popster Olivia Rodrigo moet interviewen? Dit zijn de levensechte omstandigheden van Lucy Ivey, oprichter en hoofdredacteur van Our Era, een digitaal en gedrukt tijdschrift dat is ontworpen om de creativiteit en veerkracht van Gen Z te laten zien.

Ivey begon Our Era aan het begin van de pandemie toen ze aan de overkant van een ziekenhuis woonde. “Ik was dat allemaal aan het kijken”, zegt ze. “Dus ik deed dit om mezelf af te leiden. Het leidde me niet echt af van wat er in de wereld gaande was, maar het was zeker een goede uitlaatklep voor mij omdat ik zo bezorgd was over COVID”, zegt Ivey. Nu runt ze een heel tijdschrift – met keiharde artikelen over geestelijke gezondheid en inzichten in modetrends – terwijl ze haar laatste jaar van de middelbare school afrondt.

Voor Mental Health Awareness Month werkt Our Era samen met Instagram om een ​​licht te werpen op opkomende Gen Z-contentmakers die prioriteit geven aan online welzijn, maar vergis je niet, Ivey is een kracht op zich. We kregen de kans om Ivey te vragen naar zijn benadering van zijn Our Era-werklast, zijn redenen om het project te starten en hoe dit verband houdt met het zorgen voor jezelf en je mentale gezondheid.

Citaten zijn voor de duidelijkheid bewerkt en gecomprimeerd.

Goed + Goed: U bent de EIC van uw eigen publicatie. Hoe stel je prioriteiten als je zoiets groots doet?

Ja, ik moet hier veel beter in worden. Het is mijn uitlaatklep, ik ben er zo dol op, maar ik heb mezelf ervan overtuigd dat ik het ben. Het is mijn versie van zelfzorg, terwijl het echt veel werk is. Het kan zelfzorg zijn als ik dingen schrijf waar ik van hou, maar als ik gestrest ben over de verschillende dingen die we doen, kan het heel, heel vermoeiend zijn. Ik hou van mijn werk, en het is zo leuk voor mij, maar ik zie mezelf echt af en toe een burn-out krijgen. Wat ik doe is tijd doorbrengen met mijn gezin, wandelen, boeken lezen en andere media consumeren.

Ik weet dat ik je vroeg hoe je jezelf voorrang geeft, maar wat zijn de dingen waarop je altijd kunt rekenen om je kopje te vullen?

Het voeren van zinvolle gesprekken met gelijkgestemde mensen is echt de moeite waard. Het maakt me heel blij, het vult zeker mijn kopje en het geeft me hoop voor de wereld – dat er andere mensen zijn die om me geven en willen dat de wereld een betere plek is. Ja, gesprekken zijn echt heel belangrijk voor mij.

“Ik denk dat het zo belangrijk is om te kunnen decomprimeren, je telefoon niet te gebruiken, een boek te lezen of een wandeling te maken.”

Wat zou je willen dat mensen begrijpen over Gen Z?

Dit is een moeilijke vraag. Ik wou dat ze precies begrepen wat we doormaken, want ik zou niemand de stress toewensen van een jongere in het huidige sociale en politieke klimaat.

Het is heel moeilijk uit te leggen aan mijn ouders. Ze hebben een redelijk goed begrip omdat ze drie kinderen hebben die Gen Z zijn, maar niemand begrijpt hem echt ten volle.

Zijn er dingen waarvan je zou willen dat je generatie er meer van had? Is er iets waarvan je zou willen dat er minder was?

Ik wou dat we meer vergeving en begrip hadden voor onszelf en de mensen om ons heen.

Minder schermtijd, zou ik zeggen. Ons tijdperk is erg digitaal, en daar geven we veel om, maar ik vind het zo belangrijk om te kunnen ontspannen, je telefoon niet te gebruiken, een boek te lezen of een wandeling te maken. En in een omgeving waar sociale media alomtegenwoordig zijn en vaak een afnemend rendement opleveren, leert Ivey de balans te vinden tussen sociale media en relaties in het echte leven.

Als mensen weg konden lopen met gevoel voor je werk, wat zou dat dan zijn?

Als je een idee, concept of iets hebt waar je echt gepassioneerd over bent en dat je wilt doen, doe het dan gewoon, want je weet nooit hoe ver het je kan brengen. Het past bij alles; het hoeft niet alleen een creatieve inspanning te zijn. Het kan ook zijn als je echt een marathon wilt lopen of volgers wilt krijgen op sociale media. Ik weet dat ik het er net over had dat je minder op je telefoon zat, maar toch vind ik het heel bewonderenswaardig.

Ik wil echt dat mensen weten, nummer één, dat je kunt doen wat je wilt, hoe oubollig dat ook klinkt. Ten tweede, dat er mensen in de wereld zijn die je begrijpen, contact met je maken en iets vergelijkbaars met jou ervaren. Hoe moeilijk het ook is, er zijn mensen op deze wereld die precies begrijpen wat je doormaakt.

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Abonneer je op Well+onze online community van Wellness Insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.