De 6 beste voedingsmiddelen voor burn-out, volgens een RD

tde laatste jaren hebben een groot deel van de bevolking een nieuw niveau van uitputting veroorzaakt. Met veranderingen en uitdagingen als gevolg van de pandemie en minimale tijd voor zelfzorg, hebben velen van ons levensfasen meegemaakt waarin gevoelens van vermoeidheid en burn-out meer normaal zijn geworden dan niet.

En hoewel het misschien cliché klinkt, zijn het beperken van stress en het prioriteren van zelfzorg beide cruciaal voor iemands mentale en fysieke welzijn. Het is geen verrassing dat het consumeren van voedzaam voedsel en voldoende slaap krijgen uiterst belangrijk zijn, maar de waarheid is dat het moeilijk kan zijn om die goede gewoonten consequent in praktijk te brengen. Daarom hebben we een voedingsdeskundige, Kim Rose, RDN, CDCES, CNSC aangeklopt voor een beetje extra hulp over hoe we ons verfrist en hersteld kunnen voelen door het voedsel dat we dagelijks eten. Rose’s missie is om voorlichting en bewustwording te bieden om gepersonaliseerde voeding duurzamer en gemakkelijker te navigeren te maken.

Dus, wat is het geheim om je voortdurend (of in ieder geval in het algemeen) energiek, gefocust en kalm te voelen? Rose vertelt ons over de kracht van verschillende voedzame voedingsmiddelen en werpt ook een licht op het stemmingsverhogende potentieel van adaptogenen. Hoewel ze al eeuwenlang een steunpilaar zijn in wellnesskringen, zijn deze functionele kruiden en paddenstoelen de afgelopen jaren enorm populair geworden op de Amerikaanse markt voor functionele medicijnen. -maar veel mensen weten nog steeds niet precies wat ze zijn of waar ze ze kunnen vinden. Volgens klinische onderzoeken kunnen adaptogenen helpen om een ​​positieve stemming te bevorderen, mentaal welzijn en evenwicht te verbeteren en angst en vermoeidheid te verminderen. Als je op zoek bent naar een officieel einde aan burn-out, zijn hier Rose’s zes favoriete dranken en voedingsmiddelen voor burn-out die haar helpen haar energie en mentale gezondheid te herstellen in tijden van stress (en hopelijk ook die van jou).

6 beste voedingsmiddelen voor een burn-out die een diëtist altijd eet om een ​​gevoel van rust te herstellen

1. Walnoten

Walnoten zijn perfect om te snacken of als topping op een salade of een kom havermout voor een beetje crunch. Ze zijn niet alleen lekker, ze zitten ook boordevol eiwitten en kunnen zelfs je humeur verbeteren. Rose duikt dieper in de voordelen en legt uit dat walnoten een belangrijk essentieel aminozuur bevatten met de naam tryptofaan. “Tryptofaan is een essentieel aminozuur omdat ons lichaam het niet kan maken, het moet worden ingenomen”, zegt ze. “Het is van het grootste belang om dit aminozuur te consumeren via voedsel zoals walnoten, omdat tryptofaan een voorloper is van serotonine, een neurotransmitter die wordt geassocieerd met geluk en optimisme. Dus ja, je zou kunnen zeggen dat je elke dag een ons of een handvol walnoten eet basis helpt om geluk te bevorderen.”

2. Spinazie

We hebben Popeye misschien te danken aan de populariteit van spinazie, maar de voordelen ervan gaan veel verder dan alleen ons helpen groot en sterk te blijven. “Eén kopje spinazie bevat bijna 40 procent van je dagelijkse waarde aan magnesium, en het helpt bij honderden reacties in het lichaam, inclusief slaap”, zegt Rose. “Omdat magnesium wordt geassocieerd met een betere slaapkwaliteit, kan het elke dag eten van een kopje spinazie dienen als een indirecte manier om uw kwaliteit van rust, verjonging en algehele gezondheid te verbeteren.”

3. Tofu

Als je op zoek bent naar meer manieren om plantaardige eiwitten in je dieet op te nemen, dan is tofu een uitstekende optie. Het bevat niet alleen eiwitten, maar het is ook een geweldige bron van ijzer. “IJzer speelt een belangrijke rol bij de energieproductie omdat het het energieniveau verhoogt. Als het ijzerniveau laag is, is je energieniveau ook laag, “zegt Rose. Ze stelt ook voor een tofu-scramble te bereiden in combinatie met gesneden tomaten of een glas sinaasappelsap – je verbetert de ijzeropname door je lichaam door het te consumeren met vitamine C.

4. Elementen slapen met Ashwagandha

Moeite om een ​​goede nachtrust te krijgen? Elements Sleep is een drankje dat ashwagandha, passiebloemen en andere adaptogenen bevat die je kunnen helpen je hersteld te voelen voor de komende dag. “Ashwagandha wordt al honderden jaren gebruikt in de traditionele Chinese en Ayurvedische geneeskunde. Ik ben een grote fan van deze drank, vooral omdat het klinische niveaus van ashwagandha bevat”, zegt Rose. Ze vermeldt ook dat de kers-vanille-amandelsmaak heerlijk is van het volgende niveau.

Als je een gevoel van kalmte wilt voelen (maar niet per se wilt gaan slapen), raadt Rose aan om Elements Calm te proberen. “Het bevat 300 mg heilige basilicum, een adaptogene plant die je helpt te ontspannen, na te denken en je een gevoel van ontspanning te geven.”

Leer meer over de voordelen van adaptogene dranken volgens een kruidkundige door deze video te bekijken:

B

5. Donkere chocolade

Als je een chocoladeliefhebber bent, is hier goed nieuws: recent onderzoek heeft uitgewezen dat het eten van pure chocolade met 85 procent cacao je darmgezondheid en humeur kan verbeteren. “Dit komt omdat pure chocolade functioneert als een prebioticum en goede bacteriën in de darmen voedt, en een gezond darmmicrobioom zou gevoelens van geluk en plezier opwekken”, zegt Rose. Ik denk dat we elke dag van een beetje pure chocolade moeten genieten… voor onze gezondheid.

6. Vette koudwatervissen

“Omega-3-vetzuren zijn belangrijk voor het verlichten van stemmingsstoornissen, met name depressie en angst”, vertelt Rose. Veel vette vis bevat veel omega-3-bronnen, met name haring, makreel, zalm, sardines en ansjovis. “Omega-3’s werken door naar de hersenen te reizen en te interageren met de chemicaliën van de hersenen, wat een positieve invloed heeft op je humeur.” Rose houdt van zalm omdat het een geweldige bron van eiwitten is en een van de grootste bronnen van omega-3 vetzuren is.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.