De truc om mensen te laten volgen

WAls je hulp nodig hebt met iets dat niet ongelooflijk urgent is, is het logisch om iemand wat tijd te geven met de deadline. Maar volgens onderzoek is die flexibiliteitsgerichte strategie misschien niet de beste manier om mensen ertoe te brengen door te gaan.

Voor de studie, die werd gepubliceerd in het tijdschrift Economisch onderzoek eind vorig jaar voerden onderzoekers een veldexperiment uit om te testen in hoeverre mensen bereid waren een online-enquête in te vullen. Er was een stimulans om de enquête in te vullen – er zou een donatie worden gedaan aan een goed doel voor de respondenten van de enquête – en verschillende deelnemers aan het onderzoek kregen een deadline van een week, een maand of helemaal geen deadline om te reageren.

De onderzoekers ontdekten dat mensen met een deadline van één maand het minst snel reageerden, terwijl mensen zonder deadline het meest waarschijnlijk reageerden. Mensen in de groepen zonder deadline en deadlines van een week waren ook het meest geneigd eerder te reageren in vergelijking met andere cohorten. “Het geven van een deadline van een maand lijkt mensen toestemming te geven om uitstelgedrag te vertonen”, schreven de onderzoekers. “Als ze onoplettend zijn, kunnen ze vergeten de taak te voltooien.”

Hoofdonderzoeksauteur Stephen Knowles, PhD, een professor in de afdeling Economie aan de Universiteit van Otago in Nieuw-Zeeland, vertelt me ​​​​dat de aanleiding voor het onderzoek was om te onderzoeken waarom mensen uitstellen met liefdadigheidsdonaties. “Ik kreeg vaak e-mails of brieven van liefdadigheidsinstellingen die om een ​​donatie vroegen, en ik besloot vaak te doneren, maar kwam er nooit aan toe”, zegt hij. “We waren benieuwd of het geven van een deadline waarbinnen de donatie nodig was, dit uitstelgedrag zou verminderen.”

Hoewel de focus van het onderzoek lag op liefdadigheidsgiften, zegt Dr. Knowles dat de resultaten van toepassing kunnen zijn “in elke omgeving waar je wilt dat iemand anders je een plezier doet.”

“Als je iemand een lange deadline geeft om een ​​taak uit te voeren, geeft dit aan dat er geen urgentie is om de taak te voltooien. Het geeft mensen toestemming om uit te stellen, dus dat doen ze.” —Stephen Knowles, PhD, econoom

Maar waarom lijkt geen deadline het meest effectief? De studie van Dr. Knowles heeft deze specifieke vraag niet onderzocht, maar hij heeft wel een theorie: “Als je iemand een lange deadline geeft om een ​​taak uit te voeren, geeft dit aan dat er geen urgentie is om de taak te voltooien”, zegt hij. “Het geeft mensen toestemming om uit te stellen, dus dat doen ze, en dan stellen ze het uit.” Als je geen deadline stelt, zegt hij, “straalt het nog steeds urgentie uit” – de persoon aan wie je de gunst vraagt, moet het zichzelf gewoon opleggen.

Terri Kurtzberg, PhD, een onderzoeker en professor in onderhandelingsstrategieën en -tactieken aan de Rutgers University Business School, zegt dat de bevindingen “vlekkeloos” zijn. “Het resoneert met mijn ervaring in de klas”, zegt ze. “Als ik studenten drie weken de tijd geef om een ​​opdracht te maken, doen ze dat de avond ervoor.”

Als er geen deadline aan iets is gekoppeld, zijn mensen zich er nog steeds van bewust dat het gedaan moet worden en kunnen ze zichzelf onder druk zetten om er eerder doorheen te komen, zegt dr. Kurtzberg. “Het is laaghangend fruit. Je wilt het meteen beantwoorden en afvinken, zodat je het gevoel hebt dat je iets bereikt hebt”, zegt ze.

Hoewel het onderzoek en het anekdotische bewijs beide het idee ondersteunen dat een kortere deadline in plaats van een langere mensen altijd aanmoedigt om dingen veel sneller te doen, zegt Dr. Knowles dat geloven dat dit het geval is, aangezien een constante misschien niet de meest effectieve strategie is om houden. “Met een zeer korte deadline is de kans groot dat de persoon vóór de deadline geen vrije tijd beschikbaar heeft om de taak te voltooien”, benadrukt hij. In het geval dat je om een ​​gunst vraagt, is de kans kleiner dat iemand je kan helpen met een strakke deadline, alleen vanwege de strakke tijdlijn die je hebt opgelegd.

Dus of je nu weet dat je een handje moet verplaatsen of hulp wilt bij een werkproject, het kan handig zijn om elke vorm van deadline buiten beschouwing te laten. “Als mensen weten dat ze nooit een moment van druk zullen krijgen, moeten ze het zichzelf opleggen – en meestal zullen ze dat doen”, zegt Dr. Kurtzberg.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.