Advertisement

De beste draagbare apparaten voor stressverlichting voor maximale rust

Advertisement

Met de Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot persoonlijke verzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Goed winkelen! Verken de WINKEL

Als het zich voordoet, kan stress of angst aanvoelen als een wervelende draaikolk, waardoor je je op de een of andere manier gespannen en moe voelt, terwijl je hersenen niet in staat zijn zich te concentreren. Maar in wetenschappelijke termen is de impact van stress op het lichaam eigenlijk behoorlijk meetbaar: het komt van een cascade van hormonen zoals adrenaline en cortisol die veranderingen veroorzaken in je hersengolven, hartslag en je ademhaling, bekend als “vechten of vluchten” . antwoord. Deze kwantificeerbare eigenschap heeft grotendeels geleid tot een toename van wearables die stress volgen via fysieke markeringen, wat nu de weg vrijmaakt voor een nog nieuwere set wearables die niet alleen is ontworpen om stress te meten, maar ook om hem te verlichten.

Het is waar dat sommige draagbare stressapparaten (die je om je pols, rond je voorhoofd of zelfs op je borst kunt plaatsen) beweren dat ze stress kunnen identificeren wanneer deze zich voordoet en vervolgens fysieke interventie bieden, zoals een bepaald geluid of een bepaalde vibratie, om te helpen verminder de negatieve effecten van het moment. Het idee? Gezien wat we weten over de zeer reële impact van stress op het zenuwstelsel, is het misschien mogelijk om deze feedbacklus van lichaam en geest met fysieke middelen te onderbreken, net zoals je zou doen met mentale middelen (zoals bijvoorbeeld mindfulness-oefeningen of meditatie) .

In dit artikel

Hoe werken draagbare apparaten voor stressvermindering?

Een van de belangrijkste manieren waarop op ontspanning gerichte draagbare apparaten de stressrespons omzeilen, is het gebruik van een laagfrequente versie van geluid of infrageluid, dat een frequentie heeft die meestal nauwelijks hoorbaar is (minder dan 20 hertz) en wordt gevoeld in de vorm van trillingen . . “Deze laagfrequente trillingen zijn goed voor stressbeheersing omdat ze ontspanning aanmoedigen”, zegt ergotherapeut Brittany Ferri, PhD, verwijzend naar onderzoek naar de kracht van binaurale beats (of tweekleurige geluiden) in deze lage frequenties. golven. in de hersenen.

Het is ook mogelijk dat deze trillingen de nervus vagus helpen stimuleren, die op zijn beurt de reactie van het parasympathische zenuwstelsel (ook bekend als “rust en vertering”) signaleert die stress neutraliseert. De mede-oprichter en chief innovation officer van Apollo Neuro, die een draagbaar apparaat maakt dat gebruik maakt van deze vibratietechnologie, David Rabin, MD, PhD, vergelijkt deze vibraties met het effect van rustgevende muziek, maar, goed veilig, zonder de potentiële afleiding van de muziek zelf: “Apollo brengt de voordelen van muziek via de huid naar het lichaam op een manier die niet vereist dat onze oren dezelfde balancerende effecten bieden.”

Een soortgelijk apparaat, Sensate, een “kiezelsteen” ter grootte van een handpalm dat je op je borst legt, gaat nog een stap verder en resoneert laagfrequente trillingen door je lichaam via beengeleiding, volgens de uitvinder van Sensate, Stefan Chmelik. Hoewel er nog steeds onderzoek wordt gedaan naar de impact van verschillende soorten trillingen op het lichaam, kan het zachte gerommel van Sensate worden vergeleken met het borstvibrerende effect van het gedurende langere tijd “om” zingen. , waarvan is aangetoond dat het de vagus activeert. zenuw en bevordert de rust.

