Deadlift Form Tips om deze functionele beweging te optimaliseren

tHet heupscharnier is een van de meest functionele bewegingspatronen die regelmatig in het dagelijks leven worden gebruikt – elke keer dat je voorover buigt om iets van de vloer op te rapen, gebruik je het. En als je de spieren wilt versterken die deze beweging mogelijk maken, is deadlifts een van de meest gebruikelijke manieren om dit te doen. Deadlifts is een samengestelde oefening die helpt bij het ontwikkelen van functionele kracht door je achterste ketting te activeren – alle spieren aan de achterkant van je lichaam, van je bovenrug tot je enkels. Het is dus de moeite waard om wat deadlift-tips van fitnessprofessionals te krijgen om ervoor te zorgen dat je het correct doet, vooral voordat je de oefening laadt, om blessures te voorkomen.

Omdat vorm zo belangrijk is als het gaat om deze beweging van het hele lichaam, zijn er veel aanwijzingen en trucs die trainers en coaches gebruiken om mensen op weg te helpen naar succes. ‘Mijn belangrijkste aanwijzingen zijn om met je borst te leiden – stel je voor dat er een spiegel voor je is; je zou de halslijn of het embleem op je shirt moeten kunnen zien – als je dat niet kunt zien, leun je te veel voorover’, zegt Noam Tamir, CSCS, eigenaar van TS Fitness in New York City. “Maak sinaasappelsap met je oksels om de latten in te schakelen en houd het gewicht dicht bij het lichaam”, voegt hij eraan toe.

Zoals je misschien al geraden hebt, is visualisatie een belangrijke manier waarop trainers vormaanwijzingen bieden naast verbale instructies, omdat ze mensen kunnen helpen zich voor te stellen hoe bepaalde bewegingspatronen moeten worden uitgevoerd totdat ze begrijpen hoe het voelt in hun eigen lichaam. Een goed voorbeeld hiervan is de gecertificeerde trainer Tara Laferrara, CPT, die haar volgers op TikTok aanmoedigt om te doen alsof de zon uit hun billen schijnt en de stralen recht achter hen te laten weerkaatsen wanneer ze naar voren scharnieren. Dom, ja. maar ook effectief.

In haar video laat Laferrara zien wat ze bedoelt door een koplamp om haar bilspieren te wikkelen, en legt ze uit waarom ze deze aanwijzing geeft: “Als je de neiging hebt om je rug rond te draaien tijdens je deadlift, dan steek je je achterste uit. ” En dat affakkelen van je zitbotten zal je helpen je vorm te krijgen door je bilspieren aan te spannen, terwijl je voorkomt dat je onnodige druk op je onderrug uitoefent.

Tamir zegt echter dat deze tip beter is voor een deadlift in Roemeense stijl, waarbij er een minimale buiging in de knie is en je schouders en heupen zich op hetzelfde niveau bevinden aan de onderkant van de beweging. “Als het gaat om een ​​conventionele deadlift, heb je nog steeds een platte rug nodig, maar je schouders moeten in de onderste positie van de beweging hoger zijn dan je heupen”, zegt hij. Zodat die lichtstraal meer mag schijnen in een hoek van 45 graden met de vloer, ter info.

Als je klaar bent om je deadlift naar een hoger niveau te tillen, probeer dan deze variant met één been:

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.