Dit is wat een maanretour betekent in de astrologie, per Astros

EENElke keer dat je een planetaire “terugkeer” in je kaart hebt, betekent dit dat het hemellichaam precies op zijn plaats is zoals het was toen je werd geboren. Hieruit volgt dat wanneer de maan (die in astrologie als een planetaire kracht wordt beschouwd, hoewel technisch gezien geen planeet astronomisch) terugkeert naar het teken dat hij innam op het moment van je geboorte, dit bekend staat als je maanterugkeer. En deze soort ‘maanverjaardag’ komt ook vaak voor – zoals in, elke maand.

In astrologie vertegenwoordigt de maan iemands emoties, zintuigen, instincten, intuïtie en onbewuste zelf – die allemaal informeren hoe de maanterugkeer van een persoon hen kan beïnvloeden. “Tijdens een maanretour is er een sterk gevoel van terugkeer naar jezelf. Het is een tijd waarin we misschien het gevoel hebben dat onze intuïtie sterker is of dat onze gevoeligheid daardoor hoger is”, zegt astroloog Alex Caiola.

In dit artikel

Denk er zo over na: een maanretour is in wezen de zelfindrukkende resetknop van het universum, zegt astroloog Monisha Holmes, MSW. Elke keer dat iemand een maanretour meemaakt, is het een kans voor hen om de maanden achter en voor hen te overwegen. Met dat in gedachten is het niet alleen logisch om je ervan bewust te zijn dat je hebben een maanretour, maar ook om te weten hoe u het beste kunt werken met de krachtige kracht van die astrologische gebeurtenis.

Lees verder om te leren hoe u uw maanterugkeer kunt volgen en hoe elk element (vuur, water, lucht en aarde) het meeste uit hun kosmische maandelijkse verjaardag kan halen.

Hoe u uw maanterugkeer in astrologie kunt volgen

Om bij te houden wanneer uw maandelijkse maanretour plaatsvindt, moet u eerst uw maanteken weten door de datum, tijd en locatie van uw geboorte in te voeren in een astrologie-app of online geboortehoroscoopgenerator.

Kijk dan welk teken de maan de komende dagen zal innemen. Ter wille van een voorbeeld, op het moment van publicatie van dit artikel, stond de maan in Schorpioen, dus je zou door je maanretour gaan als Schorpioen je geboortemaan is. Als je maan zich echter in een van de andere 11 sterrenbeelden bevindt, stelt Holmes voor om zijn bewegingen in de gaten te houden en je ervan bewust te zijn wanneer hij naar dat teken gaat. (Het is vermeldenswaard dat de maan om de paar dagen tekens verplaatst.)

Maar als het eenmaal zover is, kun je nadenken over hoe je wilt dat je leven eruitziet – en wat je kunt doen om die visie te vervullen.

Hoe elk element het meeste uit hun maanterugkeer kan halen

Vuur (Ram, Leeuw, Boogschutter)

“Als je maan in een vuurteken staat, is actie ondernemen iets dat je ondersteunt”, zegt astroloog Celeste Brooks. Je kunt misschien blij worden van geïnspireerd of creatief zijn, dus zoek uit waar je die vakjes kunt aanvinken.

Omdat vuurtekens vaak veel energie hebben, voegt Caiola eraan toe dat mensen met deze plaatsing “het misschien willen uitschudden door krachtige oefeningen of dansen” op hun maanverjaardag.

Water (Kreeft, Schorpioen, Vissen)

Watertekens kunnen baat hebben bij het stellen van gezonde grenzen tijdens hun terugkeer naar de maan, zegt Brooks: “Water heeft een container nodig. Weet waar je jezelf moet aarden en hoe je je innerlijk emotioneel moet verbinden … zodat je een gevoel van veiligheid, bescherming en enkele grenzen voor jezelf kunt hebben.

Een eenvoudige (zij het voor de hand liggende) maanretourviering voor watertekens? Tijd doorbrengen in een watermassa, zegt Caiola.

Lucht (Tweelingen, Weegschaal, Waterman)

Voor intellectuele luchttekens gaat een maanretour “alles over de geest, verbinding met andere mensen, hoe je denkt en wat je gaat verwerken”, zegt Brooks. Over het algemeen willen mensen in de maanlucht zich bewust zijn van hoe hun gedachten hun welzijn kunnen beïnvloeden (denk je bijvoorbeeld dat je iets zou moeten doen, maar doe je het dan niet?). Om zelfzorg te oefenen bij hun terugkeer naar de maan, zegt Caiola dat “luchtmanen in een boek kunnen scheuren of op welke manier dan ook kunnen leren om hun behoeften te lessen.”

Aarde (Stier, Maagd, Steenbok)

Je hebt misschien gehoord dat iemand ‘down to Earth’ wordt genoemd als hun hoofd niet in de wolken is. Dit geldt astrologisch, zegt Brooks. “Aardetekens zijn graag praktisch, ondernemen actie en hebben een plan.” Als je de timing van je maanterugkeer kent, kun je gebieden identificeren waar je misschien meer zelfhulp nodig hebt en eraan werken om dat voor jezelf te bieden, voegt Brooks eraan toe.

Voor een minder emotioneel belastende maanverjaardag stelt Caiola voor dat je gaat wandelen, tegen een boom praat of voor je planten zorgt.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.