Een aantal andere draagbare apparaten voor stressverlichting gebruiken verschillende variaties van geluid en trillingen, evenals warmtetherapie, die allemaal “kunnen dienen als nuttige aanvullingen op andere oefeningen voor stressverlichting”, zegt Ferri. Met andere woorden, deze apparaten zijn niet zozeer snelle oplossingen voor stress, maar het zijn methoden die je kunnen helpen je geest te verplaatsen naar een ruimte waar het effectiever is om te ontspannen. Hieronder vindt u een lijst met de beste draagbare stressverlichters op de markt, samen met de wetenschap achter hoe ze zijn ontworpen om te werken.

5 van de beste antistresskleding om te kopen voor maximale rust

Sensatie 2 — $249.00

Zoals hierboven vermeld, ziet Sensate 2 eruit als een rots ter grootte van een handpalm (zoals degene die je op een beek zou springen). Om het te gebruiken, plaats je het op je borst, in de buurt van je borstbeen, waar het onhoorbare laagfrequente geluiden uitzendt die een zachte trilling creëren. Als je je afvraagt ​​hoe het niet wegglijdt, weet dan dat het wordt geleverd met een koord om het aan vast te houden en dat je normaal gesproken moet gaan liggen terwijl het loopt. Deze trillingen synchroniseren met soundscapes of muziektonen met gemengde frequenties, via een telefoon-app (u luistert via een koptelefoon terwijl de kiezelsteen aan het werk is), waar u het volume van de geluiden en de intensiteit van de trillingen kunt aanpassen.

Deze zintuiglijke stoot heeft het bevredigende effect dat je de knop omdraait. De tintelende buzz en melodische tonen maken het gemakkelijk om in een soort dromerige staat te komen, wat ik bijzonder welkom vond toen ik het probeerde, gezien hoe het werk Meestal moet ik tijdens een meditatie mijn razende gedachten stoppen.

Apollo — $349.00

Hoewel het een vergelijkbare manier van vibratie-actie heeft als Sensate, hanteert Apollo een andere benadering in termen van gebruik; het is niet bedoeld om alleen te worden gebruikt tijdens meditatie of terwijl je ontspant, maar eerder gedurende de dag. Je maakt hem vast aan je pols of enkel (met het vibrerende stuk erin voor een maximaal effect), en synchroniseert hem vervolgens met een app, waaruit je een van de zeven modi kiest, die variëren van ‘Sleep and Renew’ tot ‘Energy and Word wakker’.

Het idee is dat op elk moment de zachte, golfachtige trillingen kunnen helpen om de reactie van je zenuwstelsel op de huidige situatie te optimaliseren. “Alle trillingen van Apollo herinneren ons eraan dat we niet echt worden bedreigd door sympathische en parasympathische activiteit in evenwicht te brengen via onze tastzin”, zegt Dr. Rabin. (Het bedrijf voerde een intern onderzoek uit dat dit effect aantoont door verhoogde hartslagvariabiliteit – een marker van een gezonde stressreactie – hoewel het nog niet door vakgenoten is beoordeeld.)

Zoals je zou verwachten, bevatten de trillingen van de meer rustgevende modi langzamere frequenties, terwijl die van de meer vrolijke modi hogere frequenties en sneller rollende pulsen weerspiegelen. Maar voor elk van hen kun je de intensiteit van de modus aanpassen met een schuifregelaar op de app. Omdat iedereen een beetje anders reageert, is het aan te raden om Apollo op een lagere intensiteit te gebruiken (in een van de modi) en deze vervolgens een beetje te verhogen, als je eenmaal vertrouwd bent met het gevoel.

Kreek — $379.00

Vergeet de polsen, enkels en borst voor een seconde en stel je in plaats daarvan de rustgevende trillingssignalen van de wearables hierboven voor die in je hoofd optreden. Ja, Cove is een apparaat dat zich om de achterkant van je hoofd wikkelt en een stille vibratie uitzendt die is ontworpen om de insulaire cortex van de hersenen te stimuleren, het gebied dat ‘affectieve aanraking’ verwerkt (d.w.z. de stress-oplossende aanraking van een zachte aanraking). omarmen).

