De 3 meest hydraterende dranken en de 3 slechtste

RHoewel water misschien wel het belangrijkste ingrediënt is in veel van je favoriete dranken, zullen de meeste niet zo hydraterend zijn als pure H2O. Ondanks je beste bedoelingen, is het niet meer om drie of meer lattes per dag te drinken nogal snijd het als het erom gaat je lichaam voldoende gehydrateerd te houden.

Terwijl andere vloeistoffen, waaronder sap, koffie, thee en dergelijke, enkele van de belangrijkste vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten die uw lichaam nodig heeft om te functioneren, is een arts voor integratieve geneeskunde en blussen auteur Dana Cohen, MD merkt op dat deze alternatieven eenvoudigweg geen vervanging zijn voor water in uw dieet. “Water is het enige dat je lichaam hydrateert”, zegt Dr. Cohen. “Hoewel water het basisingrediënt is in alle dranken, doen sommige toegevoegde ingrediënten meer kwaad dan goed. Additieven zoals fructose-glucosestroop en andere vormen van toegevoegde suikers, kunstmatige kleurstoffen en andere chemicaliën en conserveermiddelen kunnen schadelijke effecten hebben op het lichaam.”

Wat is hydratatie precies?

Laten we, om een ​​stap terug te doen, eens kijken naar wat het echt betekent om goed gehydrateerd te zijn. Immers, als je om te beginnen een drankje drinkt dat voor 99 procent uit water bestaat, zou het dan echt zo kunnen zijn dat je je lichaam niet op het hoogste potentieel houdt? “De definitie van hydratatie is vanuit een cellulair standpunt”, legt Dr. Cohen uit. “Het gaat erom hoe goed je cellen het water vasthouden dat je consumeert.” Als zodanig varieert de werkelijke hoeveelheid water die je nodig hebt voor optimale hydratatie van persoon tot persoon, hoewel Dr. Cohen erop wijst dat de beste en meest efficiënte manier om te hydrateren water en elektrolyten is.

“Hydratatie is de basis van homeostase in ons lichaam, wat betekent dat het helpt ons lichaam goed in balans te houden”, zegt Dr. Cohen. “Ons lichaam bestaat voor 60 procent uit water, maar we gebruiken dit water constant om ons te laten leven, bewegen en functioneren, wat betekent dat we constant uitgedroogd raken en dat we het water en de voedingsstoffen moeten aanvullen om weer gehydrateerd te worden.”

Top hydraterende dranken (na water), en degenen die je stiekem uitdrogen

1. Geweldig om gehydrateerd te blijven: water gemengd met elektrolyten

Hoewel water de beste hydraterende drank is, merkt Dr. Cohen op dat er inderdaad andere dranken zijn waar je terecht kunt om je dagelijkse inname aan te vullen. “Een elektrolytdrank gemaakt zonder toegevoegde suikers, zoals Cure, zou bijvoorbeeld het eerste zijn dat ik zou aanbevelen”, zegt ze. “Cure voorziet je lichaam van plantaardige elektrolyten, waaronder kalium en natrium, via roze Himalayazout en kokoswater, zodat je lichaam het water daadwerkelijk in je cellen opneemt. Het zal je helpen om effectief en snel te hydrateren.”

2. Goed om gehydrateerd te blijven: Smoothies gemaakt met vezelrijke groenten

“Groene smoothies zijn een andere geweldige drank om te hydrateren, omdat je water krijgt van natuurlijk fruit en groenten, terwijl je ook de voedingsstoffen en vezels krijgt om je lichaam te helpen dat water te absorberen”, zegt Dr. Cohen. “Ik definieer smoothies als gemengd fruit en groenten met water en dan al het andere dat je zou willen toevoegen, inclusief melk of alternatieve melk, gember, notenboter, enzovoort.”

Als het op sap aankomt, merkt Dr. Cohen op dat die zonder toegevoegde suiker effectief kunnen zijn. Zoek in het bijzonder naar sappen zonder toegevoegde suikers die gepaard gaan met voedingsstoffen die kunnen helpen bij hydratatie (waaronder kalium, natrium en elektrolyten).

Leer meer over de voordelen van groen sap volgens een diëtist in deze video:

B

3. Oké, mits met mate geconsumeerd: koffie en thee

Volgens Dr. Cohen mogen koffie en thee niet worden gebruikt als watervervangers, vooral omdat beide dranken als diureticum kunnen werken, wat betekent dat je actief water verdrijft in plaats van vast te houden. Dat gezegd hebbende, zoals Dr. Cohen opmerkt: “Alles onder de vier kopjes koffie per dag is geen diureticum, dus het zou helpen om bij te dragen aan de hydratatie, maar met het voorbehoud dat dat voor sommige mensen veel cafeïne kan zijn, wat kan worden een probleem voor optimaal functioneren.”

4. Niet zo goed voor hydratatie: frisdrank

Het is niet verwonderlijk dat frisdrank en andere dranken met veel toegevoegde suikers niet mogen worden geconsumeerd in plaats van water als bron van hydratatie. “Iedereen heeft andere gezondheids- en medische behoeften, maar frisdrank heeft meestal een grote hoeveelheid toegevoegde suikers, wat schadelijk kan zijn voor je gezondheid en na verloop van tijd kan uitdrogen”, zegt Dr. Cohen. “Ik zou ook rekening houden met je consumptie van suikervervangers zoals Splenda en Nutrasweet, die in veel light frisdranken zitten. Ik heb ontdekt dat zoveel mensen hier problemen mee hebben en niet eens weten dat dit de oorzaak is. Vaak zijn hersenmist en hoofdpijn de belangrijkste klacht, en wanneer ze de consumptie terugdraaien, verdwijnen ze.

5. Een van de meest uitdrogende: drank

Wanneer hem wordt gevraagd naar de ergste overtreder van allemaal als het gaat om hydratatie, deelt Dr. Cohen snel mee dat alcohol de juiste keuze is, omdat het een bekend diureticum is dat het lichaam uitdroogt.

“Elke dag goed hydrateren is echt een van de belangrijkste dingen die je voor je gezondheid kunt doen”, zegt Dr. Cohen. “Het allerbelangrijkste dat u kunt doen om chronische ziekten te behandelen en te voorkomen, is door te leren hoe u goed kunt hydrateren.” Dus of het nu met groene smoothies, elektrolyten of gewoon een glas gewone H2O is, zorg ervoor dat je lichaam de juiste hoeveelheid water krijgt om gezond te blijven functioneren.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.