De Kaakbeeldhouwen Oefening waar een schoonheidsspecialiste bij zweert

Btussen gua sha-stenen, gezichtsoefeningen en je vertrouwde jaderoller, zijn er talloze opties om je gezicht te ‘trainen’ – en veel van hen bieden legitieme voordelen voor het vormgeven en versterken van je huid. Zozeer zelfs dat de beroemde schoonheidsspecialiste en dermatologische verpleegster Natalie Aguilar deelt dat gezichtsoefeningen ook deel uitmaken van haar normale routine.

Haar aandacht? De kaaklijn. “Ik neem graag wat tijd om mijn kin te contouren door mezelf een kin- en kaaklijnmassage te geven”, zegt ze, en merkt op dat ze doorgaans een zachtere kaaklijn heeft dan de meeste dankzij haar genetica.

Haar go-to-methode vereist niets meer dan een beetje olie en haar eigen twee handen. “Ik maak een beetje een knijpende beweging met zowel mijn duimen als wijsvingers”, legt ze uit. “Vervolgens oefen ik lichte druk uit om zachtjes omhoog te duwen en omhoog te glijden, van mijn kin tot aan mijn oren, waarbij ik de natuurlijke kaaklijn volg. Dit helpt om dat nekgebied voorzichtig op te tillen en vorm te geven.” Klinkt vrij eenvoudig, toch?

Vergeet echter niet wat vocht toe te voegen. “Het kan het beste worden gedaan met een mooi verstevigend serum of gezichtsolie om te helpen bij het glijden”, zegt Aguilar. “Vervolgens herhaal ik deze bewegingen zeven tot tien minuten per dag.” Je kunt dit opsplitsen in een paar minuten ‘s ochtends en ‘s middags, of die volle tien nemen voor een leuke zelfzorgpauze.

Het goede nieuws hier is dat je geen bepaald ‘gereedschap’ nodig hebt (en je hebt waarschijnlijk al een soort serum of olie in je repertoire). Met alleen uw handen kunt u uzelf een kaakvormende massage geven die zowel esthetisch nuttig is als uw spieren verzacht. Er is zelfs wetenschappelijk bewijs dat gezichtsmassage je kan helpen om serieus te relaxen.

En terwijl je toch bezig bent, is er nog iets dat je kunt doen om je gezicht mooi en stevig te houden, zegt ze. Haar laatste advies, dat overeenkomt met het huidige klimaat: “Met het dagelijks dragen van een masker, geloof ik dat de meesten van ons nu constant fronsen onder zich zonder het te beseffen”, zegt ze. “Een simpele glimlach kan de spanning van een frons verbreken, [thus] fronsrimpels voorkomen. Ik herinner mezelf er graag aan om een ​​paar keer per dag een zachte glimlach te laten zien om de spieren in dat gebied te trainen.” Het zal ook je mentale gezondheid helpen!

Wil je nog meer beauty-informatie van onze redacteuren? Volg ons Fineprint Instagram-account) voor onmisbare tips en trucs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.