De beste olijfolie op Amazon, volgens een chef-kok

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Olijfolie kan prijzig zijn – en dat is niet voor niets. Het goede spul heeft hoge productiekosten, die beginnen in zorgvuldig onderhouden boomgaarden en eindigen met premium verpakkingen die de integriteit van het product beschermen. Sommige opties die misschien koopjes lijken, zijn eigenlijk te mooi om waar te zijn – ze zouden hun olie kunnen snijden met goedkopere oliën. Maar u hoeft niet ver te zoeken om een ​​legitieme fles van hoge kwaliteit te vinden. Blader door Amazon en je zult honderden merken vinden. Maar welke zijn de beste?

In dit artikel

We vroegen de getrainde chef-kok Annie Lucey van Brava Home om haar tips voor het kiezen van de beste olijfolie – en een paar van haar favorieten die je kunt vinden op Amazon (ICYMI, Brava is als de Tesla van keukenapparatuur – het is een slimme oven – en Lucey leidt hun receptontwikkeling en inhoud verbeteren).

Volgens Chef Lucey, kijk naar de verpakking: “Ik zoek altijd extra vierge olijfolie in een donkere fles, roestvrij staal of een fles die gewoon niet helder is, omdat licht en warmte beide de kwaliteit van de olie verslechteren”, zegt Lucy.

Lucey deelde ook enkele statistieken die ze leerde van Skyler Mapes, de mede-oprichter van Exau Olive Oil, waarvan ze zegt dat “het spel voor mij is veranderd”, als het gaat om het kiezen van een kwaliteits-EVOO. Hier is wat te zoeken op het etiket:

Oogstdatum

Vers is het beste. Zoek naar oliën die dichter bij het moment van aankoop zijn geoogst (minder dan 24 maanden) en als het van het noordelijk halfrond komt, kan dit betekenen dat het in oktober of november is geoogst. “Als je kijkt naar twee jaar [or more] je olie is waarschijnlijk ranzig’, zegt Lucey. En: “Als je de olijfolie in je keuken hebt, gebruik hem dan op! Veel mensen willen olijfolie bewaren voor een speciale gelegenheid, maar het is belangrijk om het vers te gebruiken voor een optimale smaak en kwaliteit. Als je het te lang laat staan, wordt het ranzig, dus ga koken!

Land (of staat) van herkomst

“Spanje, Italië, Californië en Griekenland zijn enkele van de meest populaire herkomstlanden”, zegt Lucey, die opmerkt dat het gewoon heel belangrijk is dat het merk op het etiket deelt waar de olie vandaan komt en niet specifiek waar het vandaan komt. “Dit gaat meer over het geven van krediet aan de producenten, families en landeigenaren, en minder over het feit dat het ene gebied beter is dan het andere.”

Zuurgraad

Lucey wijst erop dat dit een “bonus” is en niet per se vereist. Ze deelt opnieuw informatie van Mapes: “Volgens de International Olive Council moet een extra vergine olijfolie een zuurgraad hebben van minder dan 0,8 gram per 100 gram, oftewel 0,8 procent.” Waarom? “De zuurgraad is een duidelijke indicatie van de gezondheid van de olijfboom en de olijfvrucht.”

“Mijn favoriete merken, die toevallig ook fantastische geschenken maken, zijn van de volgende kleinere, missiegedreven, door vrouwen opgerichte merken: Exau Olive Oil, Brightland Olive Oil en Pineapple Collaborative”, zegt ze, maar als je ‘ Ben je op zoek naar Amazon-keuzes, maak je geen zorgen, ze heeft haar top vijf ook met ons gedeeld!

De beste olijfolie op Amazon, volgens een chef-kok

partana

Partanna Extra Vierge Olijfolie (101 Ounce Tin) – $ 48,00

Deze Italiaanse olijfolie uit Italië heeft een bijzonder kruidachtige smaak omdat hij “niet gedecanteerd” is en half oktober geoogst wordt. En vertrouw niet alleen de Amazon-recensenten (hoewel vierduizend sterrenrecensies bevestigen Lucey’s suggestie dat Partanna EVOO helemaal van hoge kwaliteit is) – dit is wat bekroond vloeibaar goud. Letterlijk, goud – Partanna won goud op de Los Angeles International EVOO Competition en de New York International OO Competition.

cobram

Cobram Estate extra vierge olijfolie – $ 11,00

Cobram Estate heeft een verscheidenheid aan oliën om uit te kiezen, maar hun 100% California Select is een van hun best beoordeelde met een onberispelijke vijfsterrenbeoordeling (en het is een van hun meest betaalbare!). Je ziet de zuurgraad direct op het etiket (<0,3%), evenals proefnotities: een schoon gehemelte met gemiddelde bitterheid en een aroma van vers gemaaid gras met een vleugje tropisch fruit.

Californische olijfolie

California Olive Ranch Global Blend Medium Extra Vierge Olijfolie — $19.00

California Olive Ranch maakt een verscheidenheid aan EVOO-opties met verschillende smaakprofielen, waarbij olijven uit verschillende regio’s worden gebruikt, niet alleen Californië. Dit favoriete merk van Lucey heeft een aantal duurdere versies, maar de meest betaalbare optie van de partij is een mix van olijven uit vier regio’s, de ‘Global Blend’ genaamd, en is te vinden op zowel Amazon.com als Whole Foods.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.