Advertisement

Dermatoloog legt uit waarom warme dranken droge lippen veroorzaken

Advertisement

lHet is geen geheim dat zeer hete douches grote schade aan uw huid kunnen aanrichten – hoewel langdurig onder kokend water staan ​​voor sommigen misschien ontspannend lijkt, kan deze routine uw huid ontdoen van zijn natuurlijke oliën en uitdrogen, en ook roodheid veroorzaken en irritatie.

Wat u echter misschien niet weet, is dat te veel warme dranken, of het nu thee, koffie, cacao of uw favoriete warme cocktail is, een vergelijkbaar schadelijk effect op uw lippen kunnen hebben.

Inderdaad, hoewel warme dranken met mate misschien niet genoeg zijn om problemen te veroorzaken (lees: het is absoluut niet nodig om je geliefde ochtendhavermelk latte helemaal op te geven), kan het drinken ervan van zonsopgang tot zonsondergang grote schade aanrichten aan je steenbolk. Dat komt omdat te veel blootstelling aan hete vloeistoffen de lipidebarrière (de natuurlijke vetten van de huid) op het oppervlak van je lippen kan verzwakken, zegt board-gecertificeerde dermatoloog Tracy Evans, MD, MPH, FAAD, medisch directeur van Pacific Skin and Cosmetic Dermatology. Een belangrijke functie van de lipidebarrière is het vasthouden van vocht, dus alles wat het verstoort kan leiden tot uitdroging. “Sommige mensen drinken de hele dag koffie of thee of zelfs citroenwater, wat kan leiden tot transepidermaal waterverlies”, zegt dr. Evans.

Volgens Dr. Evans, terwijl je lippen kunnen uitdrogen als ze constant worden blootgesteld aan elk type vocht, inclusief koude dranken, kan hitte ervoor zorgen dat de lipidebarrière nog sneller afbreekt. Zelfs een enkele slok van een warme drank kan genoeg zijn om je lippen en tong te verbranden, zegt ze – auw. “We zijn altijd bang dat er water verloren gaat als de huidbarrière wordt doorbroken. Dus als je de hele tijd drinkt en warme dranken erger kunnen zijn dan al het andere, zul je je lippen nog steeds blootstellen aan wat waterverlies, “voegt Dr. Evans eraan toe.

Dranken zoals koffie die cafeïne bevatten, een bekend diureticum, kunnen het probleem verergeren door systemische uitdroging te veroorzaken. “Dat zie je vrij snel aan de lippen”, zegt dr. Evans.

Dit komt deels doordat de huid op je lippen dunner is dan de rest van je lichaam. “De huid op de lippen is een slijmhuid, dus het heeft een zeer hoge absorptie en is ook meer blootgesteld aan de elementen”, zegt Dr. Evans. “Als je erover nadenkt waarom je lippen in de winter kloven als je huid niet zo veel schraalt, komt dat omdat de huid op de lippen erg dun is. En als het nat is, werkt die barrièrefunctie, die zou voorkomen dat dingen binnenkomen, wordt beïnvloed.

Dr. Evans waarschuwt ook dat als je merkt dat je onbewust constant aan je lippen likt als ze droog zijn, je een nog ongemakkelijker ontstekingsaandoening kunt krijgen die bekend staat als lipdermatitis, die wordt veroorzaakt door blootstelling aan speeksel.

Volgens Dr. Evans kun je droge, gesprongen lippen echter vermijden door je simpelweg bewust te zijn van hoeveel warme dranken je dagelijks drinkt, je lichaam gehydrateerd te houden en ook te onthouden dat je een lipbehandeling moet toepassen die een olie, mineraal of petroleum bevat. denk aan Aquaphor – tussen slokjes van je latte of kruidenthee. Ze is ook een grote fan van lipproducten met moringa-olie.

“Je moet voorzichtig zijn als je er een paar drinkt” [hot drinks] elke dag”, zegt dr. Evans. “Je wilt ook altijd iets toepassen dat een beschermer is en let erop dat je het niet overdrijft.”

Wilt u even ontspannen van uw gewoonte om warme dranken te drinken? Probeer in plaats daarvan dit koud gebrouwen, met bloemen doordrenkt water:

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Word lid van Well+, onze online community van insiders op het gebied van wellness, en ontgrendel uw beloningen direct.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.