De oorzaken van een stinkende navel – en hoe dit te verhelpen?

tDe navel is de laatste grens van welzijn. Ik kan geen lichaamsdeel bedenken dat vaker aan de kant wordt geschoven. Voeten worden doorweekt en vervolgens gestreeld, oksels worden gehuld in brouwsels van kokosolie en pijlwortel, en vagina’s, goed, beschouw ze als de koningin van de Nijl. Maar als de herinnering dienst doet, de laatste keer dat ik mijn navel incheckte, merkte ik dat het zo erg stonk dat de enige manier om ermee om te gaan was om weer te doen alsof ik er helemaal geen had.

Het zou dus geen verrassing moeten zijn om te horen dat toen ik me tot mijn aanstaande echtgenoot wendde en hem vroeg om een ​​kijkje te nemen, de dingen lelijk werden. En dan heb ik het niet alleen over het uiterlijk van het lichaamsdeel in kwestie (wat is lelijk, IMHO). Als hij het niet kon verwaardigen een kijkje te nemen – in de naam van de liefde! – zou ik dan op zijn minst iemand kunnen betalen om mijn navel te verwennen? Maar geen navel-equivalent van de 24-karaats gouden pedicure die ik zeker weet dat iemand hem ergens aanbiedt (gevonden!) leek te bestaan. Als ik in mijn stinkende navel wilde investeren, zou ik het heft in eigen hand moeten nemen.

Dus dat deed ik… voor een week… in opdracht.

Ik begon een zelfzorgroutine voor de navel, waarbij ik mezelf dwong om te gaan met het feit dat ik in de huidige staat niet tevreden ben met mijn navel. Mijn doel? Om het leuk te maken. Om er de navelversie van te maken Opknapper. Ik zou dit vergeten onroerend goed in vorm brengen en leren ervan te houden. Hier is hoe Dat ging.

Waarom je navel stinkt

1. Bacteriën:

Een paar jaar geleden startten onderzoekers van de North Carolina University het Belly Button Biodiversity Project, zodat wetenschappers de microflora die de vaak vochtige lichaamsspleet bevolken, beter konden begrijpen. Hun bevindingen waren dat het aantal soorten dat in de navel leeft zo divers is als een regenwoud. De meest voorkomende stammen die wetenschappers vonden waren: Stafylokokken (jahhh…), Corynebacteriën, Actinobacteriën, Clostridialesen Bacillen.

Nu is het belangrijk op te merken dat ondanks het feit dat bepaalde soorten vaak voorkomen, er vaak bizarre, schijnbaar willekeurige soorten waren die slechts door één persoon werden opgepikt (a la het regenwoudeffect). Of, hoe ik het graag zie, volgens dit kleine onderzoek: navelknoppen zijn als vingerafdrukken, volkomen uniek voor jou. En toch betekent dat niet dat je wilt stafylokok bacteriën op de loer op uw huid.

2. Het is een spleet

Terwijl ik mijn ogen richt op het opruimen van dingen, neem ik contact op met dermatoloog Rachel Nazarian uit New York City, die me vertelt dat je, net als elk ander deel van het lichaam, de spleet in de gaten moet houden.

“De huid van de navel werpt af, het heeft olie en het heeft bacteriën”, zegt ze. “Als je een innie hebt, moet je die wel wassen, maar als je een outie hebt, heb je niet diezelfde interne huid-op-huid-spleet, dus als de huid verhaart, is de kans groter dat je huid uitschiet en je meer kans om zeep en water er doorheen te laten lopen als je onder de douche staat.”

3. Zweet en vochtinbrengende crème

Regelmatig wassen is dus een must. Maar als we onze buik behandelen zoals we onze gezichten en ledematen behandelen, moet regelmatige hydratatie dan ook deel uitmaken van het regime? Een klinkend nee.

“Als je iemand bent die veel zweet of als je vochtinbrengende crème in je navel komt, kan dit het vochtgehalte in de huid verhogen, wat in een donkere spleet de groei van gist zoals candida kan veroorzaken of vergroten, wat een geur of maak de navel ontstoken, “ze Dr. Nazarian. “De navel zou helemaal geen geur moeten hebben, dus als je er een opmerkt, is het een teken van bacteriën, of gist of schimmel.”

De door dermatologen goedgekeurde wellnessroutine voor de navel

Toen ik voor het eerst aan deze opdracht begon, stelde ik me voor om de beginners-, middenklasse- en hardcore wellnessroutines voor navelstrengen voor je te maken, waarvan ik zeker wist dat ze luxe oliën en massageroutines en dergelijke zouden bevatten. Wat ik echter ontdekte, was dat de wellnessroutine voor de dubbele B begint en stopt onder de douche.

Als jij, net als ik, je navel niet in een hete seconde had gewassen (in de veronderstelling dat de zeep en het water erin moeten komen als je de rest van je romp onder de douche schrobt), stelt Dr. Nazarian voor om naar een zacht glycolisch gezicht te grijpen reinigingsmiddel zoals de Mario Badescu Glycolic Acid Wash ($ 16) om een ​​deel van de dode huid te verwijderen die moet worden geëxfolieerd. Let op: het is belangrijk om de navel grondig af te spoelen om er zeker van te zijn dat er geen zeepresten meer achterblijven die een ontsteking kunnen veroorzaken. Ze merkt ook op dat als het stinkt, je het gebied moet opdrogen, dus plaats een beetje alcohol (een droogmiddel) op een wattenstaafje en ga over het gebied.

Zodra je merkt dat je huid zich op een betere (lees: minder vervellende) plek bevindt, ruil je voor iets lichts en luchtigs zoals Dove Sensitive Skin Shower Foam ($ 8). “Je hoeft je geen zorgen te maken over het gebruik van te veel zeep en niet genoeg water met Dove. Het schuimt en schuimt heel, heel mooi”, zegt Dr. Nazarian. “Zorg er gewoon voor dat je spoelt. Ik vind een vochtinbrengende reiniger niet erg, want je spoelt alles af en laat de vochtinbrengende crème er niet gewoon in zitten.”

Daarmee zet ik mijn douchespel op en ga aan de slag. De eerste dag is veruit de zwaarste. Ik loofah over mijn navel en gebruik mijn wijsvinger om het schuim in de spleet te vergroten. Ik merk dat er wat dode huidcellen achterblijven, dus ik was het uit. Daarna kleed ik me af en ga verder met mijn zaken, waarbij ik de stappen een week herhaal. Op dag zeven ben ik blij te kunnen melden dat ik niet langer doe alsof ik geen navel heb. Ik ben me er volledig van bewust dat het bestaat omdat nu Ik was het een keer per dag.

Krijg meer derm-goedgekeurde douchetips:

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.