Deze bananenbessen-smoothie heeft mijn darmgezondheid getransformeerd

Fof zolang ik me kan herinneren, heb ik een heel gecompliceerde relatie met mijn onderbuik: het is altijd een beetje te actief geweest naar mijn smaak. Ik poep vaak drie tot vier keer per dag, met het gevoel dat ik nooit helemaal klaar ben. Ik dacht altijd dat dat betekende dat ik gewoon super regelmatig was, maar onlangs ontdekte ik dat dat eigenlijk een veelbetekenend teken is van constipatie. Ik heb probiotica, ontlastingverzachters en heel veel Pepto Bismol geprobeerd. Maar niets werkte zo goed als de eenvoudigste aanpassing om mijn dag te beginnen met een vezelrijke bananenbessen-smoothie.

“Vezels zijn essentieel voor een goede spijsvertering en ondersteunen een gezonde balans van darmbacteriën”, zegt Frank Lipman, MD, a New York Times bestsellerauteur en de oprichter van Be Well. “Het helpt bij de eliminatie van metabolisch afval en gifstoffen en helpt bij het creëren van een regelmatige stoelgang.”

Toen ik begon met het maken van deze smoothie, deed ik het gewoon omdat het heerlijk smaakt. Ik wist niet dat mijn mix van bevroren frambozen, bramen, bosbessen en aardbeien in zakken een grote vezelstoot had. Bessen zijn een van de beste bronnen van vezels die er zijn. Frambozen en bramen bevatten beide ongeveer acht gram vezels per kopje, terwijl een kopje bosbessen vier gram vezels bevat en een kopje aardbeien ongeveer twee gram vezels. Omdat ik ongeveer twee kopjes van een mengsel van al deze vruchten gebruik, haal ik iets meer dan 10 gram vezels uit de bessen alleen. De banaan helpt ook en draagt ​​iets minder dan twee gram vezels bij. En tussen haakjes, al deze vruchten bevatten zowel oplosbare als onoplosbare vezels, die stuk voor stuk essentieel zijn voor een uitgebalanceerd darmmicrobioom en een gezond spijsverteringsstelsel.

TL; DR? Ik begin mijn dag met ongeveer de helft van de 25 gram vezels die de USDA aanbeveelt die ik dagelijks krijg als vrouw onder de 50. Dat is een groot voordeel voor mijn cardiovasculaire systeem, energieniveau en (je gokt) mijn chronische constipatie.

Na een paar maanden deze smoothie gedronken te hebben, begon ik een enorm verschil in mijn darmen te merken. Voorbij waren mijn constante buikpijn en schijnbaar eindeloze reizen naar de badkamer om te poepen. ik voelde normaal voor het eerst in lange tijd. Ik dacht dat het misschien te maken had met de toename van mijn voedingsvezels, maar omdat ik rond dezelfde tijd ook een aantal voorgeschreven medicijnen van mijn gastro-enteroloog was begonnen om te helpen met mijn zure reflux, dacht ik dat dat ook een verschil zou kunnen maken.

Ik gaf mijn ochtend-smoothie-gewoonte duidelijk niet genoeg krediet … totdat ik stopte met het maken ervan. Het was november in New York, wat betekende dat het koud was, en mijn dag beginnen met een bevroren drankje had zijn aantrekkingskracht verloren. Binnen een week waren mijn maagklachten terug, alleen om te kalmeren toen ik mijn ochtend-bananen-smoothie-smoothie-routine opnieuw startte. Nu blijft de smoothie een niet-onderhandelbaar onderdeel van mijn ochtendroutine, en mijn gevoel bedankt me er elke dag voor. Of constipatie nu wel of niet een strijdstad voor je is, je zult nog steeds gegarandeerd vinden dat dit drankje heerlijk, verfrissend en boordevol belangrijke voedingsvoordelen zit. Volg onderstaand recept om het zelf te maken.

Recept voor smoothie met banaan en bessen

ingrediënten
1 banaan
2 kopjes bevroren gemengde bessen
3/4 kop ongezoete amandelmelk

instructies:
1. Voeg ingrediënten toe aan je blender.

2. Mix tot gecombineerd.

Meer informatie over voedingsmiddelen waardoor je moet poepen:

B

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.