De conjunctie van Venus en Mars zal liefde en romantiek beïnvloeden

NOngeacht je kijk op Valentijnsdag en zijn geweldige reputatie, de romantische vibes in het universum deze week zijn niet te ontkennen. Kosmisch gezien flirten op liefde gerichte Venus en gepassioneerde Mars in wezen terwijl ze op weg zijn naar een conjunctie (ook wel een ontmoeting genoemd) in Steenbok en vervolgens in Waterman, waardoor de energie intiem, sexy en rijp voor verbinding wordt. “Dit is eros die zich in het echte leven manifesteert – in concrete vorm”, zegt astroloog Stefanie Iris Weiss, verwijzend naar de Griekse god van de erotische liefde. En naarmate er zich de komende weken verschillende conjuncties van Venus en Mars ontvouwen, zal die sfeer verschuiven van het plannen en plannen van relaties naar een luchtigere verkenning van plezier.

In astrologie verwijst een conjunctie eenvoudig naar twee planeten die op één lijn liggen binnen hetzelfde teken en op dezelfde graad van dat teken. Als gevolg hiervan worden gedurende die tijd de gebieden waarover beide planeten heersen vergroot en spelen ze elkaar af binnen de lens van het teken dat ze bezetten. In dit geval zijn het de liefdes- (Venus) en sekse (Mars)-planeten die het op de rit krijgen, met de eerste Venus- en Mars-conjunctie in 16 graden Steenbok op 16 februari en de tweede in 0 graden Waterman op 6 maart. dus je kunt nog steeds wat extra pit verwachten in je Valentijnsdag-vibe. “Deze zoete conjunctie is gelukkig al aan het opwarmen, aangezien deze kosmische consorten al een paar dagen langzaam naast elkaar dansen”, zegt Weiss.

“De ontmoeting van deze twee planeten, vooral na een kosmisch radicale tijd in Steenbok en Waterman, kan stabiliteit en inwijding brengen in hoe we ons willen voelen in relaties en in liefde.” —Corina Crysler, astroloog

In de mythologie weerspiegelt een conjunctie van Venus en Mars een heilige unie van gelijke en tegengestelde energieën, zegt astroloog Corina Crysler. “De ontmoeting van deze twee planeten, vooral na een kosmisch radicale tijd in Steenbok en Waterman [thanks to multiple retrogrades]kan stabiliteit en initiatie brengen in hoe we ons willen voelen in relaties en in liefde”, zegt ze.

En dat geldt ook voor hoe je fysiek bent voelen, te. “Mars en Venus begrijpen plezier”, voegt Chrysler toe. Terwijl ze hun krachten bundelen, zou je je gepusht kunnen voelen om opnieuw contact te maken met je lichaam en verlangen te belichamen, en om nieuwe manieren te ontdekken om je relaties – met anderen en ook met jezelf – naar het volgende niveau van extase te brengen, zegt ze.

Maar hoe dat precies uitpakt, hangt gedeeltelijk af van het teken van elke opkomende Venus-Mars-conjunctie in kwestie. Hieronder vertellen astrologen hoe de voegwoorden in Steenbok en Waterman verschillende, zij het even ingrijpende effecten voor je liefdesleven kunnen veroorzaken.

Hoe de komende conjuncties van Venus en Mars romantiek en plezier zullen benadrukken

Conjunctie in Steenbok

Als Steenbok om één ding bekend staat, zou het work-hard, play-hard vibes zijn. Pas die energie toe op de werelden van liefde en romantiek, en het is gemakkelijk te zien hoe deze fase van de huidige ontmoeting van Venus en Mars draait om solide en serieus worden in partnerschappen. “Dit kan een tijd zijn waarin mensen besluiten samen te gaan wonen of zich te gaan verloven”, zegt astroloog Mecca Woods, “vooral gezien het feit dat deze planetaire koppeling ook plaatsvindt tijdens een gepassioneerde volle maan in Leeuw.”

Aangezien u zich in deze periode misschien meer afgestemd voelt op de waarde en integriteit van relaties in uw leven, is het ook heel goed mogelijk dat u de motivatie vindt om vertrekken een relatie die niet langer op één lijn ligt, zegt Woods: “De Venus-retrograde die we net hebben doorgemaakt, heeft misschien je ogen geopend over je relaties, ten goede of ten kwade.” En nu Venus zich bij Mars in Steenbok voegt, biedt het ondersteuning om de volgende stap voorwaarts te zetten op basis van die nieuwe wijsheid.

Voor mensen die alleenstaand zijn, zal het zoeken naar een relatie een veelvoorkomend thema zijn. “Wees niet verbaasd als je merkt dat je klaar bent om weer op de dating-apps te gaan, alsof het je werk is”, zegt Weiss. Dat gezegd hebbende, bent u vast op zoek naar iets dieps en intiems in plaats van een luchtige affaire. “Mars en Venus die door Steenbok gaan, kunnen ons helpen oude paradigma’s te helen en nieuwe soorten relaties te ontdekken die zijn gebaseerd op gelijkheid, ondersteuning, veiligheid en loyaliteit”, zegt Crysler.

Conjunctie in Waterman

Wanneer Venus en Mars begin maart weer samenkomen in het luchtteken Waterman, neemt de relatie-energie een wending voor het experimentele en creatieve. Hoewel liefde en seks nog steeds centraal staan, zegt Weiss dat deze tijd een ongebruikelijk perspectief op beide kan bieden: “Het is bijna alsof we ons eigen gedrag kunnen observeren of er enigszins emotioneel afstand van kunnen nemen, wat een gezonde manier is om een ​​pauze te nemen van elke obsessie.”

Deze reflectieve, intellectgedreven periode kan je aanmoedigen, of je nu alleenstaand bent of een relatie hebt, om oude relationele patronen te heroverwegen. “Waterman wil dat we ons losmaken van tijdsbanden die ons vasthouden aan verouderde ideologieën”, zegt Crysler. “Dit zal ons ertoe brengen ons af te vragen: ‘Wat heb ik echt nodig in relaties?'” En het antwoord kan anders zijn dan je zou denken.

Misschien verschuift je focus naar liefde buiten de traditionele romantische contexten, zegt Woods. Platonische relaties in je leven kunnen bijvoorbeeld benadrukt worden, zegt ze, “omdat vooral Venus in Waterman de neiging heeft om vriendschap meer te waarderen dan het emotioneel ondermijnen van een-op-een-verbindingen.” Of misschien word je inventiever in de slaapkamer, begeleid je een partner naar wat je wenst of maak je opnieuw verbinding met je eigen seksualiteit, zegt Crysler. En misschien omvat die verkenning ook nieuw speelgoed – Aquarius is het teken van technologie, zegt Weiss.

In ieder geval zal het een tijd zijn om te leunen in nieuwe diepten van relationele en seksuele energie. En het zal ook niet abrupt eindigen in maart. “Hoewel Venus en Mars een tijdje niet meer in dezelfde graad zullen zijn na deze twee exacte conjuncties, zullen ze tot en met mei dicht bij elkaar door de tekens reizen”, zegt Weiss. “En gedurende deze periode blijven we open en klaar voor daten, paren en allerlei soorten relaties.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.