De 3 meest voorkomende relatieproblemen, per profs

Chet cultiveren en koesteren van een gezonde romantische dynamiek kost, nou ja, werk – wat zou kunnen helpen verklaren waarom mensen zo vaak zeggen dat een bepaald partnerschap gewoon geen werk ising. Net zoals onze persoonlijkheden, ervaringen en biologische samenstelling allemaal verschillend zijn, zo zijn ook onze communicatiestijlen, waarden en geestelijke gezondheidservaringen. En binnen het kader van een partnerrelatie zijn die laatste drie factoren allemaal de boosdoeners van veelvoorkomende relatieproblemen waarmee paren te maken hebben.

Een recent onderzoek uitgevoerd door de app Couply voor het opbouwen van relaties vroeg 1.000 deelnemers naar de grootste uitdaging waarmee ze in hun relatie worden geconfronteerd, en bood meerdere opties voor het antwoord. Volgens de resultaten waren de drie meest voorkomende obstakels van de top 10 geworteld in communicatie (56 procent), gebrek aan quality time (37 procent) en psychische problemen (35 procent).

Blijf lezen om meer te weten te komen over de drie veelvoorkomende relatieproblemen waarmee koppels worden geconfronteerd, en het advies van twee relatietherapeuten om ze direct onder ogen te zien.

3 veelvoorkomende relatieproblemen waarmee koppels momenteel worden geconfronteerd en hoe deze op te lossen

1. Communicatieproblemen

Veel mensen hebben verschillende communicatiestijlen en voorkeuren, en een gezonde dosis geduld en respect is nodig om te ontdekken hoe alle betrokkenen het meest effectief luisteren en delen. Maar er zijn ook tal van gevallen waarin ineffectieve communicatie (of zelfs het volledige gebrek aan communicatie) relatie-inhoud voortbrengt.

Deanna Shahady, LMFT, een relatietherapeut die met Couply werkt, zegt dat een van de redenen waarom stellen vaak samen communicatieproblemen hebben, te maken heeft met iets waar ze persoonlijk mee aan het navigeren zijn. En aan de basis van het probleem ligt vaak een situatie waarin mensen “geen rekening houden met de andere persoon”, zegt ze.

Eerlijkheid en zelfbewustzijn zijn de sleutelwoorden.

Om dit te verwerken, zegt Shahady dat eerlijkheid en zelfbewustzijn de sleutel zijn, omdat ze je kunnen helpen te reageren in plaats van te reageren. Deze verschuiving kan aan een partner overbrengen dat u doen geven om wat ze zeggen en voelen. Overweeg ook om met uw partner te praten over hoe zij zich voelen wanneer communicatieproblemen, zoals defensief worden, boos worden of afsluiten, toeslaan. Rekening houden met hun perspectief kan ertoe leiden dat iedereen een zachtere benadering heeft, wat op zijn beurt de algehele communicatie in de relatie kan helpen.

Als je merkt dat de communicatieproblemen in je relatie niet bepaald gemakkelijk te verwerken zijn, raadt de erkende huwelijks- en gezinstherapeut Omar Ruiz, LMFT, aan om met je partner te praten over het gaan naar relatietherapie, waar een neutrale derde partij een gezond gesprek kan vergemakkelijken .

2. Niet genoeg quality time samen doorbrengen

Alleen omdat je naast iemand zit, wil nog niet zeggen dat je quality time met hen doorbrengt, zegt Shahady, die eraan toevoegt dat er twee hoofdcomponenten zijn van quality time: interactief en opzettelijk zijn.

Of je nu op de bank zit of een wandeling maakt met je partner, er zijn een paar eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat je echt quality time binnenkrijgt. Shahady raadt aan om date nights in te plannen om de intentionaliteitscomponent aan te vinken. Bovendien heb je dan de mogelijkheid om met je partner te chatten, wat ook op het interactieve onderdeel komt. Om de date interactiever te maken, stelt Shahady voor om vragen te stellen om ervoor te zorgen dat er een zinvol gesprek plaatsvindt.

En als je weinig tijd hebt – wat wel gebeurt – raadt Shahady aan om openhartig te zijn en te zeggen: ‘Hé, ik wil echt tijd met je doorbrengen. Ik wil horen wat je te zeggen hebt, maar ik heb nu niet de bandbreedte. Kunnen we hierop terugkomen?” Door die vraag te stellen, maak je je partner duidelijk dat je van plan bent om quality time met hem door te brengen, ook al is dit nu misschien niet het juiste moment.

3. Geestelijke gezondheid

Het leven van de afgelopen jaren te midden van het COVID-landschap heeft ertoe geleid dat mensen een breed scala aan emoties hebben ervaren, waaronder woede en angst, die volgens Ruiz ‘problemen zoals angst, depressie en stemming’ hebben geïntroduceerd of verergerd.[and] begon het algehele welzijn van koppels te beïnvloeden.”

Maar ongeacht wat geestelijke gezondheidsproblemen heeft veroorzaakt of heeft gewekt, ze zijn uitgebreid en zeer persoonlijk. Daarom begint de beste plek om hulp te krijgen (op persoonlijk en relatieniveau) bij het zoeken naar een professional.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.