De 10 beste veganistische chocolademerken om te kopen

Vegan chocolade is, net als andere veganistische producten, volledig vrij van dierlijke producten. Hoewel cacao van nature plantaardig is (het is afgeleid van cacaobonen van de cacaoboom), worden de veganistische wortels niet vaak behouden tijdens het bean-to-bar-proces; veel chocolatiers gebruiken dierlijke producten, met name melk en/of melkpoeder, voor zowel smaak als mondgevoel.

Maar zuivel is absoluut niet nodig om een ​​echt heerlijke chocoladereep te maken. Het zal je misschien verbazen dat sommige van je favoriete chocolademerken al veganistisch zijn. Serieus: veel donkere chocolaatjes met een cacaogehalte van 70 procent of meer zijn standaard veganistisch vriendelijk. Dus voordat je het vraagt, weet dat veganistische chocolade honderd procent waard is om altijd in je kast, op je nachtkastje en zowat overal in je huis te bewaren. Als je de goede dingen in handen krijgt, garanderen we dat je het gebrek aan zuivel in je reep, truffel of pindakaasbeker niet zult missen (of opmerken).

Dat gezegd hebbende, niet alle veganistische chocolaatjes zijn gelijk gemaakt. Daarom hebben we vrijwel elk merk en elke reep op de markt opgekocht en geproefd (zware klus, maar iemand moest het doen) om de beste veganistische chocoladeproducten te vinden die er te koop zijn. Lezen om in te graven?

De 10 beste vegan chocolademerken (in willekeurige volgorde)

Hu donkere chocoladerepen (4-pack) – $ 23,00

Hu heeft een hele selectie veganistische producten, snacks en lekkernijen, maar de veganistische donkere chocolade is een eeuwige publiekstrekker. Deze rijke chocolaatjes zijn niet alleen zuivelvrij, maar ze zijn ook glutenvrij, geraffineerde suikervrij en sojalecithinevrij (wat vaak voorkomt in andere veganistische repen). Bekijk zeker de hazelnootbotervariant, die smaakt dus rijk en romig.

UnReal Dark Chocolate Covered Peanut Gems (3 pack) – $ 23,00

Kindernostalgie ontmoet volwassen gevoeligheden met UnReal’s biologische, zuivelvrije en glutenvrije chocoladetraktaties. De pinda-edelstenen van pure chocolade zijn een favoriet en gemaakt met niet-GMO-projectgeverifieerde ingrediënten. Hoewel ze nog steeds die veelbetekenende kleurrijke snoeplaag hebben, zijn de tinten afkomstig van plantaardige extracten in plaats van kunstmatige chemicaliën.

Tony’s Chocoloney (3 stuks) — $ 20,00

Een andere heerlijke line-up van Fair Trade chocoladerepen komt van Tony’s Chocoloney. Alle donkere chocoladevarianten van het merk (behalve de smaak van donkere melk-krakeling-toffee) zijn veganistisch, maar we zijn vooral dol op de donkere pecannoot-kokos – de perfecte balans tussen rijk, romig en kokosachtig. Bovendien is Tony’s een groot voorstander van ethische inkoop en heeft het zijn missie om wereldwijd 100 procent slaafvrije chocolade te bereiken.

Green & Black’s biologische donkere chocoladereep (10 stuks) – $ 32,00

Ethisch geproduceerde chocolade is het hart en de ziel van Green & Black’s, en het toeval wil dat de meeste donkere chocolaatjes van het merk veganistisch zijn. Vooral de reep biologische hazelnoot en aalbes is heerlijk, net als de reep met muntchocolade doordrenkt met pepermuntolie. Green & Black produceert zijn donkere chocolaatjes op dezelfde machines die zuivel verwerken, dus nogmaals, als je een allergie hebt, ga dan voorzichtig te werk.

Tcho Banaannootreep met donkere chocolade – $ 11,00

Tcho-chocolade is chocolade voor mensen die chocolade echt kennen. Het merk, dat zowel Fair Trade als USDA Organic gecertificeerd is, beweegt zich in de richting van een volledig veganistische line-up tegen 2023. Maar voorlopig biedt Tcho een breed scala aan veganistische lekkernijen, waaronder een fruitige banaan-notenvierkant die boordevol is met deze bekende en heerlijke smaakcombinatie. .

Justin’s Dark Chocolate Peanut Butter Cups (12 stuks) – $ 24,00

Als je op zoek bent naar een veganistische versie van de klassieke pindakaasbeker, zoek dan niet verder dan die van Justin. Er is heel veel pindakaas omgeven door een luxe laag pure chocolade, en nog beter, het is veganistisch. Houd er rekening mee dat de melkchocoladevariant niet dierlijk productvrij is.

Alter Eco Quinoa Crunch Bars — $4.00

We houden van de hele reeks biologische, niet-GMO- en Fair Trade-gecertificeerde chocolaatjes van Alter Eco, maar de donkere quinoareep is een bijzonder hoogtepunt. Het is niet alleen veganistisch, maar het geeft je traditionele veganistische chocoladereep ook een noodzakelijk crunch-element met de toevoeging van gepofte quinoa.

Vogezen Veganistische truffelcollectie – $ 13,00

Als je op zoek bent naar een veganistische melkchocolade, zoek dan niet verder dan de Vogezen, die nu een hele veganistische collectie aanbiedt. Van veganistische truffels tot veganistische chocoladerepen, Vosges gebruikt cacao, kokosolie en zeezout als basis voor veel van hun veganistische aanbod. We zijn vooral dol op de matcha-variëteit van groene thee, en we raden je ook aan om de glutenvrije chocoladereeks en hun ongelooflijk romige truffelcollectie te bekijken.

Lily’s extreem donkere chocoladerepen (4-pack) – $ 23,00

Lily’s maakt een breed scala aan bak- en snackchocolade, en de pure chocoladerepen zijn gezoet met Stevia en zonder zuivel. Bovendien komt een deel van alle winst ten goede aan kinderen met kanker, een eerbetoon aan de naamgenoot van het merk dat vocht tegen hersenkanker. Terwijl Lily’s extra donkere chocoladerepen (70% extra donkere chocoladerepen, 85% extreem donkere chocoladereep, 92% intens donkere chocoladereep), pure chocolade-pindakaascups, 55% pure chocolade-bakchips, 55% pure chocolade-keto-bakchips, en 58% Pure Chocolate Baking Bars bevatten geen dierlijke producten, ze worden geproduceerd op apparatuur die ook zuivelbevattende chocolaatjes verwerkt, wat betekent dat als je zuivel vermijdt vanwege een allergie, je voorzichtig moet zijn.

Ritter Sport Dark Almond Quinoa (3 stuks) — $ 25,00

Het is moeilijk om niet van de bij uitstek snackbare kleine vierkantjes van de Duitse chocolatier te houden, en nog meer gezien hun veganistische line-up. Natuurlijk is er nu een hele sectie op hun website gewijd aan veganistische producten, maar houd er rekening mee dat de opties voor donkere chocolade en marsepein ook van nature zuivelvrij zijn.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.