De ‘moeilijke persoonstest’ meet 7 belangrijke persoonlijkheidskenmerken

Ppersoonlijkheidstesten kunnen zowel leuk als verhelderend zijn. Alles, van algemeen bekende kaders zoals astrologie en de Big Five tot meer specifieke quizzen om te testen hoe wijs of mentaal sterk je bent, bevat de kracht om je te helpen introspecteren over je neigingen, sterke punten en waar je in je leven aan zou willen werken. Cue: de Moeilijke Persoonstest (die je hier kunt doen).

De quiz is gemaakt door Individual Differences Research Labs, dat tests maakt op basis van peer-reviewed wetenschappelijk onderzoek. De Moeilijke Persoonstest is geïnspireerd op onderzoek van Chelsea Sleep, PhD, over ‘donkere’ persoonlijkheidskenmerken. (Slaap heeft geen directe betrokkenheid bij de ontwikkeling van of taal in de test en was niet onmiddellijk beschikbaar voor commentaar.)

In wezen is de test bedoeld om te meten hoe gemakkelijk – of niet gemakkelijk – je bent om mee om te gaan door te bepalen hoe sterk je scoort op zeven belangrijke eigenschappen van een moeilijk persoon: ongevoeligheid, grootsheid, agressiviteit, achterdocht, manipulatie, dominantie en risico- nemen. Dat roept echter de vraag op: waarom zijn dit de eigenschappen die in de eerste plaats worden geassocieerd met een moeilijk persoon zijn?

In dit artikel

Een kijkje in waarom deze 7 eigenschappen iemand moeilijk kunnen maken

De zeven eigenschappen die in de moeilijke persoonstest worden benadrukt, kunnen iemand, nou ja, moeilijk maken, omdat de eigenschappen haaks staan ​​op wat een relatie gezond maakt, zegt klinisch psycholoog Ramani Durvasula, PhD. “Op het eenvoudigste niveau zijn het allemaal eigenschappen die een persoon waarschijnlijk in conflict brengen met andere mensen”, zegt ze. “Dit zijn geen gedragingen die resulteren in wat wij beschouwen als de kern van een gezonde relatie: respect, vriendelijkheid, mededogen, wederkerigheid, [and] wederkerigheid.”

Omdat deze eigenschappen schadelijk kunnen zijn voor relaties, kan het afleggen van de moeilijke persoonstest om erachter te komen waar je op elk ervan terechtkomt, je meer bewust zijn van je gedrag, wat op zijn beurt gezondere relaties kan bevorderen.

Dr. Durvasula waarschuwt dat, ongeacht uw testresultaten, u zich niet verdrietig of trots hoeft te voelen, omdat het hoe dan ook slechts een klein deel van u weerspiegelt. Bovendien zal niemand nul scoren op de test, omdat niemand perfect is. En met de hulp van enige introspectie, kunnen uw resultaten u duidelijk maken waar in uw leven ruimte voor verbetering is.

“Op een bepaald niveau kan het zijn dat je weet waar je op die schaal valt, je een aantal kwetsbaarheden kunt zien.” —psycholoog Ramani Durvasula, PhD

“Op een bepaald niveau kan het zijn dat je weet waar je op die schaal valt, je een aantal kwetsbaarheden kunt zien”, zegt Dr. Durvasula. “Je weet bijvoorbeeld dat er heethoofdigheid, koppigheid of starheid kan zijn … Als je daarover leert en daadwerkelijk bereid bent om kwetsbaar en zelfreflecterend te zijn, kun je voorzichtiger zijn [of that].”

De 7 belangrijkste eigenschappen gemeten door de moeilijke persoonstest

1. Ongevoeligheid

Dr. Durvasula zegt dat ongevoeligheid, die wordt gekenmerkt door een gebrek aan empathie, iemand moeilijk kan maken omdat empathie een kernvereiste is voor gezonde relaties. Zeer ongevoelige mensen “hebben geen interesse in de ervaringen van anderen”, voegt ze eraan toe. “Ze negeren de emotionele ervaringen, de pijn of de schade die andere mensen doormaken. Ze creëren geen veilige ruimte voor andere mensen.”

Zonder empathie, zegt dr. Durvasula, is het moeilijk om een ​​gezonde relatie op te bouwen, omdat je het vermogen verliest om een ​​verbinding te maken op basis van kwetsbaarheid.

2. Grandiositeit

Wanneer iemand hoog scoort op grootsheid op de Moeilijke Persoonstest, kan dit een weerspiegeling zijn van het idee dat ze denken dat ze superieur zijn aan anderen.

