Deze DAREBEE HIIT-training laat je zweten

LBen je op zoek naar een full-body, hartverwarmende cardio-workout zonder apparatuur die je overal kunt doen? (En een die eenvoudig genoeg is om meteen te onthouden?) Dan is de Howler-workout van DAREBEE, een gratis fitnesshulpmiddel dat trainingsprogramma’s biedt die zijn ontworpen voor alle geslachten, klaar om je te laten zweten.

De naam doet deze reeks recht: je spieren zullen tegen het einde blaffen. Zoals de DAREBEE-site over de serie zegt: “Sommige trainingen waar je op voorbereid bent vanaf het moment dat je ze ziet en andere besluipen je een beetje en laten je verspild achter op de grond, je afvragend waarom je ze niet zag aankomen. Howler is zeker een van de laatste.”

Hoe intens dat ook mag klinken, de training is ontworpen om aan uw individuele conditie te voldoen. DAREBEE biedt drie verschillende niveaus, afhankelijk van uw mogelijkheden. De bewegingen zelf zijn een mix van hoge knieën en verschillende plankvariaties, rug aan rug uitgevoerd om een ​​intervalreeks met hoge intensiteit te creëren.

“De hoge knieën zorgen voor een goede dosis cardio om je hartslag te verhogen en je te helpen zweten. Alle plankvariaties zijn een goede gelegenheid om je kern te versterken en je houding te verbeteren”, zegt David Robertson, een groepsfitnessinstructeur in Chicago Athletic Clubs, die erop wijst dat dit zorgt voor een mooie mix van kracht en cardio. “Het beste is dat deze mini-workout aanpasbaar is aan alle fitnessniveaus.” Maak je klaar!

Hoe de Howler te doen?

Eerste ronde: begin 40 seconden met hoge knieën en houd dan een plank van 10 seconden vast. Eindig met 10 seconden snelle bergbeklimmers.

Opfriscursus bergbeklimmers nodig? We hebben je hieronder.

Tweede ronde: doe nog eens 40 seconden hoge knieën voordat je een plank van 10 seconden vasthoudt, maar mix de dingen deze keer door te eindigen met een plankrotatie van 10 seconden: til vanaf de plank een arm omhoog naar de lucht en draai je kern ernaartoe , keer dan terug naar de plank en herhaal aan de andere kant.

Laatste ronde: doe opnieuw 40 seconden hoge knieën, gevolgd door een plank van 10 seconden. Eindig met een schouderklopplank gedurende 10 seconden: begin in een hoge plank, tik met één hand op de tegenovergestelde schouder, keer terug naar de plank en herhaal met de andere hand.

Klinkt zwaar maar haalbaar, toch? Afhankelijk van je conditie stelt DAREBEE voor om de volledige serie drie, vijf of zeven keer te herhalen met maximaal twee minuten rust ertussen. Verhoog de uitdaging door jezelf te pushen om meer sets te doen naarmate je het onder de knie begint te krijgen.

Focus op je formulier

Om het meeste uit de training te halen, moet u ervoor zorgen dat u de juiste vorm gebruikt:

  • Voor de beweging van de hoge knieën, breng je knieën zo hoog mogelijk omhoog (richt op taillehoogte), en land op de bal van je voeten. Boots een rennende beweging na met overdreven armbewegingen.
  • DAREBEE geeft ook deze pro-tip voor de plankrotaties: door je onderste buikspieren bewust aan te spannen, worden ze gedwongen om beter uit te lijnen.
  • Bekijk deze video om de juiste positie voor al die planken te vinden:

Laat het voor je werken

Hoewel de Howler-workout geschikt is voor beginners, zullen de energierijke sequenties uw cardiovasculaire systeem uitdagen en spieren door uw hele lichaam activeren, ongeacht uw fitnessniveau. Als je de training low-impact wilt maken, stelt Robertson voor om de hoge knieën in een mars te veranderen. “En je kunt de planken altijd vanaf je knieën uitvoeren om de intensiteit te verminderen”, zegt hij.

Hoewel de Howler een serieuze full-body workout kan bieden, zou het niet de enige cardio moeten zijn die je doet. “Ik zou ook aanraden om trainingen te proberen die andere spiergroepen aanspreken of verschillende cardio-oefeningen integreren,” zegt Robertson, “maar de Howler is een goede optie als je op zoek bent naar wat snelle beweging als je een pauze van 15 minuten hebt van je werk! “

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.