Biedingen in relaties zijn essentieel voor communicatie

Als je de laatste tijd op internet bent geweest (of TikTok of Instagram), heb je waarschijnlijk gehoord van relatiegerelateerde modewoorden zoals hou van bombarderen (ook bekend als een soort emotioneel manipulatief gedrag), relatie rode vlaggen die je niet mag negeren, en tekenen van giftige relaties. Allemaal goede dingen om te weten, zeker. Maar al die dingen wijzen op wat? niet te doen of te vermijden, waardoor sommigen zich afvragen wat je zou moeten doen in een relatie om een ​​gezonde verbinding te cultiveren. Enter: Biedingen, een term bedacht door de Gottman Instituutdie een op onderzoek gebaseerde benadering van relatietherapie vereist.

Hieronder wordt dieper ingegaan op biedingen in relaties en hoe u de manier waarop u erop reageert kunt verbeteren.

Wat is een bod?

Volgens Erika Evans, PhD, LMFT, een gediplomeerd huwelijks- en gezinstherapeut en seksuoloog in Pennsylvania die is opgeleid aan het Gottman Institute, worden biedingen gedefinieerd als eenheden van emotionele communicatie. “Het zijn middelen om aandacht, genegenheid en/of acceptatie te krijgen”, legt ze uit. “Het zijn verzoeken van de ene partner aan de andere – zowel verbaal als non-verbaal van aard – om verbinding te maken. Deze momenten van verbinding creëren veiligheid in de relatie en ondersteunen kwetsbaarheid.” En, voegt ze eraan toe, biedingen kunnen vele vormen aannemen, zoals grappen, vragen, uitdrukkingen, genegenheid of seksuele toenadering. Een partner kan bijvoorbeeld zeggen: “Kijk, hoe grappig deze meme is” of: “Heb je vandaag met je moeder gepraat?” of: “Kun je over mijn rug wrijven?”

Helaas worden veel biedingen vaak niet herkend, ofwel omdat de andere partner niet besefte dat het een oproep tot verbinding was of omdat ze het bod als zeurend, kritiek of vervelend ervaren, aldus relatietherapeut Darcy Sterling, PhD, gastheer van E! netwerk’s beroemde single. Dus begrijpen hoe u een bod kunt herkennen, is een belangrijk onderdeel van het bevorderen van een diepere verbinding. Maar biedingen kunnen zoveel meer dan dat.

Hoe biedingen de relatie kunnen versterken

Hoewel biedingen klein kunnen zijn, heeft de manier waarop koppels erop reageren een grote invloed op de relatie. Dit is waarom: “De kwaliteit van onze relaties hangt af van de kwaliteit van onze verbinding”, legt Dr. Sterling uit. “En om verbonden te zijn, moeten we onze partners laten weten dat we openstaan ​​voor hun biedingen, zelfs als we uitgeput zijn, en dat is het laatste wat we willen doen.” Bovendien voegt Dr. Evans eraan toe: “Deze interacties helpen een relatie te bloeien en voor de deelnemers om op verschillende manieren dieper in hun verbinding met elkaar te gaan.”

Dr. Evans zegt dat er drie manieren zijn waarop een partner op een bod kan reageren: “zich tot de partner wenden en contact maken, waaronder kwetsbaar en betrokken zijn, zich afkeren van het bod, wat betekent dat het bod wordt genegeerd, of zich tegen het bod keren , wat betekent dat de reactie op het bod boos of agressief is.”

In een gezonde relatie zegt Dr. Evans dat partners op biedingen reageren door zich tot hun partners te wenden en actief contact te leggen. “Door zich te richten op een bod dat is uitgebracht, geeft een persoon aan geïnteresseerd te zijn en te investeren in verbinding, wat de persoon aanmoedigt om meer te bieden”, zegt ze.

Hoe u de manier waarop u biedingen doet en erop reageert, kunt verbeteren

Zorg dat je partner zich gezien en gehoord voelt

Vaak negeert of negeert de ene partner het bod van de andere partner en zegt hij dingen als: “Ik kan niet, ik ben ergens mee bezig” of slaat het gesprek dicht als ze het gevoel hebben dat ze gezeurd of bekritiseerd worden. In plaats daarvan raadt Dr. Sterling aan om iets te zeggen als: “Geef me vijf minuten om af te maken wat ik aan het doen ben, en ik zal een kijkje nemen.” Hiermee laat je de andere partner zien dat ze hem aandacht willen geven, alleen op een ander moment.

Of, als een partner zegt: “Ik kan het niet meer aan om met mijn baas te werken”, in plaats van te antwoorden met “dus stop ermee”, vraag dan wat er is gebeurd. Dr. Sterling zegt dat dit een voorbeeld is van een poging om verbinding te maken door te delen, zegt Dr. Sterling, en het laat zien dat de andere partner geïnteresseerd is om meer te horen, wat de verbinding bevordert.

Wees niet bang om te vragen wat je wilt

Partners doen vaak subtiele, kleine biedingen voor verbinding uit angst voor afwijzing of om hun kwetsbaarheid te beschermen. Maar Dr. Evans moedigt aan om direct te zijn en je partner te vragen wat je wilt, of je nu een knuffel nodig hebt, op een etentje wilt gaan, een film wilt kijken of wat je ook maar nodig hebt. “Het is begrijpelijk dat het eng is om expliciet te zijn, maar subtiel zijn creëert vaak kansen om biedingen te missen, niet vanwege een gebrek aan verlangen, maar meer vanwege de chaos van het dagelijks leven”, zegt Dr. Evans.

Vertel het uw partner wanneer ze een bod hebben gemist

Als uw partner uw bod onbedoeld negeert of negeert, laten we zeggen dat ze zich niet realiseerden dat een bod waarin om een ​​rugmassage werd gevraagd niet alleen maar een rugwrijving was, maar misschien zocht u aanraking omdat het uw primaire liefdestaal is, communiceer dat dan met hen. Dr. Sterling raadt aan om iets te zeggen als: “Het ging minder om de… [insert what your bid requested here] en meer over dat ik met je in contact wil komen.”

Hou het simpel

Om de kracht van biedingen te benutten, neemt u de druk weg door biedingen snel, kort en eenvoudig te houden. “Het hoeven niet altijd grote gebaren te zijn”, zegt Dr. Evans. “Als gevolg hiervan is het in de loop van een dag in overvloed reageren op en uitdelen van biedingen nuttig voor stellen bij het opbouwen van die gewenste verbinding.” Dr. Sterling herhaalt dit sentiment en voegt eraan toe: “Als u niet dagelijks biedt, verwaarloost u uw relatie.”

Let op subtiele signalen

Nogmaals, de biedingen van uw partner kunnen vaak subtiel zijn. Om deze reden is de beste tip van Dr. Evan om op te letten en de signalen van je partner te leren lezen om beter te begrijpen wanneer ze verbinding nodig hebben. Dit kan eruitzien alsof je meer aanwezig bent wanneer je samen tijd doorbrengt door je telefoons neer te leggen, direct oogcontact te maken, aandachtig te luisteren, vragen te stellen en echt geïnteresseerd te zijn. Denk eraan, zegt ze, het doel met biedingen is om te keren in de richting van uw partner zo vaak mogelijk.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.