Terwijl een groots persoon kan heel aantrekkelijk zijn omdat ze grote dromen hebben, ze kunnen ook vermoeiend zijn om in de buurt te zijn. “Grandioze mensen hebben de neiging om de zuurstof uit de kamer te zuigen en alle aandacht op te eisen”, zegt Dr. Durvasula. “Ze denken dat alles over hen moet gaan.” Ze hebben misschien geen voeling met de realiteit, wat hun interpersoonlijke relaties verstikt, voegt Dr. Durvasula toe.

3. Agressiviteit

Iemand met een hoge agressiviteit heeft de neiging vijandig en onbeleefd te zijn tegenover anderen, wat er niet bepaald geschikt voor is om gemakkelijk in de omgang te zijn, vooral als je bedenkt dat deze mensen een kamer binnen kunnen lopen die klaar is voor een verbale woordenwisseling.

“Alles is een gevecht. Ze hebben altijd hun vuisten omhoog, dus er is geen warmte met hen,’ zegt dr. Durvasula. “Je loopt naar binnen en het voelt al alsof je op weg bent naar een gevecht, dus het is bijna onmogelijk om gezonde sociale banden te creëren.”

Agressief zijn tegenover anderen betekent dat mensen met je omgaan vanuit een plaats van angst in plaats van een plaats van samenwerking – en dat is zeker geen goede plek om te zijn.

4. Verdenking

Niet dat je niet op je hoede moet zijn voor mensen als ze tekenen vertonen dat ze onbetrouwbaar zijn, maar onredelijk wantrouwend zijn is ook niet ideaal om met mensen om te gaan. Wat de Moeilijke Persoonstest betreft, weerspiegelt een hoge score in verdenking iemand die moeite heeft met vertrouwen, wat fundamenteel is voor relaties.

“[Highly suspicious folks] denk gewoon echt de slechtste van mensen – ze wantrouwen iedereen”, zegt dr. Durvasula. “Het is erg moeilijk voor hen om vertrouwen op te bouwen. Ze denken altijd dat iemand een hoek werkt.”

Verdachte mensen denken misschien dat niemand achter hen staat, dat iedereen bijbedoelingen heeft of dat iedereen erop uit is om ze te pakken te krijgen. Als je zo iemand ontmoet, vooral als je niets hebt gedaan om het vermoeden te rechtvaardigen, kan dit erop wijzen dat je het moeilijk zult hebben om met elkaar om te gaan.

5. Manipulatiefheid

Simpel gezegd, mensen die hoog scoren op manipulatie gebruiken verschillende vormen van uitbuitend gedrag om te krijgen wat ze willen (in plaats van alleen maar om hulp te vragen).

Dit is problematisch omdat het meestal betekent dat alleen de persoon die manipuleert, in zijn behoeften voorziet, zegt dr. Durvasula: “Omdat ze uitbuitend zijn, profiteren ze voortdurend van andere mensen, krijgen ze wat ze willen en krijgen ze wat ze nodig hebben , wat betekent dat andere mensen waarschijnlijk niet krijgen wat ze willen.”

6. Dominantie

Net als agressiviteit, is dominantie in relaties gebaseerd op angst, zegt dr. Durvasula. “In een dominante relatie is er geen gelijkheid. Er wordt niet gedeeld. Het gaat niet om verbinding”, zegt ze. “Het gaat over heersen door angst en een andere persoon die zich gecontroleerd voelt, en het is niet goed voor een persoon in een relatie. Dit is geen gezonde relatiedynamiek.”

7. Risico’s nemen

Hoog scoren op het nemen van risico’s kan meer betekenen dan een sterk gevoel voor avontuur hebben. Het kan eerder een weerspiegeling zijn van iemand die zoekt naar manieren om spanning te ervaren door middel van riskant gedrag of gevaarlijke activiteiten.

“Het nemen van risico’s valt in iets dat we impulsiviteit of ontremming noemen, dus het komt voort uit het doen van gevaarlijke dingen”, zegt Dr. Durvasula. “Ze kunnen dingen pas voelen als ze overdreven zijn.” Dit veroorzaakt moeilijkheden om met anderen om te gaan, omdat risicovolle activiteiten niet bedoeld zijn om contact te maken met anderen, maar bedoeld zijn om u iets voelen. Bovendien hebben risiconemers de neiging zich snel te vervelen, wat hen ertoe kan aanzetten om de mensen om hen heen onder druk te zetten om de grenzen te blijven verleggen, zodat de risiconemer haast kan krijgen.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.