Beste product voor een droge huid, volgens een dermatoloog

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Als je nog nooit in Alaska bent geweest, is het net zo koud als je denkt. De wintertemperaturen kunnen tot -30 ° F dalen, dus voor mensen die in deze noordelijke staat wonen, is een stevige vochtinbrengende crème essentieel. Het meeste van wat Anna Chacon, MD, een gecertificeerde dermatoloog die in het noordpoolgebied van Alaska oefent, in de winter ziet, heeft te maken met een droge huid.

“De huid die ik in de winter en bij koud weer zie, is echt indrukwekkend. Er is een hoge mate van eczeem en een droge huid. Het noordpoolgebied is als een ijskoude woestijn. Er is heel weinig vochtigheid en veel sneeuw, wat meestal rond september begint en eindigt soms pas in mei”, zegt Dr. Chocan, die seizoensafhankelijk werkt in een kliniek in het Samuel Simmonds Hospital en voornamelijk de Inuit-bevolking behandelt (ze brengt de rest van het jaar door in Miami, waar ze een totaal ander van huidproblemen). “Veel van mijn patiënten oefenen een levensstijl uit die levensonderhoud wordt genoemd, waarbij ze jagen en hun voedsel verzamelen om te overleven.”

Om de huid in dit gebied gehydrateerd en gehydrateerd te houden, zegt Dr. Chocan dat het essentieel is om een ​​zachte huidverzorgingsroutine te volgen. Naast het dragen van SPF 30 of hoger zonnebrandcrème, zegt Dr. Chocan dat het beste product voor een droge huid vaseline is. “Regelmatige en grondige hydratatie met vaseline petrolatum of een soortgelijk verzachtend middel is net zo belangrijk en essentieel” als het gebruik van zonnebrandcrème.

Vaseline is een favoriet onder dermatologen omdat het uitzonderlijk hydraterend is en een zeer eenvoudig ingrediëntenprofiel heeft dat het veilig maakt voor zelfs de meest gevoelige huidtypes. Iedereen kan het gebruiken om schrale lippen te voorkomen, geïrriteerde huid te kalmeren en wonden te behandelen, en mensen met een superdroge huid kunnen het zelfs als dagelijkse vochtinbrengende crème gebruiken.

“Petroleumgelei is erg occlusief, wat betekent dat het werkt om te voorkomen dat vocht je huid verlaat door blootstelling van de huid aan lucht te blokkeren, omdat uitdroging in de lucht echt vocht van je huid kan trekken”, dermatoloog Sandra Lee, MD, ook bekend als Dr. Pimple Eerder vertelden Popper en de oprichter van SLMD Skincare aan Well+Good. “In sommige opzichten is dat geweldig, omdat dit soort dikke formule de huidbarrière kan versterken, waardoor het minder waarschijnlijk is dat water uit je huid verdampt en uitdroogt. Dit geldt echter niet voor alle huidtypes.” Dr. Lee zegt dat je vaseline moet vermijden als je een vette of acne-gevoelige huid hebt, omdat vaseline het erger kan maken.

Petroleumgelei is de laatste tijd een hot topic geworden, aangezien slugging – ook wel de K-beauty-praktijk genoemd, om je moisturizer af te ronden met een dikke occlusieve, zoals vaseline – trending is. Hoewel het aanbrengen van een op vaseline gebaseerd product over je hele gezicht misschien te veel is, afhankelijk van je huidtype, zegt board-gecertificeerde dermatoloog Mona Gohara, MD dat het wonderen kan doen in kleine doses. “Ik gebruik het ‘s ochtends en’ s avonds”, vertelde ze eerder aan Well+Good. “Ik gebruik slechts kleine hoeveelheden om mijn huidbarrière te herstellen. In kleine hoeveelheden verjongt en hydrateert het de huid om het te laten stralen.”

Lees meer over de verzorging van een droge huid:

B

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.