De best verkochte Avène Cleanance Cleansing Gel is in de uitverkoop

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Een paar jaar geleden – in de “vóór tijden” – slenterde ik door een Parijse apotheek en pakte een fles Avène’s bestverkopende reiniger: Cleanance Gel ($ 21). Hoewel ik een droog huidtype heb, had ik ook te maken met met wat vervelende hormonale acne, en ik had iets nodig om de puistjes te onderdrukken zonder mijn toch al worstelende teint uit te drogen.

Dit, mijn vrienden, was het tegengif. Cleanance is niet voor niets een bestseller (en een must-have voor een “French Girl” medicijnkastje). Dit spul werken, en het werkt goed. En het blijkt dat het ook een favoriet van dermatologen is.

Board-gecertificeerde dermatoloog Mona Gohara, MD zegt dat Cleanance Gel “een fantastische optie is voor mensen met een gevoelige of allergische huid die nog steeds vatbaar is voor puistjes.” Ze wijst er ook op dat dit niet alleen voor je gezicht is (snik!) – het werkt ook voor lichaamsacne.

“Ik vind het geweldig dat deze reiniger veilig genoeg is voor gebruik op zowel het gezicht als het lichaam”, zegt Dr. Gohara. “Het is zacht genoeg dat het de gevoelige huid niet irriteert, maar het is nog steeds in staat om zijn mannetje te staan ​​op de afdeling acnebestrijding. Thermaal bronwater van Avène verzacht, verzacht en kalmeert de huid dankzij de unieke minerale en biologische eigenschappen”, zegt ze.

Dat bronwater maakt indruk. Board-gecertificeerde dermatoloog Hadley King, MD deelt dat dit wonderwater van Franse oorsprong – naast zinkgluconaat – “helpt om de huid te kalmeren.” Er zijn klaarblijkelijk 150 klinische onderzoeken naar het thermale bronwater van Avène, dat afkomstig is uit een stad genaamd (verrassing) Avène, in het zuiden van Frankrijk.

En dat zinkgluconaat is ook niet om op te slapen. Hoewel het dankzij de kalmerende eigenschappen de “boze, ontstoken huid” kan kalmeren, kan het ook “de productie van overtollig talg remmen”, zegt Dr. Gohara.

Dr. King vindt dit een ijzersterke hormonale acne-reiniger voor mensen met een droge huid omdat “het zachte oppervlakteactieve stoffen en verzachtende ingrediënten bevat, dus het reinigt effectief en is ook rustgevend voor de huid.” Op de lijst van die oppervlakteactieve stoffen vind je een ander zink-zink-cocethsulfaat. Dit ingrediënt, zegt Dr. King, “reinigt effectief zonder de huid te strippen.”

En last but not least, het laatste opvallende ingrediënt dat dit een wondermiddel maakt: “Een extract van mariadistel helpt de vorming van comedonen te voorkomen”, zegt Dr. King. Comedonen, ter informatie, zijn mee-eters en whiteheads (daarom zoek je meestal naar ‘niet-comedogene’ producten… het betekent dat er niet meer comedonen ontstaan).

Dr. Gohara bevestigt dit. “Comedoclastin, een ingrediënt dat eigendom is van Avène, is echt de ster van deze formule”, zegt ze. “Het is een gestabiliseerd extract dat is afgeleid van mariadistel en dat het uiterlijk van puistjes zichtbaar vermindert en beperkt.”

Mijn enige spijt nadat ik dit heb gekocht en zelf heb gebruikt? Ik heb de waardevolle fles niet gekregen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.