Deze 5 oefeningen voor ontstekingen worden ondersteund door de wetenschap

Buikpijn. Pijn op de borst. Vermoeidheid. Gewrichtspijn of stijfheid. Zweren in de mond en huiduitslag. Spijsverteringsproblemen. Wat hebben deze aandoeningen allemaal gemeen? Ze zouden kunnen zijn symptomen van systemische ontsteking.

Ontsteking 101

Om te beginnen is het belangrijk om onderscheid te maken tussen acute en chronische ontstekingen. Als het aankomt op acuut ontsteking, daar denkt u waarschijnlijk aan als u het woord ‘ontstoken’ hoort: roodheid, zwelling, warmte, pijn of gevoeligheid (denk aan een ontstoken snee of gezwollen enkel). Je lichaam doet dit om bacteriën op te sluiten en het genezingsproces op gang te brengen.

Wat betreft chronisch, soms systemisch (of systemisch chronisch) genoemd, dit is iets ruimer en de oorzaken kunnen behoorlijk uiteenlopen, net als de resultaten, die van persoon tot persoon verschillen. In wezen, “je lichaam zendt ontstekingscellen uit als je niet ziek of gewond bent”, aldus de Cleveland kliniek. Waarom? Soms het immuunsysteem draait op volle toeren (zoals bij auto-immuunziekte), en soms worden bepaalde orgaansystemen specifiek aangetast (zoals bij IBDdie treft meer dan 3 miljoen Amerikanen). Het kan presenteren als alles van Ziekte van Crohn tot sinusitis tot tandvleesontsteking tot reumatoïde artritis.

Chronische ontsteking-ontsteking die maanden of langer aanhoudt – kan “leiden tot verschillende ziekten die samen de leidende vertegenwoordigen oorzaken van invaliditeit en sterfte wereldwijd, zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes mellitus, chronische nierziekte, niet-alcoholische leververvetting en auto-immuun- en neurodegeneratieve aandoeningen”, aldus een studie uit 2019 gepubliceerd in Natuur.

Oefening voor ontsteking

Het goede nieuws is dat als u denkt te maken te hebben met chronische ontstekingen, er een gratis behandeling is die u nu kunt starten, en deze wordt ondersteund door de wetenschap! Oefening blijkt ontstekingen te verminderen. En voordat je een uur op de loopband springt, weet dit: 20 minuten is alles wat nodig is.

EEN Onderzoek uit 2017 van de Universiteit van Californië, San Diegogepubliceerd in Hersenen, gedrag en immuniteit, meldde dat net een Sessie van 20 minuten met matige lichaamsbeweging “stimuleren”[s] het immuunsysteem, waardoor een ontstekingsremmende cellulaire respons ontstaat.” Verderop, vijf wetenschappelijk bewezen opties om te profiteren van nog een ander voordeel van lichaamsbeweging.

5 ontstekingsremmende oefeningen om te proberen

1. Lopen: In die eerder genoemde UCSD-studie werd specifiek gekeken naar “een enkele aanval van 20 minuten matige loopbandoefening.” Met andere woorden, wandelen of joggen! Een studie uit 2018 over lopen voor ontstekingen vond vergelijkbare resultaten: bij het beoordelen van patiënten met reumatoïde artritis, bleek uit het onderzoek dat “een intervalloopprotocol met hoge intensiteit … geassocieerd is met verminderde ziekteactiviteit, verbeterde cardiovasculaire fitheid en verbeterde aangeboren immuunfuncties, indicatief voor een verminderd infectierisico en potentieel.”

2. Fietsen: Over een fan-favoriete low-impact workout gesproken, het is tijd om je fiets uit de garage te halen of terug te springen op het Peloton voor wat wielersport. Recent onderzoek ontdekte dat 30 minuten (5 minuten opwarmen, 5 minuten afkoelen, 20 minuten matige intensiteit) leidden tot de “verzwakking van ontstekingsreacties”.

3. Weerstandstraining: Een studie in Voedingsonderzoek en praktijk concludeerde dat langdurige weerstandstraining “een effectieve manier zou kunnen zijn om inflammatoire chronische ziekten te voorkomen en uit te stellen.” Dat gezegd hebbende, benadrukte de studie ook voldoende herstel tussen sessies om ervoor te zorgen dat ze ontsteking niet erger maken. Nog een onderzoek naar weerstandstraining en ontstekinggericht op overlevenden van borstkanker, ontdekte dat dit soort oefeningen “plasma- en weefselspecifieke ontstekingen effectief verlaagt en dat deze veranderingen gepaard gaan met vermindering van vermoeidheid en verbeterde fysieke en gedragsfunctie in postmenopauzale [breast cancer survivors].”

4. Yoga: Harvard keek naar de effecten van chronische stress op chronische ontstekingen en rapporteerde dat “chronische stress in verband is gebracht met … verhoogde chronische ontsteking.” Om deze oorzaak van ontsteking aan te pakken, hoeft u niet verder te zoeken dan een beproefde zonnegroet. Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat yoga positieve effecten heeft op de geestelijke gezondheid, waaronder stress en angst. Er is ook Onderzoek wat aangeeft dat yoga een directe invloed kan hebben op de biomarkers van ontsteking “over een groot aantal chronische aandoeningen.”

Ontstress bij neerwaartse hond met deze stroom van 20 minuten:

5. Zwemmen: Je hoeft geen Katie Ledecky te zijn om de ontstekingsremmende, stressverlagend voordelen van zwemmen. Hoewel onderzoekers de effecten van zwemmen op ontstekingen bij mensen nog niet hebben bestudeerd, is er een studie over knaagdieren ontdekte dat “zwemmen inflammatoire en perifere neuropathische pijn vermindert”, en een ander knaagdieronderzoek vond verminderde colitis ontsteking met zwemmen. Deze effecten kunnen te wijten zijn aan het feit dat deze low-impact oefening kan: stemming verbeteren en stress verminderen.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.