Deze veganistische truffelroommais heeft NFL-spelers gewonnen

Voedsel gaat over zoveel meer dan voeding – het is een van de meest persoonlijke uitingen van onze culturen, waarden en tradities. onze serie, Achter het recept, profileert elke maand een andere gezonde kok om de persoonlijke, onvertelde verhalen van hun favoriete gerechten te ontdekken. Deze maand deelt Charity Morgan, die veganistische maaltijden bereidt voor NFL-spelers en beroemdheden, haar persoonlijke recept voor veganistische maïs met truffelroom – het gerecht dat een kamer vol NFL-spelers zo snel opslokte dat er niets meer over was voor haarzelf. Het is maar een heerlijk recept uit haar nieuwe boek, Ongelooflijk veganistisch ($ 21).

Ik heb altijd van koken gehouden, al toen ik drie of vier jaar oud was. Sommige van mijn vroegste herinneringen zijn van mij in de keuken met mijn moeder, haar helpen koken. Nou, ik dacht dat ik hielp – ze had er waarschijnlijk een ander woord voor. Ze zou me een taak geven die mijn kleine handen een tijdje zou kosten, zoals kaas raspen, zodat ik niet helemaal in de weg zou zitten. Ik weet niet zeker waarom ik er zo van hield. Ik denk omdat het voor mij een manier was om mijn handen vuil te maken en tegelijkertijd bij mijn moeder te zijn.

Ook al sta ik nu bekend om het veganistisch koken, ik ben niet zo opgegroeid met eten. Mijn man [former Tennessee Titians linebacker Derrick Morgan] en ik besloot het in januari 2015 te proberen. We waren zo klaar om ons in te zetten om twee weken volledig veganistisch te eten. De eerste dagen begonnen we sterk. Maar toen, ongeveer een week later, voegde ik zure room toe aan mijn taco’s. Ik kon het niet helpen! Toen eindigde mijn hele experiment met veganisme – tot 2017.

Op dat moment besloot mijn man dat hij plantaardig wilde gaan werken om zijn atletische prestaties te ondersteunen. Ik had wat spijsverteringsproblemen en was benieuwd of veganistisch eten zou kunnen helpen. Ik begon er echt aan en experimenteerde met verschillende manieren om een ​​aantal van onze favoriete maaltijden vol vlees en zuivel te veganiseren. (Ja, inclusief taco-avond met veganistische zure room.) Tijdens het laagseizoen was het voor ons allebei relatief gemakkelijk om ons eraan te houden omdat ik onze maaltijden thuis maakte. Maar toen het voetbalseizoen begon, at mijn man de meeste van zijn maaltijden in de trainingsfaciliteit van de Titans en ze hadden geen geweldige veganistische opties. Dus begon ik maaltijden te maken die hij mee kon nemen.

Weet je in de schoolkantine hoe er altijd die ene jongen is die iets geweldigs uit hun lunchtrommel haalt terwijl jij worstelt om het hete lunchmysterievlees naar binnen te krijgen? Dat is een beetje wat er met mijn man is gebeurd. Sommige andere spelers zagen wat hij aan het eten was, werden jaloers en vroegen of ik ook voor hen mocht koken. Dus ik deed. In de loop van de tijd groeide het aantal voetballers voor wie ik veganistische maaltijden maakte.

liefdadigheid morgan
Foto: Emily Dorio; Kunst: W+G Creative

Op een Thanksgiving besloten we iedereen in het team uit te nodigen die niet naar huis kon voor de feestdagen. Ongeveer 14 spelers gingen op het aanbod in. Ik heb dit niet aangekondigd of zo, maar ik besloot een volledig veganistische maaltijd te maken. Toen alles gekookt was, zette ik de afwas op ons grote kookeiland en iedereen begon zichzelf te helpen. Een van de gerechten die ik maakte was een vegan truffelroommais. Normaal gesproken zit geroomde maïs vol met zuivel, met name boter, verdampte melk en kaas. Mijn versie is net zo decadent, maar 100 procent veganistisch.

Een belangrijk onderdeel van het gerecht (naast de maïs) is een zelfgemaakte bechamelsaus gemaakt met veganistische boter, bloem, ui, kruidnagel, zout, peper, laurier en nootmuskaat. Het andere geheime ingrediënt is veganistische roomkaas. En door een eetlepel truffelolie toe te voegen, komen alle smaken op de rijkste manier tot leven. Klinkt heerlijk, toch? Daarom keek ik zelf ook uit naar een grote lepel, maar toen ik eindelijk aan de beurt was om mijn eten te halen, was het helemaal op – die voetballers aten het op!

Als een zaal vol voetballers (van wie de meesten absoluut geen veganist zijn) in het hart van Tennessee dol was op dit volledig veganistische gerecht, dan ben ik er vrij zeker van dat jij en je familie dat ook zullen doen. Het is vooral een geweldig gerecht om te maken op koude januari-avonden – naar mijn mening de somberste maand van het jaar. Leer gewoon van mijn fout en dien eerst jezelf. Anders mis je het misschien!

veganistisch truffelroomijs recept
Kunst: W+G Creative

Vegan truffelroom maïs

Serveert 8

ingrediënten
Voor de bechamel:
1 laurierblad
1/2 kleine gele ui
2 hele kruidnagels
1/4 kop plantaardige boter
1/4 kop bloem voor alle doeleinden of glutenvrije bloemmix voor alle doeleinden
2 1/2 kopjes ongezoete, niet-gearomatiseerde plantaardige melk
1 tl fijn roze Himalayazout, of naar smaak
1/2 tl gemalen witte peper
1/4 theelepel vers geraspte nootmuskaat (optioneel)

Voor de maïs met truffelroom:
1 kopje bechamel
4 kopjes verse of bevroren maïskorrels (ontdooid indien bevroren)
3 eetlepels voedingsgist
3 eetlepels plantaardige roomkaas
2 tl biologische suiker
1 tl truffelzout
1 el plantaardige boter
1 el truffelolie
1 el fijngehakte verse bladpeterselie, voor garnering
Vers geschaafde truffel, voor garnering (optioneel)

Voor de bechamel:
1. Leg het laurierblaadje op de platte kant van de halve ui. Zet het laurierblad vast met de kruidnagels en zet apart.

2. Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en klop tot een pasta (een roux genaamd). Kook, onder voortdurend roeren, gedurende één tot twee minuten om de bloem te koken, zorg ervoor dat het niet goudbruin wordt (zet het vuur lager als dat nodig is); anders heb je een bruine saus in plaats van een witte.

3. Blijf krachtig kloppen en begin langzaam de melk erbij te gieten. Klop tot een gladde massa en voeg dan de voorbereide ui-helft toe. Breng de vloeistof aan de kook en kook tot het iets ingedikt is, vier tot vijf minuten. Zet het vuur uit. Breng op smaak met zout, witte peper en nootmuskaat (indien gebruikt). Verwijder en gooi de ui weg. Onmiddellijk gebruiken of afkoelen en maximaal vijf dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren.

Voor de maïs met truffelroom:
1. Meng in een grote pan de bechamel en de maïs op middelhoog vuur en kook, onder regelmatig roeren, gedurende vijf tot acht minuten, tot de maïs zacht en door en door verhit is.

2. Roer de edelgistvlokken, vegan roomkaas, suiker en truffelzout erdoor. Meng goed. Roer de boter erdoor.

3. Breng over naar een serveerschaal. Besprenkel met de truffelolie, garneer met peterselie en truffel (indien gebruikt) en serveer.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.