De voordelen van 10 minuten durende trainingssnacks zijn best goed

my motivatie om te trainen neemt over het algemeen af ​​en toe af (supervaak), maar sinds de pandemie heb ik gemerkt dat de afnemende perioden langer duren dan ze normaal doen, want als ik weet dat ik niet in staat zal zijn om een ​​volledige 30 minuten van HIIT gebeurt bijvoorbeeld, ik heb het gevoel dat het helemaal niet de moeite waard is om iets te doen. Maar – en ik kan niet geloven dat ik dit zeg – ik heb het mis. Elk klein beetje beweging telt. Serieus – slechts 10 minuten lichaamsbeweging per dag heeft grote voordelen. (In feite is een meta-analyse gepubliceerd in de Tijdschrift voor geluksstudies ontdekte dat je maar 10 minuten aan lichaamsbeweging nodig hebt een week geluk te vergroten. Een week!)

“Bewegen is altijd goed – of het nu 10 minuten, 30 minuten of meer dan een uur is; we zijn gemaakt om te bewegen, zwerven, verzamelen, jagen (maar de tijden zijn duidelijk veranderd)”, zegt Mike Donavanik, oprichter van on-demand fitness platform, Sweat Factor. Het beste van alles is dat het toevoegen van meer beweging aan je dag “niet belastend hoeft te zijn”, vertelde Amanda Paluch, PhD, een kinesioloog en assistent-professor aan de University of Massachusetts Amherst School of Public Health & Health Sciences, eerder. Goed+Goed op onze podcast. Zelfs 10 minuten kan je helpen bij het vormen van gewoontes en het vasthouden van vaart.

In dezelfde aflevering citeerde Brendon Stubbs, PhD, een fysiotherapeut en hoofddocent aan King’s College, een klein Japans onderzoek uit 2018 waaruit bleek dat slechts 10 minuten rustig fietsen de geheugenfunctie verbeterde. Het is overtuigend genoeg om te pleiten voor het trainen van onze hersenen om anders te denken over kleine trainingssnacks. Dus de volgende keer dat je geest je uit een snelle zweetsessie praat, doe dan wat Dr. Stubbs suggereert, en denk in plaats daarvan gewoon: “wauw, echte structurele veranderingen die plaatsvinden in slechts 10 minuten.” Het kan alle motivatie zijn die je nodig hebt om te gaan bewegen.

Beluister de aflevering hier:

Maar als u meer stimulans nodig heeft, moet u weten dat de voordelen van het toevoegen van 10 minuten beweging aan uw dag meteen beginnen. “Je zult je meteen energieker, mobieler en productiever voelen en ik weet zeker dat je daarna in een beter humeur zult zijn”, zegt Donavanik. “10 minuten is niet genoeg tijd om een ​​volledige ‘runner’s high’ te hebben… maar het is genoeg om je over het algemeen beter te voelen.” Naarmate je doorgaat met het toevoegen van 10 minuten beweging aan je dag, wordt het een gewoonte. “Ik denk dat veel hiervan gaat over het vormen van levenslange gewoonten”, zegt Donavanik. “Bewegen is goed en het komt je algehele welzijn en een lang leven ten goede – dat valt niet te ontkennen. Hoe meer je beweegt, hoe beter je fysiek en mentaal beter af bent. Als je sedentair bent, zul je merken hoe snel je lichaam reageert op bewegen slechts 10 minuten per dag.”

De voordelen op de lange termijn – zes maanden tot een jaar of langer – “gaan vrijwel hand in hand met het bovenstaande”, zegt Donavanik. “Ook al merk je het misschien niet, je hebt je hartgezondheid, mentale gezondheid, kracht (afhankelijk van het soort activiteiten dat je besluit te doen) en gewoon je algehele welzijn verbeterd.”

“Als je iemand bent die denkt dat 10 minuten niet genoeg is, dan zou ik zeggen ‘wat heb je te verliezen?’ Het is 10 minuten van je tijd. Ik wed dat je je na die 10 minuten beter zult voelen dan voordat je begon, “zegt Donavanik.

Met dat in gedachten zijn hier 5 trainingen die slechts 10 minuten duren

1. 10 minuten schuine kerntraining

Deze mattraining in Pilates-stijl plaatst je schuine buikspieren naar voren en in het midden en versterkt je kern met bewegingen zoals knielende zijplanken, teenkranen en beenverlengingen.

2. HIIT-training voor het hele lichaam

Op zoek naar een snelle workout die je hartslag zal doen stijgen? Zoek niet verder. Deze omvat twee rondes van zes bewegingen, elk met 10 herhalingen.

3. 10 minuten cardio-kerntraining

Haal het meeste uit uw tijd met deze training die aerobe oefening en weerstandstraining combineert, zodat u in slechts 10 minuten aan uw cardio- en kerntraining kunt beginnen.

4. 10 minuten krachttraining van het onderlichaam

Deze training vereist geen apparatuur, maar raakt nog steeds de essentiële dingen van uw beendag om u te helpen de kracht van uw onderlichaam op te bouwen.

5. 10 minuten durende cardio-sculpt-workout zonder springen

Low-impact, high-intensity training (ook bekend als HILIT) zal je hartslag verhogen zonder enige apparatuur of springen, waardoor het een goede verbranding wordt, dat zal gemakkelijker zijn voor je gewrichten. .

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.