Creëer thuis een energieherstellende ayurvedische behandeling

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Toen op oudejaarsavond het balletje viel om te symboliseren dat 2022 was begonnen, was ik al diep in slaap. Quarantaine met COVID betekende dat alle grootse plannen die ik had werden geannuleerd, wat prima was voor mij omdat er niet echt veel zin was om het te vieren. Aanhoudende zorgen over het virus betekenden dat de “nieuwe start” waar velen van ons op hoopten tot nader order werd uitgesteld, en dat het wegkwijnen dat ik de afgelopen twee jaar had gevoeld gewoon… zou blijven duren.

Maar een paar dagen (en meerdere negatieve tests) later maakten mijn verse antilichamen en ik een reis naar Little Palm Island, een luxe resort op een privé-eiland voor de kust van de Florida Keys. Terwijl ik daar was, genoot ik van de zon en ervoer ik precies het soort reset waar ik naar verlangde, met dank aan een Ayurvedische koninklijke behandeling.

“In Ayurveda komt gezondheid voort uit een uitgebalanceerde staat, en het vrijkomen van deze massage helpt om energie te resetten en het lichaam terug te brengen naar een optimaal uitgebalanceerde staat”, zegt Rooshy Roy, mede-oprichter en CEO van Aavrani, een ayurvedisch huidverzorgingsmerk . “Het type oefening dat voor elk individu het beste is, moet worden afgestemd op de behoeften van hun unieke make-up, in de Ayurveda bekend als een constitutie of dosha.”

Er zijn drie dosha’s – vata (wind), pitta (vuur) en kapha (aarde) – en als je de jouwe kent, kun je erachter komen hoe je je zelfzorgpraktijken het beste kunt concentreren. (Vata’s kunnen profiteren van aardingsoefeningen; kapha’s profiteren van beweging; en pitta’s profiteren van energie en stimulatie). Een recente lezing met ayurvedische specialist Mary A. Whitlock heeft vastgesteld dat ik een vata ben (je kunt je eigen dosha bepalen met deze quiz), en bevestigde dat het type wortelende energie dat de Royal Treatment is precies wat ik nodig had om het soort reset te bereiken waar ik naar op zoek was.

Hoewel ik de kans kreeg om de energieherstellende voordelen van Ayurveda te ervaren door een professional, is het verbijsterend eenvoudig om het thuis opnieuw te creëren. Blijf lezen om erachter te komen hoe het precies ging – en hoe u het zelf kunt uitproberen zonder op een vliegtuig naar Key West te hoeven stappen.

1. Abhyanga-massage

Nadat ik me had afgewikkeld met een kopje gemberthee in de wachtkamer van de spa, begon mijn koninklijke behandeling met een Abhyanga-massage waarbij een beoefenaar warme olie gebruikte om snelle bewegingen over mijn hele lichaam toe te dienen om de bloedsomloop te stimuleren en gifstoffen vrij te maken. “De Abhyanga-massage is een belangrijk ritueel om het algehele welzijn te bevorderen”, zegt Roy. Het stimuleert het lymfestelsel, kalmeert lichaam en geest en laat het lichaam gifstoffen afgeven. Abhyanga beoefenen en je lichaam oliën is een vorm van eigenliefde. Enigszins letterlijk, want in het Sanskriet betekent het woord voor olie – sneba – liefde.”

Volgens Kimberly Snyder, CN, is abhyanga-massage vooral nuttig tijdens de koudere maanden wanneer we niet zoveel bewegen (hallo, COVID-quarantaine!), Omdat het vermoeidheid kan helpen verlichten, uithoudingsvermogen kan bieden, de slaap verbetert en het zenuwstelsel kalmeert . In een onderzoek uit 2011 onder 20 deelnemers, ontdekten onderzoekers dat een Abhyanga-massage van 1 uur hun hartslag en hun subjectieve stressniveaus verlaagde – en nadat ik het zelf heb ervaren, kan ik zeker bevestigen dat ze iets op het spoor waren.

Pratima Vata verjongende lichaamsolie voor de droge huid – $ 34,00

Roy raadt aan om uw behandeling op uw dosha af te stemmen. “Vatas zou baat hebben bij snelle beroertes en frequentere behandelingen, vooral tijdens koude, droge maanden; kapha’s zouden baat hebben bij stevigere slagen om het lichaam te stimuleren; en pitta’s zouden baat hebben bij het gebruik van een verkoelende olie, zoals kokosnoot, “zegt ze.

