De Perfectionisme Test-ID’s Nuttige en schadelijke perfectie

WAls je introspectie probeert om zelfgroei te bevorderen, kan het een slimme strategie zijn om een ​​persoonlijkheidsquiz te doen. Bepaalde persoonlijkheidstests, zoals de Moeilijke Persoonstest en de Big Five, geven u inzicht in de neigingen die het moeilijk kunnen maken om met u om te gaan en hoe u scoort op eigenschappen als consciëntieusheid en extraversie, respectievelijk. Nog een persoonlijkheidsbeoordeling die peilt waar u baat zou kunnen hebben bij een dosis introspectieve verbetering? Psychologie De perfectionismetest van vandaag (die je hier kunt doen).

“We kunnen allerlei soorten tests doen, inclusief de perfectionismetest, om een ​​blik van buitenaf te krijgen over onze kenmerken en onze neigingen”, zegt klinisch psycholoog Carla Marie Manly, PhD. De perfectionismetest bestaat uit 46 vragen, verdeeld over drie secties. De eerste vraagt ​​gebruikers om aan te geven of ze het eens of oneens zijn (sterk of enigszins) met verstrekte uitspraken, zoals “gemiddeld zijn is een vreselijke gedachte voor mij.” Het tweede gedeelte bestaat uit een reeks zinnen die de gebruiker als waar of onwaar kan beschouwen op een schaal van helemaal waar tot helemaal onwaar, waaronder ‘Ik maak me zorgen over wat anderen van me denken’. Het laatste deel bestaat uit meerkeuzevragen, inclusief voorbeelden als: ‘Je hebt net een taak voltooid die veel tijd en energie heeft gekost, maar die niet de uitzonderlijke resultaten heeft opgeleverd die je had gewenst en verwacht. Hoe voel je je?”

Nadat alle 46 vragen zijn beantwoord, worden de testresultaten van iemands perfectionisme onderverdeeld in drie categorieën: kracht, potentiële kracht en beperking. Waar je ook terechtkomt, je kunt gerust zijn, wetende dat Dr. Manly zegt dat perfectionisme (in al zijn vormen) daadwerkelijk als motivator kan worden gebruikt.

Wat sterke en potentiële sterke punten betreft, is het belangrijkste verschil of iemand die kracht al dan niet in actie brengt, zegt Dr. Manly. Als u zich bijvoorbeeld niet op uw best voelt en erover denkt een halfbakken project in te leveren of een minder betrokken gesprek te voeren, kunt u het concept van perfectionisme gebruiken om u te motiveren om meer te doen dan het absolute minimum.

“We kunnen eigenlijk maken” [perfectionism] werken voor ons om ons te helpen dingen te doen, om ons te motiveren om dingen te doen die we anders niet zouden doen.” —klinisch psycholoog Carla Marie Manly, PhD

“Soms kunnen we een beetje hopeloos of neerslachtig worden”, zegt Dr. Manly. “Als we zeggen: ‘Ik kan het beter dan dit’, dan kunnen we echt… [perfectionism] werken voor ons om ons te helpen dingen te doen, om ons te motiveren om dingen te doen die we anders niet zouden doen.” Door die dingen te doen, voegt ze eraan toe, voelen we ons uiteindelijk goed (in plaats van slecht voor) niet ze doen).

Het type perfectionisme dat beperkend kan zijn, zegt dr. Manly, treedt op “wanneer we te streng voor onszelf zijn, tot het punt waarop we het gevoel hebben dat we altijd onvoldoende zijn.” Dit is niet waar je wilt zijn, voegt Dr. Manly eraan toe, omdat het kan leiden tot een laag zelfbeeld en een laag zelfbeeld. Dit kan ook van invloed zijn op interpersoonlijke relaties, omdat mensen ‘perfect’ gaan verwachten van degenen in hun leven, wat kan leiden tot: hen het gevoel hebben dat ze niet goed genoeg zijn.

Waar moet je op letten als je de perfectionismetest doet?

Ten eerste stelt Dr. Manly voor om diep adem te halen en te proberen je geest leeg te maken, zodat je resultaten niet vertroebeld worden door je humeur. Ten tweede: beantwoord de vragen zo eerlijk mogelijk als je eenmaal aan de test bent begonnen. “Als je … een stap terug kunt doen en de vragen echt kunt beantwoorden op een manier die niet doordrenkt is met subjectiviteit, dan krijg je geweldige inzichten over de gebieden waar je misschien wat werk moet doen om je perfectionisme af te wijzen,” zegt dr. Manly.

Je zou ook kunnen overwegen om de perfectionismetest een paar keer en op verschillende dagen te doen, en dan de gemiddelde score te berekenen, voegt Dr. Manly eraan toe. Omdat we ons elke dag anders voelen, zegt ze dat enige afwijking in de resultaten normaal kan zijn, dus het gemiddelde van verschillende resultaten is waarschijnlijk nauwkeuriger.

Natuurlijk is het vermeldenswaard dat geen enkele persoonlijkheidstest perfect is – de perfectionismetest, misschien ironisch genoeg, niettemin. U kunt zich volledig identificeren met uw resultaten, of u denkt misschien, Dat ben ik niet. En het is heel goed misschien niet. Daarom stelt Dr. Manly voor om op je intuïtie te vertrouwen wanneer je de perfectionismetest gebruikt als een manier om aan jezelf te werken. Bepaal zelf wat past en wat terzijde moet worden geschoven. Je kent jezelf tenslotte beter dan wie of welke test dan ook.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.