Core-workout zonder planken met Bridget O’Carroll| Goed+Goed

Elke maand neemt een nieuwe trainer ons mee door vier van de beste trainingen die ze in hun achterzak hebben. Volg wekelijks voor nieuwe manieren om het samen met ons uit te zweten. Alles zien

Het is niet altijd groot of naar huis gaan in de sportschool. Kleine bewegingen kunnen een grote impact hebben, zoals te zien is in deze week Trainer van de Maand Club. In de aflevering demonstreert Bridget O’Carroll, oprichter van Studio Qila, de eerste digitale fitnessstudio van Native-eigendom, een core-workout zonder plank die zich richt op langzaam en gecontroleerd stabilisatorwerk. O’Carroll zegt dat dit soort werk eigenlijk efficiënter is voor je buik dan planken of crunches, omdat “het je hele kern in het spel brengt in plaats van alleen het oppervlakkige voorstuk van je buikspieren te werken.”

Je lichaam heeft twee verschillende soorten spiervezels: langzame spiertrekkingen en snelle spiertrekkingen. Slow-twitch-spieren zijn kleinere, moeilijker te gebruiken spieren die cruciaal zijn voor het uithoudingsvermogen, terwijl fast-twitch-spieren worden geactiveerd tijdens explosieve, grote bewegingen. Deze training richt zich op de langzame verbranding, het activeren van die langzame spiervezels en het opbouwen van uithoudingsvermogen, kracht en stabiliteit.

Als je niet gewend bent aan dit soort bewegingen, kun je je wankel voelen, en langzaam bewegen kan raar aanvoelen als je er niet aan gewend bent. “Dat is oké. Laat het moeilijk zijn. Sta jezelf toe om er doorheen te ademen”, zegt O’Carroll. Als iets echter pijnlijk aanvoelt, is het geen schande om een ​​wijziging aan te brengen. “Het is vorm over ego bij Studio Qila. Het gaat erom naar je lichaam te luisteren en de uitdaging te vinden, maar jezelf die aanpassing toe te staan ​​wanneer je lichaam het nodig heeft.”

Klaar om uithoudingsvermogen en een sterkere kern op te bouwen? Druk op afspelen in de video hierboven om de volledige core-workout zonder plank te krijgen.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.