Dennis Gross Alpha Beta Daily Moisturizer Review

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Er zijn bepaalde huidverzorgingsproducten waarvan algemeen wordt aangenomen dat ze de beste aller tijden zijn, zoals Skinceuticals CE Ferulic, CeraVe Moisturizing Cream en EltaMD Facial Sunscreen. En wat betreft gezichtsexfoliators, de titel “GOAT” is van Dr. Dennis Gross’s Alpha Beta Peel Pads, die alle van onze redacteuren (ongeacht hun huidtype) zweren bij het verhelderen van hun teint. Ze bevatten een een-tweetje van alfa- en bètahydroxyzuren die samenwerken om dofheid, verkleuring en puistjes te verminderen. Onlangs heeft het merk deze krachtige formule hergebruikt in de nieuwe Alpha Beta Daily Moisturizer ($ 68), die dezelfde exfoliërende kracht biedt als de pads, maar deze keer met een hydraterende draai.

Net als de pads is de vochtinbrengende crème gemaakt met een mix van drie superster-alfa-hydroxyzuren, die zachtjes de buitenste laag dode huid wegsmelten om de verse, gezonde cellen te onthullen die zich eronder verbergen. Ten eerste is er glycolzuur, dat volgens Dr. Dennis Gross zelf “dode huidcellen verwijdert door de ‘lijm’ los te maken die de dode cellen aan de bovenste huidlaag vasthoudt.” Vervolgens is er melkzuur, dat de celvernieuwing versnelt en je huid een boost van hydratatie geeft. Ten slotte is er appelzuur, dat is afgeleid van appels en de zachtste exfoliant op de lijst is.

De formule combineert de AHA’s met salicylzuur, een bèta-hydroxyzuur afgeleid van de schors van wilgen. Omdat bekend is dat BHA’s kleinere moleculen hebben dan hun AHA-tegenhangers, kunnen ze dieper in je poriën doordringen – en dat is precies wat het salicylzuur in deze vochtinbrengende crème doet. Het dringt diep door in het oppervlak van je huid om de vetzuurverbindingen die de poriën verstoppen af ​​te breken, waardoor het een A+ keuze is om puistjes te stoppen.

Wat de vochtinbrengende crème onderscheidt van de andere favoriete exfoliërende producten van Dr. Gross, is dat deze huidvervellende actieve stoffen naast hydraterende en ontstekingsremmende ingrediënten werken. Het bevat squalaan, dat door de derms de “grote slok vocht” wordt genoemd dankzij de huid-smerende eigenschappen; ceramiden, die de huidbarrière versterken om hydratatie vast te houden; bisabolol, dat antioxidantbescherming biedt en ontstekingen vermindert; en saccharide-isomeraat, dat werkt als een bevochtiger om de waterretentie van de huid te vergroten.

Omdat exfolianten irriterend kunnen zijn voor de huid, kan het combineren van AHA’s en BHA’s met dit soort huidvoedende actieve stoffen ervoor zorgen dat ze beter te verdragen zijn op een gevoelige teint. De hierboven genoemde aanvullende ingrediënten werken om de zuren te neutraliseren en geven de huid tegelijkertijd een extra slurp van hydratatie, wat zorgt voor een extra zachte ervaring. Bovendien reduceert het je exfoliërende en hydraterende stappen tot een enkele applicatie.

Als iemand met een gevoelige huid was ik nerveus over het toevoegen van deze vochtinbrengende crème aan mijn huidverzorgingsroutine omdat ik al de Alpha Beta Ultra Gentle Daily Peel Pads ($ 88) gebruik en niet zeker wist of de dubbele dosis exfolianten mijn huid zou irriteren. Maar ik heb het geprobeerd en ben aangenaam verrast door hoe bedauwd en gehydrateerd mijn huid aanvoelt na gebruik. Ik hou van de manier waarop het ruikt – het is serieus supervers en geeft me het gevoel dat ik deel uitmaak van ‘clean girl’ TikTok. De textuur voelt dik aan op je vingers, maar het wordt superlicht als je het in wrijft, en mijn huid absorbeert het vrij snel. Over het algemeen heb ik gemerkt dat mijn teint egaler is, mijn huid supervochtig aanvoelt en ik heb geen roodheid of ontsteking gehad.

De Alpha Beta Daily Moisturizer is zojuist beschikbaar gekomen op Sephora, dus ga er mee aan de slag. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het ook de GOAT-status bereikt.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over hoe je je huid op de juiste manier kunt exfoliëren.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.