Advertisement

Deze yogaflow voor de heupen raakt de flexibiliteit van de heupen Trifecta

Advertisement

Elke maand leidt een nieuwe coach ons naar vier van de beste trainingen die ze in hun achterzak hebben. Volg het weekblad voor nieuwe manieren om er samen met ons overheen te komen. Bekijk alles

Yogadocenten zeggen graag dat de heupen veel ingehouden emoties hebben – en op dit moment ben je misschien emotioneler dan normaal. Hoewel het strekken van je lichaam misschien niet alle problemen in de wereld oplost, kan het je helpen om een ​​beetje voor jezelf te zorgen in moeilijke tijden. Dus in de aflevering van deze week Coach van de maandYogaleraar en Mirror Pilin Anice-instructeur begeleidt je door een stroom om je te helpen diep in je heupen te komen vanuit elke hoek.

Je heupen bestaan ​​uit twee kogelgewrichten (een aan elke kant) en er zijn drie manieren waarop ze kunnen bewegen: heen en weer (buigen en strekken), naar buiten en naar binnen in de richting van het bekken (abductie en adductor), en in rotatie terwijl je tenen in verschillende richtingen wijzen. In deze 17 minuten durende sessie werk je met flexibiliteit in elk van deze richtingen om overal spanning los te laten.

Aan de top van de klas noemt Anice de serie “leuke, speelse flow” en dit is min of meer de beste manier om de bewegingen te beschrijven die je vandaag zult maken. Je begint met het opwarmen van het lichaam met zachte variaties op de kat-koe houding en begroetingen in minizon voordat de les zijn naam volledig doet: “Hiep hiep hoera”.

Zodra het tijd is om echt in de goedheid te stappen die de heupen opent, zal Anice je instrueren om in een hagedishouding (utthan pristhasana) te gaan en je heupen rond te bewegen om in deze buiging en extensie van het gewricht te bewegen. Vervolgens daag je je ontvoerings- en leveringsvaardigheden uit door een kat-koe-houding aan te nemen en grote grote cirkels met je knieën te tekenen, één voor één. Ten slotte ga je naar de godinnenhouding, of utkata konasana, met je tenen naar buiten gericht om de rotatieflexibiliteit van je heup uit te dagen.

Maar goed, zelfs als je geen aandacht schenkt aan het soort flexibiliteit dat je op een bepaald moment cultiveert, zal deze heupgerichte flow nog steeds geweldig zijn. Denk dus niet te veel na over dingen (daar is veel tijd voor als je niet op je yogamat ligt). Voor nu, pak alle rekwisieten waar je van houdt en laat Anice ze daar vandaan halen.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis workouts, kortingen op moderne wellnessmerken en exclusieve Well + Good content. Word lid van Well+, onze online wellness-community en ontgrendel uw beloningen meteen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.