Blue Zones Banaan Kurkuma Smoothie Recept voor een lang leven

Fact: Er bestaat niet zoiets als de fontein van de jeugd. Maar de wetenschap, inclusief voedingswetenschap, heeft ons een aantal goed onderbouwde levensstijlgewoonten en levensduurverhogende voedingsmiddelen opgeleverd die een positieve invloed kunnen hebben op uw algehele gezondheid en welzijn naarmate u ouder wordt.

Een van onze favoriete recepten die elke gezond ouder wordende doos controleert, wordt geleverd in de vorm van een smoothie, vereist slechts vier ingrediënten en is geïnspireerd door de langstlevende mensen op aarde. Voor een opkikkertje in de ochtend, middag of avond dat net zo lekker als goed voor je is, probeer dit ijskoude banaan-kurkuma-smoothie-recept. Het recept is afkomstig van het team van Blue Zones – een team van onderzoekers dat zich toelegt op het bestuderen van de langstlevende mensen op aarde, opgericht door Dan Buettner, een expert op het gebied van een lang leven – dus je weet dat het boordevol voedingsvoordelen zal zitten.

Om te beginnen is er kurkuma, dat al honderden jaren een hoofdbestanddeel is van het dieet van Okinawa, merkt de Blue Zones Kitchen op. Okinawa, het vijfde grootste eiland van Japan, heeft een bevolking die 40 procent meer kans heeft om de honderdjarige status te bereiken dan andere Japanners, en drie keer zoveel 100-jarigen als regio’s van vergelijkbare grootte in de VS. “Kurkuma is een nietje in Okinawa, waar het zowel als kookkruid en als thee wordt gebruikt”, deelde Buettner eerder met Well+Good. “Het felgele kruid is het onderwerp geweest van veel recente onderzoeken vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Het is een krachtige antioxidant die vrije radicalen kan neutraliseren, is gekoppeld aan een lager risico op hersenziekten zoals Alzheimer en dementie, en er is ook aangetoond dat het verlaag het risico op hartaandoeningen”, zegt hij.

Volgens Tracy Lockwood Beckerman, RD, zijn veel van deze levensduurverhogende eigenschappen van kurkuma gekoppeld aan een verbinding die bekend staat als curcumine. “Er is een verbinding in kurkuma genaamd curcumine, die ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft”, vertelde Tracy Lockwood Beckerman, RD, eerder aan Well+Good. Ze voegt eraan toe dat het mogelijk ook kan helpen om pijn na een training te verlichten, en is in verband gebracht met darmgezondheid bevorderen.

Leer meer over kurkuma van Lockwood Beckerman door deze video te bekijken:

B

Bananen, een ander belangrijk ingrediënt in deze smoothie, zitten ook boordevol gezondheidsvoordelen: ze zijn een geweldige bron van vezels, antioxidanten en kalium. Of je nu kiest voor het mengen van rijpe of groene bananen, je darmmicrobioom profiteert ervan: minder rijpe bananen bevatten bijvoorbeeld pectines en resistent zetmeel, die als prebiotica in je darmen dienen. Rijpe bananen bevatten niet zoveel van dit zetmeel (het wordt omgezet in suiker, waardoor gele bananen zoeter worden), maar bevatten nog steeds zowel oplosbare als onoplosbare vezels, essentieel voor de spijsvertering. En als je je bananen verder laat rijpen, houd je een vrucht over die echt boordevol antioxidanten zit.

Het volgende ingrediënt op de lijst is nog een superfruit: appels, boordevol hart-gezonde vezels, antioxidanten en vitamine C, en zijn in verband gebracht met het verbeteren van de longfunctie naarmate je ouder wordt. Onderzoek heeft ook aangetoond dat appels het cholesterolgehalte kunnen verlagen en het risico op kanker, hartaandoeningen, astma en diabetes type 2 kunnen verkleinen. Ten slotte komt de vloeistof in deze smoothie in de vorm van sojamelk, die zijn eigen voordelen voor de gezondheid heeft. Sojamelk bevat meer eiwitten dan andere plantaardige melksoorten, en soja is in verband gebracht met het verbeteren van de symptomen die gepaard gaan met artrose, een veelvoorkomende aandoening bij oudere populaties, wat betekent dat het kan helpen de mobiliteit en kwaliteit van leven te vergroten naarmate je ouder wordt.

Bekijk hieronder het volledige op Blue Zones geïnspireerde recept voor deze heerlijke smoothie.

Levensduurverhogende ijsbanaan Kurkuma Smoothie Recept

ingrediënten
1 rijpe banaan
1 appel, klokhuis verwijderd en in enkele stukken gesneden
1 tl kurkumapoeder
1 kopje vanille sojamelk
5 kopjes ijs

1. Mix alle ingrediënten in een snelle blender. Serveer onmiddellijk.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.