Om thuis van Abhyanga’s geest-lichaam voordelen te profiteren, is alles wat je echt nodig hebt een fles lichaamsolie en een paar vrije minuten. Shel Pink, beauty pro en oprichter van SpaRitual, raadt aan om het als volgt te doen:

  1. Begin met het masseren van de olie in je voeten met het open deel van je hand, werk je omhoog langs je lichaam met cirkelvormige bewegingen rond je enkels en knieën, en lange, snelle bewegingen op de rest van je benen.
  2. Doe je best om de plekken op de achterkant van je lichaam te raken met op en neer gaande bewegingen (vooral het masseren van je ruggengraat kan geweldig zijn voor het herstellen van energie).
  3. Masseer je borstbeen met op-en-neer bewegingen, beweeg met de klok mee op je buik en gebruik dan een beweging tegen de klok in met een beetje extra druk op je hart en longen.
  4. Masseer je armen, focus op cirkelvormige bewegingen rond je schouders en ellebogen en op en neer gaande bewegingen op je armen.
  5. Gebruik een open handpalm om je nek (voor- en achterkant!) met voldoende druk te masseren om wrijving te creëren, en gebruik je vingers om eventuele knopen los te maken.
  6. Masseer zachtjes je gezicht en oren en besteed extra tijd aan je slapen en kaakbot.

2. Exfoliëren van het hele lichaam

Daarna volgde een volledige lichaamsexfoliatie, een andere praktijk die belangrijke wortels heeft in Ayurveda. “Je lichaam accumuleert van nature toxiciteit in de loop van de tijd, en regelmatige ontgifting helpt om die gifstoffen te verwijderen. Wanneer je lymfestelsel overbelast is, ervaar je toxische accumulatie”, zegt Roy. “Exfoliëren helpt de huid om gifstoffen efficiënter te verwijderen door dode huidcellen te verwijderen en stimuleert ook de lymfedrainage.”

Aavrani Glow activerende exfoliator – $ 26,00

Voor de beste exfoliërende effecten raadt Roy het gebruik van een natuurlijke, niet-schurende fysieke exfoliant aan. Deze bevat op Ayurvedisch geïnspireerde ingrediënten zoals honing, neem en kurkuma, die zachtjes exfoliëren om je teint op te fleuren en je huidskleur te egaliseren.

Nadat deze stap was voltooid, stapte ik onder de douche en zag hoe mijn dode huid als een slang van me af viel, wat aanvoelde als een al te voor de hand liggende metafoor voor precies hoe ik me op dat moment voelde. Ik was alsof de negatieve energie die me teisterde was letterlijk door de afvoer, en ik kan niet zeggen dat ik het jammer vond om het te zien verdwijnen.

3. Geniet van alles

Om het af te maken, heb ik 20 minuten luxueus doorgebracht in de mooiste badkuip die ik ooit heb gezien. Dit deel van het proces bood ook Ayurvedische voordelen. “Frequente en zelfs dagelijkse baden worden sterk aangemoedigd in Ayurveda”, zegt Roy. “Baden verwijderen overtollige gifstoffen en vuil van de huid en helpen tegelijkertijd de fysieke energie in het lichaam te herstellen. Er zijn ook mentale en emotionele voordelen omdat baden helpen om de geest te ontspannen en te centreren, waardoor kalmte en balans worden bevorderd.”

Shankara Sundraya badzout – $ 25,00

Deze met rozengeranium doordrenkte badzouten zijn precies degene die worden gebruikt in de Royal Treatment op SpaTerre van Little Palm Island. Volgens Tracy McClellan, de spamanager van de accommodatie, ze bieden een “verjongende en hydraterende mix” die bedoeld is om “kalmerend evenwicht” in de huid te brengen.

“Evenwichtig” was precies wat ik voelde toen ik weer opdook in de zon van Zuid-Florida. De behandeling gaf me een kans om mijn energie te resetten, en het hernieuwde gevoel van welzijn dat het me gaf, is iets dat ik in de anderhalve maand sindsdien met me meedraag. En als ik dat gevoel ooit kwijtraak? Het terugkrijgen is slechts een zelfmassage – en 20 minuten badtijd – weg.

Wil je nog meer beauty-informatie van onze redacteuren? Volg ons Fineprint Instagram-account) voor onmisbare tips en trucs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.