De eerste aflevering van Well+Good Podcast vraagt: gaat het goed met ons?

Bij Well+Good brengen we onze dagen door met praten met en leren van de meest interessante mensen op het gebied van welzijn: experts, opinieleiders en beroemdheden. Nu nodigen we je uit om deel te nemen aan het gesprek. Welkom bij de Well+Good-podcast, je gids voor het vinden van de gewoonten en praktijken die bij jouw frequentie passen. Lees verder

De wereldwijde welzijnsindustrie is meer dan $ 4,5 biljoen waard – dat is een kavel van huidverzorgingsproducten, yogamatten en smoothie-kommen die beweren ons gelukkiger en gezonder te maken. En met doelpalen die zo glimmend zijn (wie wil er niet een langer, beter leven leiden?), zijn velen van ons maar al te enthousiast geworden om zich aan te melden, onze karren en schema’s te vullen met meer leggings van het merk, fitnesslessen, gezichtsbehandelingen, dingen.

Maar maken deze dingen ons echt beter? En wie profiteert er eigenlijk van al het geld dat we in het streven naar welzijn steken?

“Ik noem de capital-w Wellness-industrie de ‘rijkdom en hel’-industrie omdat… het niet om gezondheid en welzijn gaat. Het gaat om geld’, zegt auteur, opvoeder voor raciale rechtvaardigheid en spiritueel activist Rachel Ricketts in de eerste aflevering van De Well+Good-podcast.

*Record-kras geluid*

Yep, we hebben onze allereerste podcast gelanceerd. Op het hoofdkantoor van Well+Good brengen we onze dagen door met praten met en leren van de meest interessante mensen op het gebied van welzijn – experts, opinieleiders en beroemdheden – en nu willen we dat je meedoet aan het gesprek. Bij elke aflevering zullen onze gastheren ingaan op de grote vragen rond enkele van onze meest aangeklikte onderwerpen om opnieuw te bedenken wat het betekent voor u welzijn te vinden.

En omdat we niet aan het rommelen zijn, beginnen we met een doozy vraag: Gaat het goed met ons? In onze eerste aflevering spreekt Well+Good General Manager Kate Spies met Ricketts, yogi en bestsellerauteur Jessamyn Stanley, en actrice en wellness-ondernemer Kristen Bell over hoe zij ‘wellness’ definiëren, hoe echt welzijn er voor hen uitziet, en hoe de witgekalkte wellness-industrie moet veranderen om representatiever en inclusiever te worden.

Dat brengt ons terug bij Ricketts: “Veel van de ‘rijkdom en hel’ waaraan we deelnemen is erg individualistisch”, zegt ze. “[It tells us] dat we dingen buiten onszelf nodig hebben om gezond te zijn en dat is gewoon niet waar…Ik heb alle tools die ik nodig heb [to be well] binnenkant van mij, en het is gewoon een kwestie van… de ui pellen [layers] van alle geconditioneerde onzin die we hebben verworven en terugkeren naar wie ik werkelijk ben, wie je werkelijk bent, en een begrip van collectieve en gemeenschapszorg.”

Bell zegt ondertussen dat het nodig was om de lockdown in te gaan om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen om haar op een nieuwe manier naar wellness te laten kijken. “Ik heb het gevoel dat de pandemie mijn ogen zeker heeft geopend voor deze proefperiode van hoe mijn leven eruit zou zien als het een beetje kleiner was – en ik heb er echt van genoten”, zegt ze. “Zelfzorg en welzijn kunnen elke dag een kleine oppepper zijn. Het moet voor iedereen toegankelijk zijn. Het kan zijn om hulp te vragen; het kan naar een podcast luisteren; het kan een puzzel zijn. Het hoeft geen product te zijn. Het moet gewoon leven volgens de mantra: ‘Als ik voor mezelf zorg, kan ik beter voor de mensen om me heen zorgen.'”

Stanley zegt dat ze ook een “verschuiving van wellness als clubsport – als een trend – naar wellness als overlevingstactiek” heeft opgemerkt. “Dit oude idee van welzijn gaat niet over genezing, het gaat over overschilderen”, zegt ze. “En dus denk ik dat we echt naar deze ruimte van welzijn gaan, waarbij we proberen voor jezelf te zorgen, niet zodat je voor altijd kunt leven of zo dat je kunt zijn als: ‘Kijk eens wat een geweldig mens ik ben; kijk naar de geweldige toestand waarin ik me bevind’, maar letterlijk zodat je kunt overleven.

Dat is nog maar het topje van de ijsberg. Voor meer wijsheid van Ricketts, Stanley en Bell, moet je afstemmen op de eerste aflevering.

Luister hierboven en abonneer je op Apple, Spotify of waar je je podcasts ook vandaan haalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.