Net als de Apollo is het bedoeld om te worden gedragen tijdens je normale activiteiten (dit keer met tussenpozen van 20 minuten, twee keer per dag), hoewel het er in actie een beetje funky uitziet. Om het te gebruiken, moet je de app koppelen, waarmee je hartslaggegevens van sessies kunt volgen, en een abonnement kunt kopen; Met $ 379 krijgt u een jaar, maar u kunt er ook voor kiezen om $ 199 vooraf en $ 29 per maand (voor zes maanden) of $ 99 vooraf en $ 19 per maand (voor 18 maanden) te betalen.

In plaats van je onmiddellijk te kalmeren of te temperen hoe je je voelt, is Cove ontworpen om je stressreactie in de loop van de tijd te veranderen. En door een interne studie van ongeveer 700 mensen die twee jaar duurde, vond het bedrijf bewijs van dit voordeel, in termen van sterkere verbindingen tussen de insulaire cortex en hersengebieden die emoties verwerken. Toch zijn de trillingen van het apparaat zelf erg zacht, soms bijna onmerkbaar, volgens een schrijver, die het een paar weken uitprobeerde. Afhaalmaaltijd? De effecten zijn subtiel en geleidelijk en maken gebruik van je onbewuste gevoeligheid voor rust en kalmte.

Muse 2 — $ 250,00

Als je ooit het gevoel had dat je niet aan het mediteren was op de juiste manier, of als je je geest niet helemaal kunt kalmeren tot het punt waarop je echt kunt ontspannen, dan is de Muse 2 iets voor jou. In tegenstelling tot de stressverlagende kleding hierboven, werkt deze met jou het gebruik van elektro-encefalografische of EEG-sensoren (die elektrische activiteit in uw hersenen meten) om uw hersengolven te volgen, plus extra sensoren zoals een hartslagmeter, gyroscoop (om uw ademhaling te volgen) en versnellingsmeter (om uw houding te volgen).

In wezen kies je een begeleide melodische, op balans gerichte meditatie uit een van de bovenstaande maatregelen en kun je er zeker van zijn dat je het gunstige effect krijgt met de realtime feedback van het apparaat. Bij mind-focused meditatie wordt je bijvoorbeeld gevraagd om een ​​natuurlijke soundscape te kiezen (regenwoud, strand, stadspark, woestijn of ambient), en terwijl de meditatie voortduurt, zal het apparaat je hersengolven vertalen in weersgeluiden in deze omgeving. Als het actieve (d.w.z. afgeleide) hersengolven oppikt? Je hoort onweer opborrelen. Maar zolang je hersengolven in de stille zone blijven, word je beloond met de geluiden van een vredige tijd.

Embr Wave 2 — $299.00

Oorspronkelijk ontworpen om opvliegers bij postmenopauzale vrouwen te verlichten, levert de Embr Wave 2 een uitbarsting van verkoeling aan de temperatuurgevoelige huid aan de binnenkant van de pols met een druk op de knop. Maar de voordelen houden daar niet op; Als je ooit de hitte of het zweten hebt gevoeld die gepaard kan gaan met een stressvol of angstig moment, weet je ook hoeveel een verkoelend gevoel in deze context kan worden verlicht.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat alleen al in een te koude of te warme ruimte voor afleidend of stressvol ongemak kan zorgen – en met de Embr Wave 2 kun je kiezen uit verschillende koelmodi. of verwarmende sensaties, afhankelijk van wat u nodig heeft om u terug te brengen naar uw basiscomfort. In de aangesloten applicatie kun je de exacte temperatuur van je sessie instellen (degressief) en een duur kiezen van 5 minuten tot 9 uur; het houdt ook sessies bij, zodat je een beter idee krijgt van wanneer je geest en lichaam het beste werken bij welke temperatuur.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) SHOP-producten, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om het nieuws direct in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.